Autor Wątek: Niszczycielskie F-oloty Niszczyciela111!  (Przeczytany 30528 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sob, 10 Wrz 2016, 00:56:11
Odpowiedź #15

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Tu też chodzi o coś innego. O stopniowanie. Gdy ktoś pisze, że robi repliki, to niech pierwej zajrzy na forum i popatrzy, z czym przyjdzie mu się mierzyć. Moje i Wingeda uważam za całkiem niezłe. No i teraz mamy coś na stocku. To trochę tak, jakby koleś zbudował z desek hulajnogę i postanowił się wystawić między salonami kawasaki a Hondą twierdząc, że ma cudny motocykl wyścigowy. No to zrobi z siebie pośmiewisko w najlepszym wypadku, w najgorszym zostanie wyrzucony z doborowego towarzystwa, bo aż wstyd. Dziwi mnie więc samouwielbienie twórcy, bo to nie są absolutnie żadne repliki. Gdyby twórca klepnął, stockowy F-16, czy stockowy Mig. To by było w porządku! Na niczyjej twarzy, po wcześniejszej obserwacji replik Wingeda nie pojawiał by się wyraz niesmaku. A tu mamy kolesia od drewnianej hulajnogi między wymuskanymi ścigaczami. Sorry, ale twórca sam jest sobie winny.

Więc Destroyer, albo zainstaluj conajmniej moda na proceduralne skrzydła, z których jak kiedyś udowodniłem da się zrobić WSZYSTKO, albo nie stosuj określenia "repliki" do swoich konstrukcji. Bo niestety, raczej nikt nie pochwali. Masz tu zbyt silną konkurencję, po prostu. To co robisz, to stockowe samoloty, które mogą nawiązywać do czegoś, ale do diabła, absolutnie nie są to repliki.

Nie odnoszę się do tych zasad budowania, które opisałeś. Bo dla mnie nie mają sensu. Moje wszystkie repliki latają w sposób dość zbliżony do oryginałów (ku mojemu zaskoczeniu), repliki Wingeda sądzę że latają niemal identycznie jak ich odpowiedniki. Sądzę, że masz na myśli stockowe hm, "repliki" zbudowane na przykład z płyt metalowych. To wówczas faktycznie, takie cuś nie polata bez czitów, bo blachy wydaje mi się nie wytwarzają siły nośnej (mogę się mylić). A w każdym razie nie mają odpowiedniej wagi. Więc powtarzam moją sugestię. Mod na proceduralne skrzydła. Jak go zainstalujesz, to wierz mi, będziesz mi za to nakłanianie dziękował i kłaniał się w pas. Bo nagle dostaniesz wspaniałe, fenomenalne narzędzie do budowy replik, prawdziwych replik...
« Ostatnia zmiana: Sob, 10 Wrz 2016, 01:03:05 wysłana przez Kadaf »

Śro, 14 Wrz 2016, 09:48:36
Odpowiedź #16

Offline winged

• Plutonowy
  • Reputacja: 39
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Tak, jest garstka wspaniałych  konstruktorów, którzy dla większości są niedoścignionym wzorem, ale nie każdy jest w stanie taki poziom osiągnąć. I jeszcze jedno bardzo boli mnie to gdy mówi się, że coś jest ohydne nie podkreślając przy tym, że to tylko moja prywatna opinia. No i na koniec słowo krytyki do wszystkich. Bardzo wielu z nas osiągnęło już jakiś poziom w tej grze. Jednak przykro to przyznać ale ceni się tu tylko weteranów. Nie ma akceptacji dla POCZĄTKUJĄCYCH. Niektórzy chcieliby aby pierwszy projekt gracza dorównywał choćby Misji Totalnej Kadafa. Niestety on też kiedyś zaczynał i to forum jest w stanie pokazać rozwój jego kunsztu. Także więcej wsparcia dla nowych, mniej negatywnych epitetów.

To są problemy wynikające z niewielkich rozmiarów tego forum. Np. na głównym forum jakbyś wrzucił coś słabego - to w tym samym dnu pojawi się 100 innych projektów - dobre są chwalone a słabsze utoną w morzu innych, po prostu nikt nie zwróci na nie uwagi. U nas jak coś wrzucisz to jest to jedyny post w całym dniu albo i w tygodniu i siłą rzeczy uwaga wszystkich użytkowników będzie koncentrować się na tym jednym poście.

Na głównym forum nie doświadczysz krytyki bo ludzie którzy mogliby skrytykować słaby post będą zajęci oglądaniem i chwaleniem 10 lepszych projektów, które zostały wrzucone w tej samej godzinie.

Wniosek: trzymaj się z dala od małych forów jeśli twój poziom nie dorównuje najlepszym jego użytownikom :)

Reklama

Odp: Odp: Niszczycielskie F-oloty Niszczyciela111!
« Odpowiedź #16 dnia: Śro, 14 Wrz 2016, 09:48:36 »

Czw, 15 Wrz 2016, 21:54:28
Odpowiedź #17

Offline TheDestroyer111

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Tak, jest garstka wspaniałych  konstruktorów, którzy dla większości są niedoścignionym wzorem, ale nie każdy jest w stanie taki poziom osiągnąć. I jeszcze jedno bardzo boli mnie to gdy mówi się, że coś jest ohydne nie podkreślając przy tym, że to tylko moja prywatna opinia. No i na koniec słowo krytyki do wszystkich. Bardzo wielu z nas osiągnęło już jakiś poziom w tej grze. Jednak przykro to przyznać ale ceni się tu tylko weteranów. Nie ma akceptacji dla POCZĄTKUJĄCYCH. Niektórzy chcieliby aby pierwszy projekt gracza dorównywał choćby Misji Totalnej Kadafa. Niestety on też kiedyś zaczynał i to forum jest w stanie pokazać rozwój jego kunsztu. Także więcej wsparcia dla nowych, mniej negatywnych epitetów.

To są problemy wynikające z niewielkich rozmiarów tego forum. Np. na głównym forum jakbyś wrzucił coś słabego - to w tym samym dnu pojawi się 100 innych projektów - dobre są chwalone a słabsze utoną w morzu innych, po prostu nikt nie zwróci na nie uwagi. U nas jak coś wrzucisz to jest to jedyny post w całym dniu albo i w tygodniu i siłą rzeczy uwaga wszystkich użytkowników będzie koncentrować się na tym jednym poście.

Na głównym forum nie doświadczysz krytyki bo ludzie którzy mogliby skrytykować słaby post będą zajęci oglądaniem i chwaleniem 10 lepszych projektów, które zostały wrzucone w tej samej godzinie.

Wniosek: trzymaj się z dala od małych forów jeśli twój poziom nie dorównuje najlepszym jego użytownikom :)
HMMMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
A myślałem że jest na odwrót  :o
Że jak mam dawać coś co uznają za słabe, to na małym forum a nie dużym bo na dużym to utonie w morzu postów.

Czw, 15 Wrz 2016, 22:34:42
Odpowiedź #18

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Chyba czegoś poważnie nie zrozumiałeś Destroyer....

Winged, z tą koniecznością dorównywania najlepszym to przesadziłeś. Wystarczy po prostu nazywać rzeczy po imieniu. Czyli tutaj nie żadne repliki, tylko stockowe albo niemal stockowe maszyny nawiązujące do czegoś. I wystarczy przecież. Nie trzeba zaraz dorównywać koniecznie do najlepszych.

Reklama

Odp: Niszczycielskie F-oloty Niszczyciela111!
« Odpowiedź #18 dnia: Czw, 15 Wrz 2016, 22:34:42 »

Wto, 15 Lis 2016, 12:59:38
Odpowiedź #19

Offline Hendryk

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
> Narzekaj że początkującemu źle wychodzi stockowa replika.

> Broń Boże nie pochwalaj że się stara, nowego trzeba zgnoić. Zgnojenie mu pomoże tworzyć lepsze repliki, pochwalenie bądź zachęcenie tylko pogorszy sprawę.

> Dziw się że mało to na forum publikuje swoje dzieła.

Mniej więcej dlatego nie publikuję swoich projektów na forum.