Właśnie miałem IDENTYCZNY problem!
Szanowny OPie, wychodzi mi na to, że używałeś jakiegoś dziwnego moda (jak ja, właśnie teraz, w ramach testów zakończonych delikatną ekstazą). Nie musisz nawet urywać moda, po prostu musisz usunąć z katalogu pojazd który Ci w całości wadzi. Wygląda na to, że jeżeli gra wykryje jeden błędny save, to nie chce załadować niczego, w ogóle (a przynajmniej- po jednym teście tak mi wyszło, bo usunąłem wszystko co podejrzane i się naprawiło).
Procedura naprawy:
- Wyłączasz grę (just in case... ja tam w silnik KSP naprawdę nie wierzę, cuda się czasem dziać mogą i mnie nie zdziwią ).
- Wchodzisz do katalogu saves w katalogu gry.
- Wybierasz grę w której zapisane statki się nie ładują (nazwa katalogu to nazwa gry o ile wiem).
- Wchodzisz do podkatalogu Ships/SPH
- Wyrzucasz wszystko co Twojego autorstwa (a nawet więcej, jeśli Ci tak łatwiej; możesz to sobie przekopiować do katalogu 'na boku', oczywiście).
- Sprawdzasz, czy problem niewyświetlania się pojazdów do załadowania wciąż występuje.
- Stopniowo dodajesz kolejne pliki ze statkami (jeden po drugim- jak przestanie nagle działać to masz namierzony plik który krzaczy, a przynajmniej jeden z nich).
Tym sposobem rozwiązany został problem doraźnie. Co z ciągiem dalszym? Proponuję byś wrzucił crafty które wadzą, zerknę do "kodu" i może coś mądrego powiem. Ostatecznie- powiem banał, ale spisany łaciną
PS: Wybacz jeżeli instrukcja jest obrazoburczo łopatologiczna- wolę spisać prosto, by w razie czego nie musieć potem pisać tego samego drugi raz
Zwłaszcza gdy "nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie"