Autor Wątek: Robot manipulacyjny  (Przeczytany 6652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Śro, 06 Mar 2013, 01:02:56

Offline Bigmikepl

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 6
Mam dużo pomysłów jednym z nich jest robot manipulacyjny   jak na ilustracjach mógłby by się przydać do promów kosmicznych do wyciągania ładunku z ładowni albo  budowy  stacji kosmicznych w kosmosie i na ciałach niebieskich     znalazłem mod   i  go testowałem    oto fotki

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

oczywiście spotkałem z problemami
doki   nie działają także nie ma jak złapać w ten sposób jak na fotce elementu konstrukcyjnego  chyba że jest  oddzielny   element z boku
serwa działają tylko 2 kierunki     brak na 4 strony
nie  mam elementu który może obracać wokół osi   całe ramie dźwigu

czekam na opinie i pomysły albo jakieś inne mody

Śro, 06 Mar 2013, 13:34:47
Odpowiedź #1

Offline fullje

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 7
  • Mam nadzieje ze twoja zapora systemu jest wlączona
Mozesz uzyc moda attachment, wprowadza magnes, linki etc

Tapnięte z SGS - Trójki ;)

Reklama

Odp: Robot manipulacyjny
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 06 Mar 2013, 13:34:47 »

Śro, 06 Mar 2013, 15:15:16
Odpowiedź #2

Offline TrippleSaid

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 2
a dalbys linka to bym przetestowal chetnie :)

Śro, 06 Mar 2013, 15:46:05
Odpowiedź #3

Offline DawsterTM

• Sierżant
  • Reputacja: 35
  • *being dead intesifies*
Robiłem coś podobnego, ale na większą skalę. Ogólnie dźwigi w kerbalach mogą unieść tylko małe ładunki, potem się przewracają lub są niesterowne. Doki ci nie działają, bo tak działa gra, nie można zadokować z samym sobą. A obrót ramienia jest jak najbardziej możliwy.
Best regards from Valhalla

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 06 Mar 2013, 15:46:05 »

Pon, 11 Mar 2013, 18:14:58
Odpowiedź #4

Offline Kosmiczny Próżniak

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Witam to mój pierwszy post na tym forum, a poruszony temat bardzo mnie interesuje. Pomysł z dźwigiem/manipulatorem bardzo mnie zainspirował bo marzę o budowie rzeczy WIELKICH  ;D. Próbowałem już moda z manipulatorem ale coś pozajączkowałem i nie wyszło. Jednak do rzeczy: zdajecie sobie chyba sprawę jak bardzo takie urządzenie przydało by się na orbicie? Do naszej budowanej mega-stacji dokujemy tylko jeden transportowiec wypakowany po brzegi kratownicami będącymi szkieletem całej konstrukcji, manipulator je chwyta, oddokowujemy je od transportowca i dokujemy do stacji część po części. Sam dźwig mógłby również być dokowany do poszczególnych elementów, i mógłby przemieszczać się po konstrukcji na przemian podtrzymując się chwytakiem i dokując podstawę. kilka dźwigów, kilka transportów i Gwiazda Śmierci gotowa! ;D. Myślę, że pomysł byłby przydatny szczególnie osobom projektującym mothershipy służące do poruszania się po całym układzie, przenoszącym w jednym rzucie wiele satelitów, lądowników, a w przyszłości bazy wydobywcze itp. Obecnie trzeba wykonać wiele dokowań które są co raz trudniejsze gdyż w miarę zwiększania długości konstrukcji zmniejsza się jej sztywność, a SAS'y i RCS'y zaczynają wariować.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję.

Pon, 11 Mar 2013, 19:17:44
Odpowiedź #5

Offline Ravnarr

• Plutonowy
  • Reputacja: 4
Pomysł spoko, ale przy obecnej optymalizacji taka budowa wymagałaby komputera z NASA.

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Pon, 11 Mar 2013, 19:17:44 »

Pon, 11 Mar 2013, 19:33:41
Odpowiedź #6

Offline rafal3920

• Plutonowy
  • Reputacja: 10
O ile dobrze zrozumiałem to komputery by wytrzymały nawet z 400 elementami, gorzej z manewrowaniem i stabilizacją tego wszystkiego.
Co do dźwigu naziemnego to lepiej(przynajmniej wg mnie) było by zrobić "mobilny żuraw" z modem na wyciągarki.

Przepraszam za błędy językowe, złą odmianę itd... Często piszę z telefonu, a tam mam kiepski autotekst

Pon, 11 Mar 2013, 19:50:29
Odpowiedź #7

Offline Bigmikepl

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 6
tia największy problem ta stabilizacja wrrr   

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 11 Mar 2013, 19:50:29 »