Autor Wątek: Brak znacznika na kamerze głównej przy podejściu do dokowania  (Przeczytany 12807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pią, 01 Maj 2020, 10:05:55

Offline trzmiel

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Witam
Mam następujący problem: chciałem zadokować sobie do stacji kosmicznej a tak naprawdę nauczyć się w końcu jak to zrobić. Wreszcie udało mi się zaplanować spotkanie (po uprzednim wybraniu celu) w odległości ok.2,5 km przy prędkości: ok.30m/s.Wszystko szło zgodnie z procedurą ledwo minąłem znacznik spotkania i przełączyłem prędkościomierz na "Target" i zwolniłem do ok 10/ms.Zwolnienie i zbliżąnie obserwowałem na mapie. Tuż po minięciu punktu spotkania przełączyłem się na widok z kamery głównej i nie zobaczyłem żadnego znacznika. Spróbowałem odwrotnie chciałem zobaczyć czy stacja widzi pojazd ale sytuacja była ta sama.Proszę BARDZO o pomoc bo jak się nie da zadokować to ta gra bardziej WKURZA niż daje przyjemność.

Sob, 02 Maj 2020, 21:20:29
Odpowiedź #1

Offline grabek77

• Plutonowy
  • Reputacja: 16
Najprawdopodobniej wylaczyl ci sie Target (co sie czasami zdarza jak przypadkowo dwukrotnie klikniesz na mapie), trzeba uwazac i probowac jeszcze raz:)
Nie poddawaj sie!!! :)
--
Pozdrawiam
Grabek

Reklama

Odp: Brak znacznika na kamerze głównej przy podejściu do dokowania
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 02 Maj 2020, 21:20:29 »

Nie, 03 Maj 2020, 18:40:25
Odpowiedź #2

Offline trzmiel

• Szeregowy
  • *
Dziękuję za odpowiedź,zastosuję się,jeżeli to nie zadziała dam znać,zapomniałem dodać ale to tak tylko dla formalności że gram na ksp 1.9.1 na vanilli.

[Post scalony: Nie, 03 Maj 2020, 21:43:10]
znacznika jak nie było tak niema podszedłem do stacji na ok 0.2 km jeżeli wierzyć mapie. Na zdjęciu na środku ekrany jest mój statek a w lewej górnej ćwiartce moja stacja miałem zaznaczony cel a i tak nie było znacznika
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

« Ostatnia zmiana: Nie, 03 Maj 2020, 21:43:10 wysłana przez trzmiel »

Wto, 05 Maj 2020, 08:50:33
Odpowiedź #3

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Któryś klawisz (nie pamiętam który) wyłącza podświetlanie obiektów w widoku głównym. Widocznie go wcisnąłeś.

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 05 Maj 2020, 08:50:33 »

Wto, 05 Maj 2020, 14:53:23
Odpowiedź #4

Offline grabek77

• Plutonowy
  • Reputacja: 16
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Dziękuję za odpowiedź,zastosuję się,jeżeli to nie zadziała dam znać,zapomniałem dodać ale to tak tylko dla formalności że gram na ksp 1.9.1 na vanilli.
Ejj bujac to my a nie nas, nie grasz na vanilii o czym swiadczy dolna ikonka po prawej stronie, a to nie jest ikonka z vanilii :P
Poza tym F4 odda ci znaczniki.
--
Pozdrawiam
Grabek

Nie, 10 Maj 2020, 18:35:51
Odpowiedź #5

Offline trzmiel

• Szeregowy
  • *
Przepraszam za ten pominięty mod ale jestem jedynie człowiekiem i po prostu o nim zapomniałem. Jako rekompensatę przesyłam zdjęcia stacji którą zbudowałem. A jej imię to "Syriusz 2''. Był też Syriusz 1 ale nie był zbyt ciekawy wyglądał jak Salut   Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Nie, 10 Maj 2020, 18:35:51 »

Pon, 11 Maj 2020, 12:44:10
Odpowiedź #6

Offline grabek77

• Plutonowy