• KSP .21 5 1
Aktualna ocena:  

Ankieta

Czy podoba Ci się .21?

Tak, jest świetne
Jest OK, ale czegoś brakuje
Tragedia!

Autor Wątek: KSP .21  (Przeczytany 77984 razy)

Sob, 27 Lip 2013, 21:39:46
Odpowiedź #195

Offline beryl

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 1
U mnie niestety brak zachwytu nową wersją, bo na starym sejwie wywala nonstop. I nie sądzę, żeby była to wina samego sejwa. Zacznę grać od nowa i niestety trochę rzeczy się wysypie. Postanowiłem sprawdzić jak w .21 ma się moja baza księżycowa. Miałem tam 2 duże lądowniki i 2 łaziki posadzone na ładnym, płaskim terenie. W nowej wersji okazało się, że wszystko stoi na stromym zboczu i jeden lądownik zaczął się staczać, by eksplodować po osiągnięciu podnóża góry. 3 żaby zginęły :/ Wysłałem sondę na niską orbitę księżyca żeby się rozejrzeć, jak tylko zbliżyła się na 80km do bazy - crash.

Sob, 27 Lip 2013, 22:06:29
Odpowiedź #196

Offline norbi1999

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 2
  • Potrzebny komuś producent muzyczny?? :) YouTube
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
W nowej wersji okazało się, że wszystko stoi na stromym zboczu i jeden lądownik zaczął się staczać, by eksplodować po osiągnięciu podnóża góry. 3 żaby zginęły :/

Zapalmy znicze
  •   :'(

Boję się co się stanie z moimi kerbalami :(

Reklama

Re: KSP .21
« Odpowiedź #196 dnia: Sob, 27 Lip 2013, 22:06:29 »

Nie, 28 Lip 2013, 01:10:39
Odpowiedź #197

Offline CupOfMayo

• Plutonowy
  • Reputacja: 18
  • Niby Editor :D
Aktualizacja jest ok, ale szczerze to spodziewałem się więcej... Nowy model KSC jest piękny, tak samo jak nowe VAB i SPH, astronaut complex git, (jeszcze nikogo nie zabiłem do końca huehue). Jestem przyzwyczajony do grania z lagami  ale to co czasem się dzieje w atmosferze a już szczególnie koło KSC to są jakieś jaja.

Nie, 28 Lip 2013, 09:02:55
Odpowiedź #198

Offline snafu

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 3
Ludzie ogarnijcie się troszkę.
Zachowujecie się jak banda rozpieszczonych dzieciaków. Płaczecie nad tym, że nie działają Wam sejwy i dlatego cały Squad i update 0.21.1 są bee.
Przypominam, że Kerbale są w fazie rozwoju. To co mamy obecnie jest alfą czy tam inną betą i nieuniknionym jest , że twórcy zmieniają kody źródłowe, struktury plików i inne by najbardziej zoptymalizować a zarazem zaimplementować nowe rozwiązania.
To tak jakby obwiniać koncern samochodowy który wydaje nowy model samochodu o to, że do nowego modelu nie pasują części ze starego. I mamy Gienka który ma podwórku starego rozbitego gofra 2 i płacze że nie pasuje mu skrzynia biegów do jego gofra 3.
Jeżeli komuś się to nie podoba i nie może się z tym pogodzić to może lepiej niech sobie odpuści i poczeka spokojnie do wydania gotowego produktu, albo niech gra dalej na starej wersji i zaoszczędzi żałosnego lamentowania a zarazem nabijania niepotrzebnych postów. Amen.

Reklama

« Odpowiedź #198 dnia: Nie, 28 Lip 2013, 09:02:55 »

Nie, 28 Lip 2013, 09:50:48
Odpowiedź #199

Offline Ravnarr

• Plutonowy
  • Reputacja: 4
Przyznam, że Snafu ma trochę racji. Tym bardziej, że nie jest prawdą, że ta aktualizacja jest w całości skopana, są użytkownicy, którzy nawet po wgraniu zapisów ze starszych wersji nie mają crashy i bugów. SQUAD to nie moloch pokroju EA, który ma milionowe budżety na gry i armię testerów na zawołanie. Cieszmy się, że w ogóle tak niszowa gra jest dalej rozwijana, bo przyznam, samego mnie to zaskakuje.

Nie, 28 Lip 2013, 10:50:03
Odpowiedź #200

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
 Niestety faktycznie starego sejwa wzięło w diabły, ale żeby nie było, Squad wyraźnie ostrzegał, że tak może się stać. Więc zdziwienie tym faktem jest bezpodstawne. Przydzielanie załogi jest bajeczne, ksc wygląda całkiem nieźle, (chociaż liczyłem na to, że gdzieś tuż obok wyrzutni pojawi się terenowy tor przeszkód do testowania łazików). VAB i SPH to już rewelacja, (może poza pojazdami obsługi, które poginają ze stówkę po hali). Optymalizacja u mnie jest ok, chociaz bywa, że się wszystko przytnie z lekka i trzeba ni stąd ni zowąd poczekać pół minuty. Jedynie mam mieszane uczucia co do nowego ASASu. Do samolotów bajka, doskonałe, rewelacja, odlot. Ale do rakiet? Cóż, mam wrażenie, że wduszenie ikonki praktycznie nic nie zmienia. Czy jest wduszona, czy nie i tak trzeba się wspomagać chwilami WSADem. Stary ASAS blokował na amen, można było odpalić jakiś dłuższy manewr i spokojnie zająć się czymś innym. A teraz to ja muszę cały czas trzymać paluchy na klawiaturze i korygować kurs. Fakt, latam nie do końca symetrycznymi konstrukcjami, ale stary ASAS jakoś dawał radę. Ustawiał wektory ciągów silników i maszyna szła mniej więcej jak po sznurku. A ten nowy niby jest, a jakby go nie było. Nie wyobrażam sobie używać go przy manewrach trwających po 20 minut, to będzie mordęga.

Reklama

« Odpowiedź #200 dnia: Nie, 28 Lip 2013, 10:50:03 »

Nie, 28 Lip 2013, 11:12:46
Odpowiedź #201

Offline beryl

• Kapral
  • **

Płaczecie nad tym, że nie działają Wam sejwy i dlatego cały Squad i update 0.21.1 są bee.

Sejw działa. Ma swoje myki, ale działa. Tyle, że stabilność gry szlag trafił. Grając na win7 gra nigdy mi się nie wywalała z byle powodu, a dzisiaj (na świeżutkiej instalce i zaczętym nowym sejwie) wysypała się przy przechodzeniu z widoku mapy na statek. Wysypała się przy przechodzeniu ze statku do space center, wysypała się też przy wgrywaniu sejwa (praktycznie pustego, z jednym statkiem na orbicie).
Także ja chwilowo odpuszczam kerbale, poczekam na 21.2
« Ostatnia zmiana: Nie, 28 Lip 2013, 12:47:35 wysłana przez beryl »

Nie, 28 Lip 2013, 12:22:06
Odpowiedź #202

Offline Rahilnux

• Szeregowy
  • *
U mnie wszystko wczytuje się co najmniej 10 sekund  >:(

Reklama

« Odpowiedź #202 dnia: Nie, 28 Lip 2013, 12:22:06 »

Nie, 28 Lip 2013, 13:29:14
Odpowiedź #203

Offline Zerdzio

• Plutonowy
  • Reputacja: 6
  • Be Happy
U mnie wszystko wczytuje się co najmniej 10 sekund  >:(

Ja mam tak samo po Bugfixie

Nie, 28 Lip 2013, 13:47:26
Odpowiedź #204

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 12
  • Per aspera ad astra
No niestety, gra sie rozrasta, ewoluuje, rosna wymagania, nic sie nie poradzi. To juz nie sa te kerbale z kilkoma czesciami na krzyz. Squad nakrecil hype na nowy update, wszyscy sie napalili I stad gorzkie zale. U testerow jutuberow jakos chodzilo, moze trzeba spojrzec prawdzie w oczy I powiedziec: nie dajesz rady moj komputerku, pora zmienic cie na lepszy model. Bo jak teraz gra wam zamula, to w przyszlosci raczej nie bedzie lepiej.
Przez trudy do gwiazd

Reklama

« Odpowiedź #204 dnia: Nie, 28 Lip 2013, 13:47:26 »

Nie, 28 Lip 2013, 13:50:59
Odpowiedź #205

Offline Zerdzio

• Plutonowy
  • Reputacja: 6
  • Be Happy
No niestety, gra sie rozrasta, ewoluuje, rosna wymagania, nic sie nie poradzi. To juz nie sa te kerbale z kilkoma czesciami na krzyz. Squad nakrecil hype na nowy update, wszyscy sie napalili I stad gorzkie zale. U testerow jutuberow jakos chodzilo, moze trzeba spojrzec prawdzie w oczy I powiedziec: nie dajesz rady moj komputerku, pora zmienic cie na lepszy model. Bo jak teraz gra wam zamula, to w przyszlosci raczej nie bedzie lepiej.

Nie chodzi o wymagania bo śmiga w full hd ze wszystkimi bajerami na full, ale zwykłe 0.21 było ok, szybko sie Vab/Sph wczytywał, a teraz klikam na Vab i 10 sekund patrzę na mini model układu Kerbolskiego w rogu ekranu, niby nic, ale bugfix raczej powinien naprawiać

Nie, 28 Lip 2013, 13:52:22
Odpowiedź #206

Offline Ravnarr

• Plutonowy
  • Reputacja: 4
To raczej nie jest jedynie kwestia komputera. Mój laptop wcale nie jest z najwyższej półki, ma też już jakieś dwa lata. Gram na najwyższych ustawieniach i co prawda nie robię konstrukcji z 900 części, ale nic mi się nie zacina i nie crashuje. Wychodzi na to, że po prostu są niektóre ustawienia sprzętowe, które się z grą gryzą i tyle.

Reklama

« Odpowiedź #206 dnia: Nie, 28 Lip 2013, 13:52:22 »

Nie, 28 Lip 2013, 14:42:06
Odpowiedź #207

Offline oli00PL

• Plutonowy
  • Reputacja: 3
  • Wszyscy kiedyś umrzemy. Czemu nie w blasku chwały?
@up

Zdaję się że gra gryzie się z 32-bitowymi systemami... win7 i vistą... ( praktycznie ze wszystkimi  :( )
Z tego co widzę to także z nvidia GTX 650 Ti ( ale to tylko moje przypuszczenie )

Od Muna do Joola.

Pomogłem? Podoba ci się mój post? Kliknij przycisk "pomógł" obok zdjęcia profilowego.
To nie boli, a motywuje!

Nie, 28 Lip 2013, 15:26:29
Odpowiedź #208

Offline beryl

• Kapral
  • **
nie dajesz rady moj komputerku, pora zmienic cie na lepszy model.

To ja nie wiem na co mam wymienić i7, 8GM Ram i Radka 6970... Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ Zeusa to mi raczej nie pożyczą.

Reklama

« Odpowiedź #208 dnia: Nie, 28 Lip 2013, 15:26:29 »

Nie, 28 Lip 2013, 15:38:43
Odpowiedź #209

Offline rafal3920

• Plutonowy
  • Reputacja: 10
Mnie także nie crashuje się

Przepraszam za błędy językowe, złą odmianę itd... Często piszę z telefonu, a tam mam kiepski autotekst