- Witajcie na konferencji prasowej poświęconej łazikowi badawczemu
CETUS mini organizacji
Dirkuu Laboratories.
Wejdźcie, już się zaczęło.
Łazik jest sterowany komputerowo, a dzięki najnowszemu odbiornikowi jeszcze nigdy podczas testów nie stracił łączności z dowództwem. Co prawda sprawdzaliśmy go jedynie w bazie, ale liczymy na to iż nawet na Eeloo będzie łapać nasz sygnał. Na samym początku w projekcie CETUS miał posiadać również miejsce dla jednego Kerbala, ale już po pierwszych kilku wywrotkach zrezygnowaliśmy z siedziska.
Oto jest właśnie nasz mały CETUS:
A tu jego drugie zdjęcie tym razem z tyłu:
Jak widać nazwa do niego idealnie pasuje. Złożony jest jedynie z 25 części, a jego waga to zaledwie 0,47 tony. Dzięki temu nie powinien sprawiać żadnego większego kłopotu z transportem na księżyc czy inną planetę.
Jego lekkość zapewnia mu brak jakichkolwiek baterii prócz tych niezbędnych do działania komputera pokładowego. Nie martwcie się. Mimo tego faktu w dzień nie ma żadnego problemu z niedoborem energii, a w nocy nasze najwydajniejsze generatory prądu również zapewniają mu działanie.
Jeśli chodzi o prędkość to
CETUS mini osiąga ~9m/s-9,5m/s, więc tutaj nie ma się czym pochwalić, ale jego niskie osiągi zwracają się w jego małej wywrotności. Gnając swoją pełną prędkością przy grawitacji Kerbinu może prawie w miejscu zawrócić o 180° z lekkim przechyłem, a zwrot o 90° w ogóle nie sprawia mu problemu.
Ode mnie to by było wszystko.
Jakieś pytania?
Nie? To świetnie. Dziękuję wszystkim, my się musimy już zbierać bo CETUSa trzeba jeszcze przetestować na księżycu. Do widzenia, do następnego razu!
Ej, nieźle poszło. Nikt się o nic nie zapytał.
Może dlatego, że zjawiła się tylko jedna osoba, a w dodatku spóźniona? -.-----------------------------------------------------------------------------------
Uwaga, uwaga! Nasz CETUS mini wylądował i ma się bardzo dobrze. Pojawił się on na naszym naturalnym satelicie razem z pierwszym członem bazy:
Jak widać na zamieszczonym obrazie poniżej potrafi osiągnąć dość dużą prędkość, ale nie zalecane jest w takim przypadku ostro skręcać (Co najwyżej poprzez przyciski "q" i "e"):
Dlaczego tak długo nie pisałem? Nie chciało mi się lecieć jeszcze raz, a nie chciało mi się również jechać tak daleko pomiędzy tymi flagami:
Ostatecznie użyłem moda
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ do przetransportowania
CETUSa z jednego punktu do drugiego.
Teraz można wziąć się za budowania wersji osobowej
CETUSa i drugiego członu bazy.
Osiągnięcia firmy Dirkuu Labolatories:- Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ- Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ