Po jałowym, nieidącym w żadnym konkretnym kierunku dyskursie na temat owiewek i słuszności swoich lub czyichś argumentów...
Skrót Devnote'a:
Phelipe (HarvesteR):- Naprawiał bugi i dodawał kolejne ficzery:
- naprawił brzydki błąd w wyglądzie modułów scenariuszy
- nowy balans i ścieżka rozwoju SRB's (nowy silnik RT-5 "Flea" od RoverDude'a > Ten od Karbonite; Baal)
- wraz z RoverDude'em pracują nad nowymi, dwoma częściami użytecznymi przy wchodzeniu w atmosfery (HeatShieldy czy powłoki ablacyjne? ;Baal)
- dodanie możliwości włączenia/wyłączenia tarcia atmosferycznego w opcjach trudności
- dodanie możliwości ustawienia w opcjach graficznych przezroczystego UI
- dodanie przycisku "Warp to next morning" na poziomie widoku KSC
- SAS będzie automatycznie przestawiał się do trybu stabilności gdy DV osiągnie 0
- sporo ulepszeń dźwięków w tle podczas lotu
- zbiornik Round8 (nazywany przeze mnie obwa
rzankiem; Baal) będzie od teraz przechowywał Ksenon
- panel informacyjny w Knowledge Base będzie pokazywał maksymalne przyspieszenie i przybliżony czas do 0 m/s DV
- dodany system generowania miniatur do ekranu ładowania plików craft i "Launch Menu" z widoku KSC
- kilka ulepszeń shaderów części, głównie przezroczystości
- dodanie nowych części skrzydeł do MK3 od PorkJet'a (Mu w tamtym tygodniu pisał chyba o nich)
- Poniżej wyliczanki napisał, że pracował nad właściwym ####(bełkot; za dużo piwa na dziś - Baal) co pozwoli na eksperymenty na ciśnieniu i temperaturze możliwe nawet w kosmosie
Alex (aLeXmOrA):- skończył pracę nad licencjami
- teraz pracuje nad czymś do strony internetowej, ale nie może za bardzo o tym mówić
Mike (Mu):- pracował nad błędami i optymalizacją
- popracował nad silnikami odrzutowymi - dostosowanie ich do nowego modelu aerodynamiki (specyfika ich działania będzie zależna od prędkości, tu pada słowo "Mach" i gęstości powietrza)
Marco (Samssonart):- dalsze przepychanki z demem i tutorialami
Daniel (danRosas):- szybkie zmiany do filmiku, generalnie jeszcze sporo do roboty
Jim (Romfarer): - ikony do drzewka technologii
- widok drzewka będzie przypominał po części kategoryzację części z VAB/SPH
- configi itp. odnośnie technologii będą bardziej przystępne dla modderów
Max (Maxmaps):- dalej jakieś dile
- częściowo pracuje nad nagraniem, które zobaczymy lub nie niedługo
Ted:- pracuje z zespołem eksperymentalnym nad 1.0
Rogelio (Roger):- bawił się postprodukcją i systemem cząsteczkowym do chmur, teksturami, zmianami nad renderingiem (film)
Kasper (KasperVId):- nic ciekawego, prócz tego że wczoraj (przedwczoraj bo już 15'y) w specjalnej edycji Kerbal Space Academy była misja-hołd dla Apolllo 13 ze specjalnymi gośćmi m.in. Tom Jones'em (astronautą)
Tradycyjnie:
Jak coś pominąłem, albo z...em to let mi noł.
Ode mnie:
- Naprawdę ostatnio ogrom roboty odwalają, HarvesteR albo jest w kilku osobach albo jest jakimś robotem albo mu się żona znudziła, trzaska więcej niż jak wcześniej jeszcze wraz z C7 razem wzięci...