Autor Wątek: Wystrzeliłem rakietę która utknęła na własnej orbicie wokół słońca.  (Przeczytany 7069 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czw, 03 Wrz 2015, 22:22:38
Odpowiedź #15

Offline Tomasz95

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Cheatów używać nie będę. Niedługo przeprowadzę tą misję ratunkową i udowodnię ci że da się bez cheatów nawet jak jesteś początkujący. (jeśli poświęcisz te x godzin na przygotowanie misji będziesz potrafił również poradzić sobie bez cheatów)

Czw, 03 Wrz 2015, 22:37:26
Odpowiedź #16

Offline Wielki Piotr

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 3
Jeśli za wszelką cenę chce się odzyskać kerbalka to można edytować sejwa (bardzo prosto)
Albo zrobić z tego wyzwanie i posłać misję ratunkową.
Jeszcze ciekawiej się robi jak ma się mod TacLife, tam trzeba się spieszyć, bo nam kerbal umrze z braku jedzenia, tlenu lub wody.
Albo pogodzić się z jego śmiercią (jeśli ma mało zapasów) to urealnia grę i robi ją ciekawszą.
Dodaje konsekwencje lotów kosmicznych. Słabo przygotujesz wyprawę- nawet najlepsi zieloni astronauci zginą, nie będzie szansy na misje ratunkowe.

Reklama

Odp: Wystrzeliłem rakietę która utknęła na własnej orbicie wokół słońca.
« Odpowiedź #16 dnia: Czw, 03 Wrz 2015, 22:37:26 »

Czw, 03 Wrz 2015, 23:06:05
Odpowiedź #17

Offline MarQx

• Szeregowy
  • *
Na początku zawsze jest ciężko, radzę poczytać forum, ewentualnie pooglądać filmiki na yt, jednak jak się coś widzi to dużo łatwiej potem ogarnąć, pozdrawiam i życzę wielkiej kariery w KSP )
Asrock B85 Pro4, Core i5 4440 4x3,1GHz, 16GB DDR3, RAdeon R7 260x 2Gb

Czw, 03 Wrz 2015, 23:24:33
Odpowiedź #18

Offline beryl

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 1
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
udowodnię ci
Mi nic nie musisz udowadniać. Podałem po prostu najprostsze rozwiązanie. Jasne, można zrobić misję ratunkową, tylko jeśli jesteś początkujący i jesteś na początkowym etapie kariery, to koszt takiej misji może Cię nieźle pogrążyć - może to być zwyczajnie nieopłacalne. Ja tak wdupiłem na samym początku z misją na Mun. Pierwszy statek miał za mało paliwa na powrót, drugi przy lądowaniu urwał silnik, a nie zauważyłem tego i zasejwowałem jak już był urwany. Misja ratunkowa zeżarła większość $$ i na kolejną kasy mi zwyczajnie brakło. W takiej sytuacji nie widzę nic złego w czitowaniu. Masz inne zdanie - proszę bardzo, masz do tego prawo, Twoja gra, Twoje zasady.

Reklama

« Odpowiedź #18 dnia: Czw, 03 Wrz 2015, 23:24:33 »

Pią, 04 Wrz 2015, 18:34:29
Odpowiedź #19

Offline MCQraff

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Jeśli chodzi o loty na różne planety to musisz wylecieć na orbitę ok 150000m i nacisnąć "m" i wyświetli się mapa,następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na planete i wyświetli ci się parę opcji,ale ty musisz"kliknąć set as target" na twojej orbicie pokażą sie 2 znaczniki ale cb interesuje tylko"descending"(sry za błędy ;) ),gdy będziesz na tym znaczniku włączasz sas i ustawiasz sie na target i pełna moc,potem znowu otwierasz mapę i na dole masz strzałkę,dzięki niej bd mógł kontrolować ciąg, gdy twoja ap"dotknie" orbity planety powinien wyświetlić znacznik ze w tym miejscu wejdziesz na orbitę planety(np: mun encouter) a dalej musisz sam pokombinować bo nie chce psuć ci zabawy :D.A jeżeli chodzi o kerbala na orbicie wokół słońca powiem ci że zeby zbliżyć sie do takiego statku na odległość którą może pokonać kerbal w EVA trzeba sie bardzo postarać ;D ,mam nadzieje że pomogłem

Pią, 04 Wrz 2015, 20:43:48
Odpowiedź #20

Offline Wielki Piotr

• Kapral
  • **
Możesz też zainstalować drobny mod MechJeb. On wykona zbliżenie lub mocno pomoże ci to zrobić jeśli będziesz robić część manewrów ręcznie.
Ja pierwsze zbliżenie wykonałem za pomocą MechJeba bo nawet nie wiedziałem co robić.
Następne zbliżenia były już łatwe więc obeszło się bez tego moda.
Ale korzystając z automatycznego zbliżenia dobrze by było żebyś rozumiał co nieco. Samemu wylecieć statkiem na orbitę słoneczną i zrobić tą orbitę przybliżoną do kerbala. Wtedy możesz włączyć MechJeba. Uważaj na ilość paliwa, bo manewry kosztują nie raz sporą ilość.
Dlatego tak ważne jest abyś nie wyleciał z Kerbinu byle gdzie i potem to kłopotliwie poprawiać.

Reklama

« Odpowiedź #20 dnia: Pią, 04 Wrz 2015, 20:43:48 »

Jak wypełnić kontrakt - budowa stacji orbitalnej wokół Kerbinu

Zaczęty przez kb0110

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 8876
Ostatnia wiadomość Nie, 01 Gru 2019, 18:22:10
wysłana przez kb0110
tankowanie na orbicie

Zaczęty przez karol755

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 6549
Ostatnia wiadomość Pon, 05 Sie 2013, 13:20:04
wysłana przez Diakon
Oznaczenie statku na orbicie,

Zaczęty przez tatadoor

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3095
Ostatnia wiadomość Czw, 01 Mar 2018, 01:12:07
wysłana przez grabek77
Montowanie elementów na orbicie.

Zaczęty przez Unaleh

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 3630
Ostatnia wiadomość Czw, 31 Gru 2015, 08:21:13
wysłana przez Rosomak
jak zwolnić na orbicie by z niej nie wyjść?

Zaczęty przez piotr1990

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 4927
Ostatnia wiadomość Nie, 04 Sty 2015, 18:11:30
wysłana przez Youtub