W temacie o wersji nadchodzącej, bodajże 0.24 pisałem, że chciałbym, aby gra w końcu przestała bugować.
Kilka dni temu zdecydowałem się, po raz pierwszy na tym forum, przedstawić dosyć ciekawą koncepcję stacji orbitalnej. Nawet specjalnie w tym celu odpaliłem wersję 0.90, której wcześniej, jakoś tak wyszło, nie używałem.
Jakież było moje zażenowanie, gdy zamiast dobrze się bawić, całą niedzielę aż do 23:00 spędziłem na walce z bugami!
Przesuwały się ogniska orbit, blokowały części w przestrzeni, rozpadały pojazdy. Wczoraj dałem za wygraną, może dziś coś pokombinuję.
I moje pytanie w takim razie: Czy wersja 1.0 będzie pozbawiona błędów dyskwalifikujących ją jako pełnoprawną grę? Bo jaracie się jak szczerbaty na suchary, a może się okazać że to wszystko to pic na wodę fotomontaż.
I w tym kierunku powinna toczyć się dyskusja. Misji na pewno dziś nie przeniosę na nową wersję, ale mi się nie śpieszy z ujawnianiem dalszych losów mojej stacji, bo i tak na jakiś czas przestaniecie czytać forum, jak dostaniecie nową wersję gry.