Autor Wątek: KSP 1.0 (stary temat)  (Przeczytany 123958 razy)

Sob, 28 Lut 2015, 21:49:46
Odpowiedź #165

Offline ManiakalnySmiech

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 3

Sneak-peak nowych kontraktów
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
« Ostatnia zmiana: Nie, 01 Mar 2015, 14:05:37 wysłana przez ManiakalnySmiech »

Nie, 01 Mar 2015, 13:50:37
Odpowiedź #166

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
ManiakalnySmiech, przecież sprawdził, że będzie nowe podwozie, i wyraża swoje oczekiwanie. Co próbowałeś udowodnić?

Ja chciałbym zobaczyć, jak będzie dokładnie wyglądał ten Raport Inżynieryjny.

Reklama

Odp: KSP 1.0 (stary temat)
« Odpowiedź #166 dnia: Nie, 01 Mar 2015, 13:50:37 »

Wto, 03 Mar 2015, 19:01:16
Odpowiedź #167

Offline Koper

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 8
Co prawda nie dotyczy najbliższej aktualizacji, ale trudno powiedzieć której konkretnie po 1.0 (i czy w ogóle) będzie dotyczyć, więc wklejam tutaj.

Dzisiaj została wydana wersja 5 silnika Unity.

Na pewno Kerbale nie zostaną przeniesione na nowy silnik w aktualizacji 1.0, ale sądząc po Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ można sądzić, że będzie to raczej priorytet w kolejnej aktualizacji. Oczywiście zakładając, że wersja 5 Unity faktycznie będzie stabilna i nie przyniesie mnóstwa nowych błędów.

Wto, 03 Mar 2015, 21:15:31
Odpowiedź #168

Offline DragonsNightmare

• Sierżant
  • Reputacja: 8
Lepsze misje ratunkowe, tego mi brakowało w KSP  ;) Oby wersja 5 silnika Unity przyniosła, tak długo oczekiwane, lepsze wykorzystanie możliwości kart graficznych i kilkurdzeniowych procesorów.

Reklama

« Odpowiedź #168 dnia: Wto, 03 Mar 2015, 21:15:31 »

Wto, 03 Mar 2015, 21:53:58
Odpowiedź #169

Offline Diakon

• Plutonowy
  • Reputacja: 14
Teraz misje ratunkowe będą chyba BARDZIEJ możliwe z zainstalowanym TAC life support (ktoś potwierdzi?).

Pomogłem? Kliknij "Pomógł". Taka mała rzecz, a cieszy.

Wto, 03 Mar 2015, 23:57:06
Odpowiedź #170

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 45
  • A może zbudujemy wielkiego, drewnianego borsuka?
Szybki skrót Devnote :P

Phelipe (HarvesteR):

- prace nad owiewkami są bliskie zakończenia i pierdu pierdu o aerodynamicznych usprawnieniach i poprawkach ładowni
- owiewki, także te między członowe, niezależnie od bazy (1,25m, 2,5 i 3m) korzystają z tej samej tekstury, co by nie nie żarło zasobów (będą proceduralne - Baal)

Alex (aLeXmOrA):
- krótkie blah blah o licencjach KerbalEdu

Mike (Mu):
- "orał" efekty wejścia w atmosfere i nagrzewania aerodynamicznego, a jako półprodukt tego przepisał cały system cieplny na bardziej realistyczny, czyli na transferze energii, pojemności cieplnej i wymianie z otoczeniem.(Czyli nagrzewanie i chłodzenie pełnego zbiornika będzie się diametralnie różniło od pustego, dla przykładu napompuj jeden balon powietrzem a drugi napełnij zimną wodą, obydwa potraktuj zapalniczką :P - Baal, It's a science!!)
- w między czasie poprawiał optymalizację i problemy z "big memory leaks" i lakonicznie na temat poprawy wydajności na różnych systemach rdzeniowych (czyżby bardziej konkretna obsluga wielu jaj? - baal)

Marco (Samssonart):
- współpracował z goścmi z Eucl3d (zajmują się drukiem 3d) nad parserem, który pozwoli na pliki .craft (stock only) zamienić przez nich w druk 3d. (wg strony Eucl3d - US shipping only - Baal)
- naprawa bugów w tutorialach z asteroidami i implementacja samouczka dokowania (WTF HAX?)
- coś tam modził przy patcherze, ale nie miał czasu na testy.

Daniel (danRosas):
- pierdu pierdu o animacji (ciecie klatek i przymiarki do pracy nad audio)

Jim (Romfarer):
- wraz z testerami zajmował się poprawkami błędów w raportach inżynieryjnych (głównie niekrytyczne błędy interfejsu i literówki)

Max (Maxmaps):
Tu najważniejsze:
On a not particularly similar topic, we are thrilled to see the release of Unity 5, and look forward to digging into it once we’ve released 1.0, as development on the next update is far too advanced now to throw something as complex as an engine update on top of it.

Czyli  na razie nie wprowadzą tego silnika wraz z 1.0, zbyt zaawansowane prace nad tym update'm by mogli teraz dorzucić aktualizację silnika.

Ted:
nic ciekawego

Kasper (KasperVId):
- kontaktował się z agencjami kosmicznymi co by pozwolili na zamieszczenie ich logo do flag.

Jak coś pominąłem, albo z...em to let mi noł.
« Ostatnia zmiana: Śro, 04 Mar 2015, 11:54:28 wysłana przez baalnamib »
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.

– Mein Hund hat keine Nase!
– Und wie riecht er dann?
– Schrecklich!

Reklama

« Odpowiedź #170 dnia: Wto, 03 Mar 2015, 23:57:06 »

Śro, 11 Mar 2015, 01:03:42
Odpowiedź #171

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
DBL post, ale w słusznej sprawie

skrót DEVNOTE'a

Felipe (Harvester):
- owiewki i ładownie prawie skończone, czyli teraz wyłapywanie bugów itp.
- pierdu pierdu o tym, że w tym tygodniu zajmie się drzewkiem technologii (z reszty co pisze w akapicie, można wywnioskować, że sporo części dojdzie wraz z 1.0) i tyrada o narzędziach developerskich

Mike (Mu):
- sporo siedział nad termodynamiką i aerodynamiką. Od QA dostał spory dokument z pomysłami mechaniki do implementacji. Sporo z nimi spędził czasu dyskutując i implementując niektóre do gry. Ich ficzery pozwolą na lepszą mechanikę przeciągnięcia (dla mnie stall to przeciągnięcie - Baal) i bardziej realistyczne zachowanie lotek.

Marco (Samssonart):
- nic nowego... prócz tutorialu dokowania pracuje nad tutorialem transferów międzyplanetarnych z użyciem efektu Oberta (przydatne dla nowych - Baal)

Jim (Romfarer):
- w tym tygodniu pracował pisaniem nowego algorytmu testowania przepływu paliwa na statku. (parowanie zbiorników z "consumers" (silniki) i poprawki odnośnie wykresów poziomu paliwa i ich stosunku do przepływu)

(Właściwie to bełkot, albo z moją angielszczyzną jest kompletnie źle, albo jestem pijany, chociaż dwoma małpkami sznapsa jabłkowego zagryzionymi cheetosami trudno się uwalić... - Baal)

Max (Maxmaps):
- mają już "wykrystalizowaną" datę wydania 1.0, stąd dogląda prace nad ficzerami itp.
- pracował z modderami nad nowym KSC tieru 0. (Czyżby przyczepy i szopa wraca do łask? - Baal)

Ted:
- pracował z QA nad surowcami (pochwalił tu RoverDude'a - ten od Karbonite za świetną robotę)
- gadka, że QA testuje usprawnienia w optymalizacji i przeróbki, które Mike wcześniej powprowadzał w związku z przeróbkami termodynamiki.

Rogelio (Roger):
- ogarniał działanie dynamiki i płyny w Maya, by polepszyć efekty w animacji.

Kasper (KasperVId):
- nic ciekawego

Standardowo:
« Ostatnia zmiana: Śro, 11 Mar 2015, 01:08:55 wysłana przez baalnamib »
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.

– Schrecklich!

Śro, 11 Mar 2015, 13:14:36
Odpowiedź #172

Offline RayZ

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Ciekaw jestem czy twórcy zrobią części takie jak te w modzie KAS. Bo jeśli nie to surowce bez tego moda będą troszke bez sensu.

Reklama

« Odpowiedź #172 dnia: Śro, 11 Mar 2015, 13:14:36 »

Śro, 11 Mar 2015, 17:55:52
Odpowiedź #173

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
Ciekaw jestem czy twórcy zrobią części takie jak te w modzie KAS. Bo jeśli nie to surowce bez tego moda będą troszke bez sensu.

Rozwiń.

Właściwie i to bez KAS można spokojnie grać. Wystarczy odpowiednio rozmieszczac doki... polecam z miedzynarodowego ogromny AAR od uzytkownika Brotoro:

W ktoryms z epizodow dokladnoe widac jak tankuje samoloty bez uzycia KAS. ;)

– Schrecklich!

Czw, 12 Mar 2015, 14:19:18
Odpowiedź #174

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
(Czyżby przyczepy i szopa wraca do łask? - Baal)
Tak, potwierdzili to długie tygodnie temu.
@up
Tak samo jak przed 0.90 "realne wahadlowce" budowalo się z blachy. Albo mechanizmy ladowni zajmujące połowę limitu części. Nieeleganckie, nienaturalne i upierdliwe.

Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #174 dnia: Czw, 12 Mar 2015, 14:19:18 »

Wto, 17 Mar 2015, 23:48:24
Odpowiedź #175

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
Skrót dzisiejszego DEVnote'a:

Felipe (HarvesteR):
- przeróbki drzewka technologicznego (aktualnie jest wpisany w kod źródłowy R&D, po update będzie ładowany z plików cfg, więc mocno ułatwi sprawę moderom).
- mieli burzę mózgów by poprzerabiać kolejność odblokowywanych części, więc postanowił stworzyć drzewko gdzie wszystko jest możliwe do odblokowania na początku po tej samej cenie, będą prowadzić statystki co i kiedy było odblokowywane
- przysiadł przy kerbalkach, EVA animacje ładnie wygladają i działają. Popracował nad generatorem ich imion

Alex (aLeXmOrA):
- nic ciekawego (księgował itp.)

Marco (Samssonart):
- pracuje dalej nad samouczkiem transferu na Dunę, bo jak pisze, że wiele rzeczy może pochrzanić go, a prowadzenie gracza za rączkę można zawsze zamienić na obejrzenie filmu instruktażowego, co nie ma sensu.

Daniel (danRosas):
- otrzymał "ścieżkę dialogową" do synchronizacji z ruchem warg w animacji. (chodzi o launch trailery - te śmiszne filmiki z okazji m.in. premiery na Steam czy update'ów, jedynie raz posłużyli się Nassaultem: z miernym skutkiem - przyp. Baal)
- pobocznie robił grafiki i jakieś pierdoły dla Maxmapsa.
- zadowolony, że wszystko nad czym pracował przy kerbalkach działa, czeka tylko na to co powie QA

Jim (Romfarer):
- raport inżynierski jest w QA i gotowy do wdrażania. Większość błędów naprawiona.

Max (Maxmaps):
- łatał w te i wewte organizując publikację 1.0

Ted (Ted):
- siedział z QA nad testami Romfarera raportami inżynierskimi, ideami Arsonide'a dla kontraktów
- zaczęli testować zmiany w aerodynamice i termice Mike'a
- pisze, że pracują nad implementacją formatowanych w DDS teksturach, co może zmniejszyć ilość ładowanych danych o 1/3, jak nie więcej.
- pracował nad wewnętrzną dokumentacją traktującą o 1.0

Kasper (KasperVld):
- coś tam modził z streamerami, youtuberami i gośćmi od KSPTV.
- jełop przypadkowo odinstalował wszystkie programy na swoim kompie i spędził kilka godzin na odzyskiwaniu.

Tradycyjnie:

Btw. Może zmienić w nazwie wątku cyferki na 1.0?
« Ostatnia zmiana: Śro, 18 Mar 2015, 00:28:08 wysłana przez baalnamib »

– Schrecklich!

Sob, 21 Mar 2015, 09:08:57
Odpowiedź #176

Offline KubaAseph

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 17
  • 卐卐卐卐卐卐卐
Tak będzie prawdopodobnie wyglądać IVA w Mk. 3.

Nowe IVA dla Mk. 1 Inline też jest planowane.

Reklama

« Odpowiedź #176 dnia: Sob, 21 Mar 2015, 09:08:57 »

Sob, 21 Mar 2015, 10:01:31
Odpowiedź #177

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Podbiję poprzedni post. Na Squadcaście pokazano nowe kokpity. Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ znajdziecie je wszystkie.

Sob, 21 Mar 2015, 16:04:14
Odpowiedź #178

Offline Diakon

• Plutonowy
  • Reputacja: 14
Teraz te wnętrza wyglądają jak części programu kosmicznego :)

Pomogłem? Kliknij "Pomógł". Taka mała rzecz, a cieszy.

Reklama

« Odpowiedź #178 dnia: Sob, 21 Mar 2015, 16:04:14 »

Sob, 21 Mar 2015, 22:39:46
Odpowiedź #179

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Wyłapane przez jednego z redditowiczów. Czyżby Squad za naszymi plecami szykował systemy podtrzymywania życia?