• Pokaż nam swój [cokolwiek]! 5 9
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: Pokaż nam swój [cokolwiek]!  (Przeczytany 143975 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie, 05 Kwi 2015, 11:53:33
Odpowiedź #105

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Wielu się zastanawia, co z Kadaf Industries? Cicho wszędzie, głucho wszędzie, nic nie wiadomo...

A tymczasem na planecie Ziemia sfotografowałem takie coś:

Cholera, lodówki robią!

Wto, 07 Kwi 2015, 14:14:03
Odpowiedź #106

Offline KubaAseph

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 17
  • 卐卐卐卐卐卐卐
Mały projekt na CWW:

Co najciekawsze, lata naprawdę dobrze, chociaż lądowania trzeba się nauczyć. Czasem skręcanie trochę schodkuje, ale kilka beczek to naprawia.

Reklama

Odp: Pokaż nam swój [cokolwiek]!
« Odpowiedź #106 dnia: Wto, 07 Kwi 2015, 14:14:03 »

Wto, 07 Kwi 2015, 14:33:04
Odpowiedź #107

Offline Kadaf

• Kapitan
Brawo, jeszcze nigdy nie widziałem fotek, na których wszystko tak doskonale widać. Trzymaj tak dalej...

Wto, 07 Kwi 2015, 14:50:59
Odpowiedź #108

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Polecam zakup okularów lub wyłączenie przyciemnienia monitora. Przecież wszystko widać. Chyba, że wolisz np. podziwiać tło.

Reklama

« Odpowiedź #108 dnia: Wto, 07 Kwi 2015, 14:50:59 »

Wto, 07 Kwi 2015, 15:00:49
Odpowiedź #109

Offline Kadaf

• Kapitan
ShookTea, mam monitor ustawiony pod kątem tworzenia grafiki, dlatego jasność jest dobrana do realnych kolorów, a nie jak zapewne u ciebie, maksymalne rozjaśnienie, bo artysta z ciebie żaden. Okularów nie potrzebuję, natomiast trochę przemyślanych fotek u innych userów zawsze się przyda. Zdjęć prezentujących cokolwiek nie robi się w nocy. Cóż, ty niczego nigdy nie zaprezentowałeś, więc nie dziwię się, że o tym nie masz najmniejszego nawet pojęcia.

Wto, 07 Kwi 2015, 16:05:06
Odpowiedź #110

Offline ShookTea

• Plutonowy
Kadaf,
Przepraszamy, ale goście nie mogą zobaczyć zawartości spoilera.

KubaAseph, model aerodynamiczny KSP przy takich "samolotach" (?) mnie najbardziej powala. Jakim cudem takie coś może w ogóle latać? Wygląda to, jakbyś ukradł z Gwiezdnych Wojen myśliwca TIE oraz dorzucił mu daszek i podłogę :P

Rozumiem (po tych kółkach wszędzie), że może lądować na wszystkich "skrzydłach", tak? Słowo "podwozie" traci w tym momencie sens :D
« Ostatnia zmiana: Wto, 07 Kwi 2015, 16:09:32 wysłana przez ShookTea »

Reklama

« Odpowiedź #110 dnia: Wto, 07 Kwi 2015, 16:05:06 »

Wto, 07 Kwi 2015, 16:13:50
Odpowiedź #111

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@up
Chodzi po prostu o to, że screeny robione w nocy są mało reprezentatywne, trzeba im się przyglądać żeby rozróżnić tło od właściwego obiektu i ogólnie wymagają od oglądacza więcej niepotrzebnego wysiłku. Nie ma też uzasadnienia robienia takich screenów, bo wystarczy przyspieszyć czas na padzie, nie prezentują one oświetlenia, nie jest to przypadkowe lądowanie po ciemnej stronie planety.

@Down
Odmienia się normalnie, po polsku.
« Ostatnia zmiana: Wto, 07 Kwi 2015, 16:28:01 wysłana przez Drangir »
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Wto, 07 Kwi 2015, 16:16:30
Odpowiedź #112

Offline ShookTea

• Plutonowy
Wiem o tym, Drangirze (dobra odmiana?). Tylko jest pewien problem. Kadaf mógł być na tyle miły, by napisać to w "twój" sposób, ale zamiast tego wolał pokazać swoje mistrzostwo w ironii i maskowaniu wredoty. Niektórym się wydaje, że długi staż na forum / duża ilość postów / ciekawe projekty / doświadczenie w grze automatycznie pozwala na coś takiego.

Reklama

« Odpowiedź #112 dnia: Wto, 07 Kwi 2015, 16:16:30 »

Wto, 07 Kwi 2015, 16:30:27
Odpowiedź #113

Offline Kadaf

• Kapitan
ShookTea, zgadza się, bywam ironiczny, a nawet wredny, ale tylko wówczas, gdy spotykam się z nierozgarniętymi ludźmi, najdelikatniej mówiąc. Jest takie powiedzonko "Jeśli nie potrafisz, nie pchaj się na afisz", więc gorąco odradzam publikowanie czegokolwiek bez pomyślunku. I nie, nie oceniam tu wartości inżynieryjnej danej konstrukcji, ale wątek ma w nazwie określenie "Pokaż" A już sam ten wyraz powinien dawać do zrozumienia, że chodzi o pokazywanie. Zdjęcia robione w nocy pokazują niewiele, a jeżeli jest środek dnia, a ktoś ma monitor skalibrowany pod grafikę (zapewniam, że nikt nie będzie sobie zmieniał kalibracji, żeby coś tam obejrzeć), to nie zobaczy na fotce nic.

Reasumując, dla mnie takie fotki, gdzie jest noc, a prezentowany obiekt nie ma oświetlenia, oraz nie ma powodów fabularnych do zastosowania zdjęć nocnych, to po prostu bezwartościowy spam, na który, myślę, wolno mi zareagować pewną złośliwością.

A co do życzeń okularów, bądź pójścia do domu, co mi kiedyś ShookTea w sposób prymitywny zasugerowałeś, to cóż, sam zacząłeś, więc nie bądź specjalnie zadziwiony moimi kontrami twoich postów, którym pomyślunku jakiegokolwiek w rzeczy samej brakuje.

Wto, 07 Kwi 2015, 17:06:06
Odpowiedź #114

Offline KubaAseph

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 17
  • 卐卐卐卐卐卐卐
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
model aerodynamiczny KSP przy takich "samolotach" (?) mnie najbardziej powala. Jakim cudem takie coś może w ogóle latać?
Lata na NEAR. To nie stock :D

A jeśli chodzi o lądowanie itp. może na wszystkich stronach. A do skrętu nie potrzeba się kręcić, wystarczy A i D.

Reklama

Odp: Odp: Pokaż nam swój [cokolwiek]!
« Odpowiedź #114 dnia: Wto, 07 Kwi 2015, 17:06:06 »

Pią, 10 Kwi 2015, 23:00:00
Odpowiedź #115

Offline winged

• Plutonowy
  • Reputacja: 39
Dzisiaj w trakcie wykonywania podwójnej asysty grawitacyjnej (Kerbin- Eve- Kerbin - Jool)

Sob, 11 Kwi 2015, 12:28:21
Odpowiedź #116

Offline Maciuś

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 51
Wow, to tak się da? To jest czysto balistyczna trajektoria czy gdzieś musiałeś dodatkowo przyspieszyć?

Reklama

« Odpowiedź #116 dnia: Sob, 11 Kwi 2015, 12:28:21 »

Sob, 11 Kwi 2015, 15:00:28
Odpowiedź #117

Offline ShookTea

• Plutonowy
Maciuś, ja tam widzę użycie przyspieszania przy przelocie przez SOI Kerbinu (no i drobną korektę już po opuszczeniu SOI, ale nie o tym mowa :D)
Ale porządne to. Nadal nie opanowałem, jak wyznaczanie, kiedy wystartować, by dotrzeć do jakiegoś celu przez asystę jeszcze innej planety :(

Sob, 11 Kwi 2015, 15:30:06
Odpowiedź #118

Offline winged

• Plutonowy
  • Reputacja: 39
Maciuś: wiedziałem, że skomentujesz :) w rzeczywistości planowałem jedynie przelot Kerbin-Eve-Kerbin, ale po uzyskaniu odpowiedniej asysty grawitacyjnej Eve, stwierdzilem, że nie bedę lądował na Kerbinie tylko zaatakuje Joola. Czysty spontan. Zaplanowanie manewru i uzyskanie spotkania z Joolem poszło gładko, więc musiałem się podjarać i wrzucić na forum, dopiero potem zorientowałem się, że trajektoria prowadzi pod powierzchnią Kerbinu.

Tak więc zmieniłem plany i zdecydowałem się na podwójny przelot nad Kerbinem. ustawiłem trajektorię pierwszego przelotu tak aby asysta zwiększyła moje Ap za orbitę Duny (ok.30mln km) po to aby mój period orbitalny wyniósł dwukrotność roku na Kerbinie.

Tak wiec wykonałem drugi przelot nad Kerbinem, który skierował moje Ap w okolicę orbity joola, niestety Jool był już w nieco innym miejscu i zamiast spotkania mogłem mieć tylko przelot 20mln km od celu.

No ale tj mówiłem Jool był jedynie na spontanie.
« Ostatnia zmiana: Sob, 11 Kwi 2015, 16:24:10 wysłana przez winged »

Reklama

« Odpowiedź #118 dnia: Sob, 11 Kwi 2015, 15:30:06 »

Sob, 11 Kwi 2015, 19:02:48
Odpowiedź #119

Offline DragonsNightmare

• Sierżant
  • Reputacja: 8
No, jestem pod ogromnym wrażeniem winged, użycie kilkukrotnej asysty, to coś, co mi się do tej pory nie udało w KSP. Nie potrafię poprostu obliczyć, kiedy mam wystartować, by grawitacja jednego obiektu skierowała mnie do drugiego.