Skrót Devnote'a
Phelipe (HarvesteR):- naprawy błędów i integracja ficzerów które przeszły przez wstępne testy w QA
- przenieśli serwery
- zajął się czym chciał od dawna, czyli nieścisłościami między orbitami (aktualnej i przewidywalnej) w trakcie przechodzenia przez granice SOI przy dużej kompresji czasu (warp). Znalazł dwa rozwiązania:
* zmniejszenie kompresji czasu gdy się zbliżamy do granic SOI (powstało to zanim zajął się drugim rozwiązaniem; przez miesiące zdani byliśmy na KAC albo Warp Helper od MJ - Baal)
* zmiana w skryptach (nie chce mi się tłumaczyć jego wywodu, ale głównie dotyczy cykli kalkulacji fizyki na granicy sfer wpływów - Baal)
Alex (aLeXmOrA):- był u dentysty na wyrwaniu ósemki i wygląda jak chomik (po kiego k..a wała nam to? - Baal)
- dalej robił przy księgowości i papierologii
- pracuje nad systemem licencji
Mike (Mu):- sceny VAB/SPH nie będą potrzebowały reload'u za każdym razem kiedy wczytujemy lub czyścimy craft'a,
- reset, rozruch PQS (system generowania terenu - Baal) usprawniony - zmniejszy czas między przełączaniem się scen
- dużo poprawek i usprawnień odciążających procesor
- wraz z QA pracują nad poprawianiem nowej fizyki (aero i termodynamiki - Baal)
Marco (Samssonart):- oficjalnie już skończył z samouczkami - poszły w testy
- zajął się demem (status prac 80% nad sandboxem i myśl teraz nad karierą)
- pomaga przy serwerach
Daniel (danRosas):- robią pierwsze renderingi i testują palety kolorów oraz oświetleniem. Wg niego to jest najbardziej ambitny filmik przy którym pracuje
Jim (Romfarer): (nie wiem co ten norweg pali)
- w tym tygodniu włączył
panel surowców w "Bazie Wiedzy" (te dymki z informacją o statku czy planecie po prawej na ekranie mapy czy TS) < dalej historia o tym, jak panel wraz z bazą był opracowany, ale panel z surowcami został ukryty, do momentu jak RoverDude (ten od Karbonitu) zapytał się o to, zgodził się i udostępnił mu to.
Urzekła mnie Twoje historiaMax (Maxmaps):- poza hype'em na temat 1.0 (i chwaleniem się co w...ał i jak s..ł na Twitterze) pierdoły dotyczące dystrybucji promocji i dystrybucji KSP
- nie może doczekać się kiedy dorwie owiewki by je pokazać
Ted:- rozpisał się, ale guzik z rzeczy ciekawych
Rogelio (Roger):- dwa tygodnie spędził na symulacjach dymu do animacji... (nie o taki Meksyk walczyłem! - Baal)
Kasper (KasperVId):- w piątek Maxmaps pokaże Kerbalki w grze!- pierdoły o streamerach którzy dołączyli i dużo planów medialnych nt. 1.0 (czyli HYPE TRAIN niebawem - Baal)
Tradycyjnie:
Jak coś pominąłem, albo z...em to let mi noł.
Ode mnie:
Zacznę pić co wtorek wieczór...