Teorytycznie umiem to robić tylko jestem... nieporęczny?, zawsze ustawiając manewr wyślizgnie, poprzesuwa mi się trajektoria na końcu a to znaczy tysiące kilometrów strat w odległości od planety. A o orbitowaniu już nie wspominam. Ok 200lotów wykonanych, jak myślę o orbitowaniu już mi się grać nie chcę. Orbitowanie na mechjebie to podstawa (dla mnie)
Po co mam się denerwować jak mogę... siedzieć z kerbalami na pokładzie i oglądać galaktyki a mechjeb zrobi tą orbitę IDEALNIE PROSTO.
Mechjeb powinien być narzędziem w podstawowym KSP. Nie odczuwam żadnej przyjemności z samodzielnego nastawienia orbity, czuję raczej zniechęcenie. To robota dla komputerów. Co innego lądowanie łazików, jeżdżenie nimi, przybijanie do stacji (dokowaniu), budowaniu itp. to się robi wyśmienicie.
I mam jeden problem techniczny z KSP, nie chcę tworzyć nowego tematu więc może ktoś odpisze.
RCS mi się poprzestawiało, bug czy coś... Chodzi o to że RCS zamiast klawiszy "W""S" mam "Q""E""
I TO NIE SĄ PRZESTAWIONE KLAWISZE. Choć przyciskam zamiast W/S Q/e to nie działa wtedy MechJeb, nie działa samodzielna trajektoria, robię to co trzeba a leci całkiem gdzie indziej od planowanego, nie odlicza prędkości choć na innej sondzie dla przykładu leci gdzie trzeba. Zauważyłem że ten bug zależny jest od modułów!
Zna ktoś coś takiego?
Strasznie mnie zniechęca i wk...a bo co chwilę muszę budować nowy "towar" który przewożę na rakiecie bo raz ten bug wystąpi, raz nie. I tak buduje po 5 razy zanim łaskawie będzie działał RCS
Mam mody:
FusTek
Kerb Track
Mod Statistics
Planet Factory
Squad
Jeszcze Kethane 0.8.6 ale on nie był zgodny z KSP 0.23 więc go wyrzuciłem.