Autor Wątek: KSP 1.0 (stary temat)  (Przeczytany 125912 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sob, 11 Kwi 2015, 18:16:15
Odpowiedź #240

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@up
Nie plamy, tylko wmawia wszystkim że to wcale nie złoto a piryt, bo mu kolor nie pasuje a ten srebrny pierścionek to w ogóle był ładniejszy.
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Sob, 11 Kwi 2015, 18:36:27
Odpowiedź #241

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 45
  • A może zbudujemy wielkiego, drewnianego borsuka?
Panowie nie ma co się kłócić. Ile graczy tyle opinii. Wycieczki ad personam do niekoniecznie zgadzających się ze swoją opinią forumowiczów lub forsowanie swoich wizji (bo k..a tak!) w sprawie nowych dodatków do gry jest kompletnie bezcelowe.

Osobiście stwierdzam na podstawie screenów, że te owiewki dla mnie są nijakie na razie - squadcast'u nie oglądałem, zatem nie widziałem ich w akcji, jeśli Maxmaps pokazywał jak je używa i ustawia.
Pamiętajta, że do publikacji 1.0 jest jeszcze trochę czasu i oteksturowanie owiewek może się zmienić stokrotnie.
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.

– Mein Hund hat keine Nase!
– Und wie riecht er dann?
– Schrecklich!

Reklama

Odp: KSP 1.0 (stary temat)
« Odpowiedź #241 dnia: Sob, 11 Kwi 2015, 18:36:27 »

Sob, 11 Kwi 2015, 18:41:18
Odpowiedź #242

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Bo jednemu to wystarczy, ludzie, rower, no i super, ale Hołowczycowi rower nie wystarczy, bo co on niby zrobi rowerem?
Niestety tak się składa, że wykorzystuję Kerbale i ich możliwości w 140%, dlatego też bardzo wnikliwie się wszystkiemu przyglądam. Nie buduję prostych lądowników, prostych pojazdów, ani prostych baz, stąd moje podwyższone wymagania. Ponieważ przeciętniak, który składa lądownik z poda, zbiornika i silnika otrzymuje taki właśnie rower czy inną hulajnogę. Ależ proszę bardzo, jak przeciętniakowi to wystarcza, to niech się cieszy.
Ja natomiast się zastanawiam, czy proponowane przez Squad owiewki pozwolą mi owinąć nimi konstrukcje takie jak:

Mi rower nie wystarcza, bo nim nie jeżdżę.

Sob, 11 Kwi 2015, 18:49:32
Odpowiedź #243

Offline DragonsNightmare

• Sierżant
  • Reputacja: 8
Nie ma to jak krytykować coś zanim to zostanie wydane. Panowie, może zamiast krytykować 1.0 teraz, to poczekajmy, aż ją dostaniemy?

Reklama

« Odpowiedź #243 dnia: Sob, 11 Kwi 2015, 18:49:32 »

Nie, 12 Kwi 2015, 11:44:01
Odpowiedź #244

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Odpowiadam Drangirowi tu. (na: Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ). Bardziej pasuje.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Do czego pijesz, bo czepiasz się 1.0 na każdym kroku?

Ja się czepiam? Gdzie? Kiedy? Jak można powiedzieć "czepiasz się aerodynamiki" komuś, kto ma ją głęboko w... nosie? Nie znam się na niej, więc nawet, jeśli pojawią się zmiany, które zauważą, hmm, "specjaliści", to ja zapewne nie zauważę żadnej różnicy.

Kto ją wychwala?
"Squadacy". Jeśli opisują coś z entuzjazmem, to znaczy, że to chwalą. Wychwalanie czegoś nie polega jedynie na używaniu typowo-recenzyjnych słów typu "dobre" / "świetne" / "rewelacyjne".

Skąd wiesz że nowa aerodynamika jest "nieudolna"
Nie wiem. Wyrażam jedynie swoje przewidywania.

Jesteś tendencyjnym krytykantem który nie potrafi zaczekać paru tygodni(...) i wtedy zmieszać je z błotem, argumentując swoje uwagi czymś innym niż niskim "no bo się mnie tak wydaje".
Bullshit. Zresztą, jak wspomniałem wyżej: nie obchodzi mnie nowa aerodynamika, bo się na niej nie znam, więc i tak zapewne nie zauważę żadnej różnicy. Moje przewidywania odnośnie jej słabości (której i tak nie zauważę) wzięły się z tego, że równie entuzjastycznie "Squadacy" zapowiadali np. poprawki drzewa technologicznego w bodajże 0.23.5, których to zmian - nie licząc oczywiście pojawienia się chwytaka - nie zauważyłem w sposób pozytywny, a i wy marudziliście przez kilka tygodni na "kierowanie sprzedaży gry w stronę małych amerykańców z dziurą zamiast głowy".

Zauważyłem, że kilka osób tutaj (czasem i ja, przyznam się) lubi przyczepić się do kilku zdań i stworzyć cały esej na temat błędów w tych zdaniach. Zapamiętam sobie na przyszłość, Drangirze, że dla niektórych trzeba na każdym kroku pisać skróty typu "IMHO", bo inaczej uznają je za "pewniki".

Nie, 12 Kwi 2015, 12:28:31
Odpowiedź #245

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Ja się czepiam? Gdzie? Kiedy?

Owiewek. W tym temacie. Kompletnego i pokazanego przez Squad feature, gdzie wskazujesz na proceduralne owiewki i mówisz "One nie są proceduralne! Taka jest moja opinia!". A to że jest całkowicie niepoparta na tym, co Maxmaps pokazał nie pozwala mi jej traktować poważnie, tak samo niepopartej żadnymi filmami czy, jak sam przyznałeś, własną wiedzą opinią na temat aerodynamiki.

ja zapewne nie zauważę żadnej różnicy.
Wbrew pozorom już instalacja NEAR poważnie zmienia rozgrywkę. Trudno jest mi to uchwycić słowami, gdyż doświadczenie w tej kwestii mam podobne do twojego, ale zachowania się obiektów w atmosferze różnią się dramatycznie i jeśli nowe właściwości jej symulacji w grze będą bliższe prawdziwej zobaczysz różnice bardzo szybko, bo to jak ona działa teraz, jest absurdalne.

"Squadacy". Jeśli opisują coś z entuzjazmem, to znaczy, że to chwalą.
Ale to ich dzieło. To chyba oczywiste że trzeba brać poprawkę na oficjalne zapowiedzi, czy to Squad, czy Rockstar, czy Ubisoft. Przy czym stopień realizmu aerodynamiki można w pewien sposób zmierzyć i aktualne artykuły publikowane przez Harvestera pozwalają mi w miarę ufać w ich rozwiązania. Gorzej niż teraz nie będzie, bo fakt że samolot hamuje nurkując jest przezabawny ^^

Nie wiem. Wyrażam jedynie swoje przewidywania.

Przewidywania, fajnie, ale dobrze byłoby jednak gdyby były podparte czymś innym niż "wydaje mi się". Wiem że dla Kadafa czy ciebie oficjalna zapowiedź z kanału Maxmapsa to jest nic, ale jednak od wielkiej porażki z niewprowadzeniem surowców przy wersji 0.20 już trochę minęło a i skład Squadu i ich polityka się trochę zmieniły. 

poprawki drzewa technologicznego w bodajże 0.23.5, których to zmian - nie licząc oczywiście pojawienia się chwytaka - nie zauważyłem w sposób pozytywn
Trudno mi się do tego odnieść, bo wszystkie moje próby na karierze przeprowadzałem na modowanych drzewkach ;c Stockowe chyba niewiele się zmieniło od pierwszego trybu kariery.

wy marudziliście przez kilka tygodni na "kierowanie sprzedaży gry w stronę małych amerykańców z dziurą zamiast głowy".

My? Nie musisz zwracać się do mnie w ten sposób, nie jestem szlachcicem, ale dzięki za szacunek. Nigdy tak nie mówiłem, wciąż uważam że próg wejścia do KSP dla osób niezaznajomionych z podstawami "rocket science" jest bardzo wysoki.

Zapamiętam sobie na przyszłość, Drangirze, że dla niektórych trzeba na każdym kroku pisać skróty typu "IMHO", bo inaczej uznają je za "pewniki".

Zapamiętaj sobie, że forum dyskusyjne polega na wymianie zdań. Traktuje to jako twoje opinie i to do opinii się odnoszę, do czego mam prawo. Tylko że jak już napisałem, wolę kiedy opinie są podparte czymś innym niż chora teoria spiskowa jak w przypadku owiewek.

Ja natomiast się zastanawiam, czy proponowane przez Squad owiewki pozwolą mi owinąć nimi konstrukcje takie jak:
Nie widzę powodu dlaczego miałyby nie pozwolić, poza twoją zawiścią :P No i owiewy na takich konstruktach zwykle nie wyglądają zbyt ładnie, ale to drugorzędna sprawa.

Reklama

« Odpowiedź #245 dnia: Nie, 12 Kwi 2015, 12:28:31 »

Nie, 12 Kwi 2015, 13:05:05
Odpowiedź #246

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
Tak z mojej strony:

Panowie...
Trzeba brać zawsze pod uwagę to, że twórcy gier, z jakichkolwiek wytwórni i nie wiadomo jak opłacani, doświadczeni nie są za jasnowidzami i nie są nigdy w stanie przewidzieć jaką kreatywnością potrafią się gracze wykazać lub zdolnością do znajdowania takich bugów, których z pomocą armii beta testerów nie mogli znaleźć.

Tu przytocze mój film z mapy Ensk w WoT, gdzie z kolegami z klanu ogarnialiśmy bug, odkryty na mapie będącej jedną z pierwszych w grze i bardzo długo po wprowadzeniu nowej fizyki.

Tak samo develeperzy nie są w stanie przewidzieć, że niektórzy gracze w KSP będą budować wielkie krowy, wielkie roboty, uzyajac modow pelnowymiarowe gwiazdy smierci. Nie można wymagać, że taki Harvester będzie siedział w głowie każdego z nas i potulnie jak owieczka będzie dodawał to co sobie życzymy. Nie mogą też pozwolić sobie na to, żeby gra była kompletnie zaśmiecona. Wątpie czy tych kilku meksykańców nawet spodziewało się, że z tych kilku zbiorników, kratownic, kółek co będą wyprawiać m.in. Kadaf, Shinzo, Whackjob, Danny, SWDennis, Wookiee.

Dlatego odłożyłbym na bok polemikę typu: SQUAD powinien sp...ć na szczaw, bo ch..ą robote robią.

@Kadaf. Określ proszę mniej więcej jak owiewki powinny działać, by Twoje megakonstrukcje (które są niedoścignione po dziś dzień) opakować.

@Skyline
Grywałeś w ETS2MP, zauważyłeś jak podzielone są opinie, jak skrajne one są odnośnie kagańca?
(Tutejsze wycieczki słowne są kulturalne niczym w dysputy w Brytyjskim Parlamencie w porównaniu do tamtejszego rynsztoka).

Btw. Większość moich komentarzy do devnote'ow to zwykly trolling ;)
« Ostatnia zmiana: Nie, 12 Kwi 2015, 13:20:17 wysłana przez baalnamib »
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.

– Schrecklich!

Nie, 12 Kwi 2015, 13:18:49
Odpowiedź #247

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@Kadaf. Określ proszę mniej więcej jak owiewki powinny działać, by Twoje megakonstrukcje (które są niedoścignione po dziś dzień) opakować.
Mod już sobie z tym radzi :]

Reklama

« Odpowiedź #247 dnia: Nie, 12 Kwi 2015, 13:18:49 »

Nie, 12 Kwi 2015, 19:26:41
Odpowiedź #248

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Ja się czepiam? Gdzie? Kiedy?

Owiewek. W tym temacie. Kompletnego i pokazanego przez Squad feature, gdzie wskazujesz na proceduralne owiewki i mówisz "One nie są proceduralne! Taka jest moja opinia!". A to że jest całkowicie niepoparta na tym, co Maxmaps pokazał nie pozwala mi jej traktować poważnie, tak samo niepopartej żadnymi filmami czy, jak sam przyznałeś, własną wiedzą opinią na temat aerodynamiki.
(...)
Tylko że jak już napisałem, wolę kiedy opinie są podparte czymś innym niż chora teoria spiskowa jak w przypadku owiewek.
(...)
Nie widzę powodu dlaczego miałyby nie pozwolić, poza twoją zawiścią :P No i owiewy na takich konstruktach zwykle nie wyglądają zbyt ładnie, ale to drugorzędna sprawa.

BWAHAHAHAHA! :DDD

Nigdy w życiu nie spodziewałbym się, by ktokolwiek pomylił mnie z Kadafem :DDD
Oficjalnie wybaczam ci oskarżenia o "czepializm", uznajmy, że do niczego takiego nie doszło. Mnie Kadaf też wkurzył zdziwił :P
« Ostatnia zmiana: Nie, 12 Kwi 2015, 19:32:20 wysłana przez ShookTea »

Nie, 12 Kwi 2015, 19:51:42
Odpowiedź #249

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@up
Nie pomyliłem cię z Kadafem, tylko z Billem >..> Pamiętałem że ktoś Kadafowi przytaknął i z jakiegoś powodu uznałem że to ty.

A w wypowiedzi zacytowałem Kadafa z zupełnie inną sprawą.

I fakt, to wiele zmienia o..o
« Ostatnia zmiana: Nie, 12 Kwi 2015, 19:55:35 wysłana przez Drangir »

Reklama

« Odpowiedź #249 dnia: Nie, 12 Kwi 2015, 19:51:42 »

Śro, 15 Kwi 2015, 00:40:27
Odpowiedź #250

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
Po jałowym, nieidącym w żadnym konkretnym kierunku dyskursie na temat owiewek i słuszności swoich lub czyichś argumentów...

Skrót Devnote'a:

Phelipe (HarvesteR):

- Naprawiał bugi i dodawał kolejne ficzery:
   - naprawił brzydki błąd w wyglądzie modułów scenariuszy
   - nowy balans i ścieżka rozwoju SRB's (nowy silnik RT-5 "Flea" od RoverDude'a > Ten od Karbonite; Baal)
   - wraz z RoverDude'em pracują nad nowymi, dwoma częściami użytecznymi przy wchodzeniu w atmosfery (HeatShieldy czy powłoki ablacyjne? ;Baal)
   - dodanie możliwości włączenia/wyłączenia tarcia atmosferycznego w opcjach trudności
   - dodanie możliwości ustawienia w opcjach graficznych przezroczystego UI
   - dodanie przycisku "Warp to next morning" na poziomie widoku KSC
   - SAS będzie automatycznie przestawiał się do trybu stabilności gdy DV osiągnie 0
   - sporo ulepszeń dźwięków w tle podczas lotu
   - zbiornik Round8 (nazywany przeze mnie obwarzankiem; Baal) będzie od teraz przechowywał Ksenon
   - panel informacyjny w Knowledge Base będzie pokazywał maksymalne przyspieszenie i przybliżony czas do 0 m/s DV
   - dodany system generowania miniatur do ekranu ładowania plików craft i "Launch Menu" z widoku KSC
   - kilka ulepszeń shaderów części, głównie przezroczystości
   - dodanie nowych części skrzydeł do MK3 od PorkJet'a (Mu w tamtym tygodniu pisał chyba o nich)
- Poniżej wyliczanki napisał, że pracował nad właściwym ####(bełkot; za dużo piwa na dziś - Baal) co pozwoli na eksperymenty na ciśnieniu i temperaturze możliwe nawet w kosmosie

Alex (aLeXmOrA):
- skończył pracę nad licencjami
- teraz pracuje nad czymś do strony internetowej, ale nie może za bardzo o tym mówić

Mike (Mu):
- pracował nad błędami i optymalizacją
- popracował nad silnikami odrzutowymi - dostosowanie ich do nowego modelu aerodynamiki (specyfika ich działania będzie zależna od prędkości, tu pada słowo "Mach" i gęstości powietrza)

Marco (Samssonart):
- dalsze przepychanki z demem i tutorialami

Daniel (danRosas):
- szybkie zmiany do filmiku, generalnie jeszcze sporo do roboty

Jim (Romfarer):
- ikony do drzewka technologii
- widok drzewka będzie przypominał po części kategoryzację części z VAB/SPH
- configi itp. odnośnie technologii będą bardziej przystępne dla modderów

Max (Maxmaps):
- dalej jakieś dile
- częściowo pracuje nad nagraniem, które zobaczymy lub nie niedługo

Ted:
- pracuje z zespołem eksperymentalnym nad 1.0

Rogelio (Roger):
- bawił się postprodukcją i systemem cząsteczkowym do chmur, teksturami, zmianami nad renderingiem (film)

Kasper (KasperVId):
- nic ciekawego, prócz tego że wczoraj (przedwczoraj bo już 15'y) w specjalnej edycji Kerbal Space Academy była misja-hołd dla Apolllo 13 ze specjalnymi gośćmi m.in. Tom Jones'em (astronautą)

Tradycyjnie:
Jak coś pominąłem, albo z...em to let mi noł.

Ode mnie:
- Naprawdę ostatnio ogrom roboty odwalają, HarvesteR albo jest w kilku osobach albo jest jakimś robotem albo mu się żona znudziła, trzaska więcej niż jak wcześniej jeszcze wraz z C7 razem wzięci...
« Ostatnia zmiana: Śro, 15 Kwi 2015, 01:22:29 wysłana przez baalnamib »

– Schrecklich!

Śro, 15 Kwi 2015, 00:59:06
Odpowiedź #251

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
obważankiem

Krowy doić a nie DevNotes podsumowywać, to jest odpowiedzialna robota a tu nawet w głupim pączku błędy robi. To jest niedopuszczalne.

Dla mnie zawsze było kołem ratunkowym.

- kilka ulepszeń shaderów części, głównie przezroczystości
PROCEDURALNE SZYBY CONFIRMED

http://- dodany system generowania miniatur do ekranu ładowania plików craft i "Launch Menu" z widoku KSC
Małe, ale zajebiste o..o

- popracował nad silnikami odrzutowymi - dostosowanie ich do nowego modelu aerodynamiki
IN YA FACE, PORADNIKU WINGEDA, dobrze że tyle pracy będzie na marne xD

Ogłaszam konkurs na ścieranie nosów samolotów oporem atmosferycznym.
- dalej jakieś dile
Pewnie narkotyksy, skoro Meksyk

- configi itp. odnośnie technologii będą bardziej przystępne dla modderów
Awsum. Teraz modyfikowanie drzewka to ponoć droga przez mękę.

Naprawdę ostatnio ogrom roboty odwalają, HarvesteR albo jest w kilku osobach albo jest jakimś robotem albo mu się żona znudziła, trzaska więcej niż jak wcześniej jeszcze wraz z C7 razem wzięci...

Bo to złoty chłopiec co KSP nam dał jest :3

« Ostatnia zmiana: Śro, 15 Kwi 2015, 01:01:54 wysłana przez Drangir »

Reklama

« Odpowiedź #251 dnia: Śro, 15 Kwi 2015, 00:59:06 »

Śro, 15 Kwi 2015, 01:21:48
Odpowiedź #252

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
obważankiem

Krowy doić a nie DevNotes podsumowywać, to jest odpowiedzialna robota a tu nawet w głupim pączku błędy robi. To jest niedopuszczalne.

Dla mnie zawsze było kołem ratunkowym.

Poprawione. :)

Ciesz się, że nie było nic o rzułfiah

Pisałem, że za dużo piwa!

Edit... wtf hax z edytorem?

Edit2...Można gdzieś zgłosić dodanie trollface'a do emotek?

Edit3... Winged, nie idź na łatwiznę... Pisz od nowa!
#nietedydroga #zdradzonyprzezaerodynamike
« Ostatnia zmiana: Śro, 15 Kwi 2015, 02:10:47 wysłana przez baalnamib »

– Schrecklich!

Śro, 15 Kwi 2015, 01:39:33
Odpowiedź #253

Offline winged

• Plutonowy
  • Reputacja: 39

IN YA FACE, PORADNIKU WINGEDA, dobrze że tyle pracy będzie na marne xD

Wystarczy, że w moim poradniku każde słowo turbojet zostanie zamienione na RAPIER. Do tego wywalić wloty powietrza. Poradnik aktualny.

Reklama

« Odpowiedź #253 dnia: Śro, 15 Kwi 2015, 01:39:33 »

Śro, 15 Kwi 2015, 20:16:32
Odpowiedź #254

Offline Bill2462

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
PROCEDURALNE SZYBY CONFIRMED
Amazing! Zbuduję wreszcie biodome na munie.

Czyli ogólnie wreszcie porządny update , będzie się czym nacieszyć , no i wejście statkiem bez osłony w atmosferę będzie raczej kiepskim pomysłem   i osiągnięcie orbitalnych prędkości na samych jetach będzie niemożliwe.  Czyli  zbudowanie SSTO będzie  trudniejsze. Wreszcie.
« Ostatnia zmiana: Śro, 15 Kwi 2015, 20:23:33 wysłana przez Bill2462 »