Po aktualizacji, pierwsze wyskoczyło okienko, że stare save nie działają z nową wersją. Poprzedni save, po prostu skasowałem i zero problemów. Zacząłem grę od nowa.
Napotkałem tylko 3 problemy do tej pory.
1 - przy ręcznym wykonywaniu asparagusa, nierównomiernie spalały się zbiorniki z pary. Muszę budować rakiety z symetrią podwójną, co trochę utrudnia loty, jeżeli są niedokładnie rozmieszczone zbiorniki.
2 - Miałem problem z dokowaniem, ale się okazało, że to po prostu wina mechanizmu gry, znana i tolerowana. po prostu wcześniej jej nie napotkałem.
3 - Raz, zablokował mi się obrót rakiety wokół osi. Bez ASAS, rakieta po prostu wirowała jak wściekła. nawet RCS-y nie pomagały. Dopiero włączenie ASAS utrzymywało ją stabilnie. Niestety był to dwuczęsciowy lądownik munarny z łazikiem. I wada przeniosła się na oba pojazdy, łazik nieustanie skręcał w jedną stronę. W końcu skończyło się to jego wywrotką i teraz leży gdzieś tam w munowym pyle, kołami do góry. Sonda zaś stoi obok na nóżkach, i jeżeli wyłączam ASAS próbuje się przewrócić. Na szczęście ma i panele i generatory, więc po prostu stoi sobie z włączoną elektroniką i mierzy ciśnienie próżni. Wkrótce dotrą do niej serwisanci. Może coś pomogą.
Dodam, że zdarzyło mi się to tylko w tej jednej rakiecie. Kilka innych, w tym sonda z samolotem goniąca właśnie Eve - nie ma żadnych problemów.
Sam problem pojawił się, gdy z dużym przyśpieszeniem czasu wpadłem w strefę przyciągania Muna. Przypuszczam, że po prostu to było przyczyną - pojawiła się jakaś tajemnicza siła skręcająca.