Autor Wątek: Problem z ,,orbitą''  (Przeczytany 5649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czw, 01 Gru 2016, 07:56:00

Offline kafara94

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Witam wszystkich forumowiczów. Mam dość dziwny problem. Po aktualizacji KSP , załadowaniu gry i wysłaniu statku w kosmos dostrzegłem poważny problem. Otóż pamietam, że kiedys byłem w stanie ,,zaplanować orbite'' a teraz nic z tego, po najechaniu na orbite statku nie mogę nic zrobić nie mam jak dawniej możliwości w dokładnym miejscu zmienić położenia mojego statku a takie strzelanie i proba zwiększenia lub wgl. całkowitej edycji mojego toru lotu jest bardzo trudna. Moje pytanie brzmi następująco- tak musi być? Czy jednak wystąpił jakiś błąd w grze?

Czw, 01 Gru 2016, 08:58:23
Odpowiedź #1

Offline Mihu

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Też jestem początkujący, ale może spróbuję.

Nowa wersja wprowadza system komunikacji. Tak więc, jeżeli Twoja rakieta jest bezzałogowa (wykorzystuje jakieś zdalne sterowanie) to aby była operatywna musi być w danym momencie na linii umożliwiającej komunikację z KSC.
Najlepiej jest posiadać kilka sond na orbicie Kerbina z antenami typu "Relay", taka antena wykorzystywana jest jako "pośrednik" w komunikacji. KSC>Relay antena>Odbiornik - w takiej sytuacji Twój statek kosmiczny nie musi pozostawać w linii komunikacji bezpośredniej z KSC.

Nie wiem czy dobrze to opisałem, ale obejrzyj sobie to (powinno wyjaśnić wiele):

Reklama

Odp: Problem z ,,orbitą''
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 01 Gru 2016, 08:58:23 »

Czw, 01 Gru 2016, 11:19:47
Odpowiedź #2

Offline kafara94

• Szeregowy
  • *
Tak. Wszystko ładnie pięknie, ale jak widac na początku filmu facet jest w stanie ,,zaplanowac tor lotu'' po planowaniu wyświetla mu się zielony pasek z prawej strony który pokazuje kiedy i przez jaki okres czasu trzeba ,,dawać gazu'' by osiągnąć planowany kształt orbity. U mnie niestety takiego czegoś brak. Właśnie jestem w trakcie wysyłania 3 satelity i zobaczymy może pomoże.:P

Czw, 01 Gru 2016, 13:50:51
Odpowiedź #3

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
W karierze planowanie manewrów dostępne jest po ulepszeniu któregoś budynku do jakiegoś poziomu. Nie wiem którego i nie wiem do którego - nie gram w karierę.

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 01 Gru 2016, 13:50:51 »

Czw, 01 Gru 2016, 15:04:57
Odpowiedź #4

Offline Mihu

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Teraz wiem już co miałeś na myśli.
Tak jak Element4r napisał. Do planowania manewrów potrzebny jest (poziom 1 lub 2) Tracking Station (ten z satelitami).

Skoro zaczynasz zabawę z Kerbalami, zaproponuję Ci obejrzenie (bez grania i siedzenia przy KSP) kilku odcinków serii Scotta Manley'a. Gość bardzo dobrze opowiada i ciekawie (po ang.), ale dokładnie pokazuje "co z czym się je" i jakie budynki do jakiego poziomu należy podnieść podążając za jego tutorialem.

Mi pomógł bardzo - po instalacji też miałem problemy, aby to wszystko ogarniać. Pamiętam, że chciałem od razu lecieć na inną planetę, ale szybko zacząłem szukać w necie dobrych poradników i natrafiłem na te. Całe szczęście bo do dzisiaj bym nie wylądował na Munie. Heh...

Sob, 03 Gru 2016, 16:48:09
Odpowiedź #5

Offline kafara94

• Szeregowy
  • *
Dzięki wielkie za pomoc. Bardzo przydatne info. Ogólnie bardzo spodobała mi się ta gra jakiś czas temu...Kiedy jeszcze była wersja beta i tak w sumie nawet się bardzo wkręciłem ale z powodu braku czasu musiałem zaprzestać ,,inwazji kosmosu'' , ale po zaktualizowaniu gry jestem w szoku i pełen podziwu dla twórców:D Dla mnie najlepsza gra która potrafi zapewnić wiele godzin rozrywki. :D:D:D

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Sob, 03 Gru 2016, 16:48:09 »

Problem

Zaczęty przez Faryś

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 6622
Ostatnia wiadomość Pią, 07 Gru 2012, 02:12:28
wysłana przez ingwden
Problem

Zaczęty przez tomektw

Odpowiedzi: 2