• Pokaż nam swój [cokolwiek]! 5 9
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: Pokaż nam swój [cokolwiek]!  (Przeczytany 143902 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pon, 05 Sty 2015, 21:32:03
Odpowiedź #45

Offline Robson

• Sierżant
  • Reputacja: 22
    • Opowieści Kerbali
Super lekka nośna na Dunę.
Jest tak prosta, że aż piękna.

Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.
Jego oficjalnym guru jest Sobol - budowniczy wspaniałych części rakiet.

Czw, 08 Sty 2015, 03:37:05
Odpowiedź #46

Offline SPS 22

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 7
Co się dzieje, kiedy kerbale nie otrzymają zaległego wynagrodzenia za misję?

Biorą duży samolot.

Pakują dużo bomb.

I lecą odebrać swoje.

Reklama

Odp: Pokaż nam swój [cokolwiek]!
« Odpowiedź #46 dnia: Czw, 08 Sty 2015, 03:37:05 »

Czw, 08 Sty 2015, 13:12:10
Odpowiedź #47

Offline Raynus

• Sierżant
  • Reputacja: 17
^
Taką ilością CBU87 to mogliby pół Krakowa wybić :P

Czw, 08 Sty 2015, 16:24:47
Odpowiedź #48

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
mogliby pół Krakowa wybić
Ale Kraków ma obronę przed takimi atakami. Maczety.

Reklama

Odp: Odp: Pokaż nam swój [cokolwiek]!
« Odpowiedź #48 dnia: Czw, 08 Sty 2015, 16:24:47 »

Pią, 09 Sty 2015, 07:06:59
Odpowiedź #49

Offline winged

• Plutonowy
  • Reputacja: 39
Miałem już isć spać ale coś mnie podkusiło żeby odpalić RSS... I tak powstała zrobiona na szybko replika nieco mniej znanej rakiety Saturn IB.

LIFTOFF!

Moja jest niestety nieco grubsza , 10% cięższa, dźwiga tyle samo czyli 20t na LEO i jakaś stówę na Kerbinie.

I znowu będę niewyspany...

Pią, 09 Sty 2015, 19:32:27
Odpowiedź #50

Offline SPS 22

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 7
Po ostatnim ataku agencja postanowiła zatrudnić wojskowych pilotów do obrony i choć może nie mają maczet to myślę, że sobie poradzą.

Reklama

« Odpowiedź #50 dnia: Pią, 09 Sty 2015, 19:32:27 »

Pon, 12 Sty 2015, 02:29:41
Odpowiedź #51

Offline Raynus

• Sierżant
  • Reputacja: 17
Całkiem ładny samolot, choć dopuszczę się naciągactwa i napiszę, że kierunek wystrzeliwania przez niego flar przeciwrakietowych jest zupełnie bezużyteczny :P

Czw, 22 Sty 2015, 23:48:54
Odpowiedź #52

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@Robson
Uwielbiam takie pojazdy. Co prawda lądownik nie jest zbyt ciekawy (Styl Apollo ku zwycięstwu zawsze!), ale sama rakieta to synonim surowej elegancji współczesnych rakiet.

@SPS
Bardzo mądrze. Lepiej zbombardować naukowców którzy nikogo nie obchodzą, niż ośrodek astronautów czy management. Kto by wtedy wypłacił te pensje?!

@Winged
To co u Robsona, ale z dodatkowym ficzerem w postaci rekreowania prawdziwej rakiety. Takie orbitery 10/10

@SPS znowu
samoloty całkiem zwyczajne, ale fajne malowanie mocno urozmaica podstawowy kształt. Podejrzewam że kierunek rozprysku flar wynika z odpalenia ich w trakcie lotu z obrotem wokół osi pojazdu?

Tymczasem ja na KSPowym głodzie zrobiłem łazik/transporter opancerzony przeznaczony do przyszłych misji w Better Worlds. Jeszcze nienazwany, ale mam nadzieję że będzie wystarczająco uniwersalny, by maszyny tego typu odpowiednio wyposażane służyły jako lekkie pojazdy w całej operacji, od funkcji transportowych poprzez eksplorację po badania naukowe. W wersji podstawowej przedział pasażerski ma miejsca dla 3 osób, ale połowa miejsca jest jeszcze dostępna, np. na stanowisko dowodzenia. Zwiększenie liczby załogi nawet do 8+1 nie będzie trudne.

Wymaganiami jakie stawia przed pojazdem Calpamos to nierówny teren, kiepska widoczność i marna pogoda, ale dzięki obecności tlenu w atmosferze podtrzymywanie życia nie będzie wymagało wielkich nakładów energii. Pojazd raczej nie będzie napędzany reaktorem, tylko zwyczajnym rdzeniem RTG. Niestety krówsko przekroczyło planowane 100 częsci o jakieś 50%, ale nic na to nie poradzę. Optymalizować będę później, oczywistym jest że wymaga jeszcze wielu poprawek, np. wyrównanie elementów dachu. Największym wyzwaniem będzie stworzenie specjalnego pojazdu desantowego orbita-powierzchnia, którego zadaniem będzie transportowanie tych cacek w pobliże miejsca operacji ze statków międzyplanetarnych. Mam też nadzieję że staną się częścią floty obsługującej wydobycie Krystal, być może po przeróbkach na modele ciężarowe.

wczesny prototyp. Obiecujące wydały mi się właściwości jezdne podwozia, pozwalające praktycznie bez stresu jeździć po nierównościach KSP, zważając tylko na to by nie wjechać na rampę ze zbyt dużą prędkością.

Kolejny etap produkcji

Umiejscowienie reflektorów i inne szczegóły prawdopodobnie zmienią się.
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #52 dnia: Czw, 22 Sty 2015, 23:48:54 »

Pią, 23 Sty 2015, 09:21:36
Odpowiedź #53

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Bryła wygląda nieźle, szczególnie przy tych kołach. Ale Drangir, każdy szanujący się terenowiec podszedłby do zdolności jezdnych tego pojazdu niezwykle sceptycznie. Kąt najazdu masz po prostu fatalny. Dla mnie osobiście jako wóz na bezdroża to kompletna dyskwalifikacja. Co niestety wyraźnie odczujesz przy pierwszym szybszym zjeździe albo próbie podjazdu.

Pią, 23 Sty 2015, 10:31:11
Odpowiedź #54

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@up
Oczywiście nie jest to wersja finalna maszyny. Dzięki za radę, z pewnością przyda się w ulepszeniu, albowiem juz teraz sprawia kłopoty bo zahacza jednym elementem z przodu przy zjazdach. Poza tym jest zaskakująco kompetentny (nie jestem łazikowym wyjadaczem)
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #54 dnia: Pią, 23 Sty 2015, 10:31:11 »

Pią, 23 Sty 2015, 21:16:50
Odpowiedź #55

Offline DragonsNightmare

• Sierżant
  • Reputacja: 8
Klon zestawu Buran Energia. Prom SnowStorm("Buran" po rosyjsku znaczy "burza śnieżna") 1.5T(klasa transportowa, w odróznieniu od historii mam dwie klasy promów - załogowa i transportowa, załogowa wygląda niemalże identycznie, tylko zamiast ładowni posiada przedział załogowy, co pozwala jej zabrać 6 kerbali), umieszczony na rakiecie Energy 2.0(patent na budowę rakiety w stylu Energia nie pochodzi odemnie, tutaj oryginalny autor: Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ Wiem, że rakieta i prom wyglądają bardzo podobnie do tego filmu, lecz jedyne co stamtąd ściągnąłem to sposób budowy rakiety, którą i tak zbudowałem sam, bez patrzenia na film(moja wersja jest nieco gorsza niż na filmie), prom jest w 100% moją konstrukcją, podobieństwa wynikają z chęci zbudowania promu podobnego do oryginału) gotowy do startu. Prom spokojnie jest w stanie wynieść na orbitę kilkutonowe sondy(ostatnio jego poprzednią wersją wyniosłem orbiter munarny) czy też ściągnąć z orbity jakieś niewielkie ładunki(tego jeszcze nie próbowałem). Dzięki komputerowi jest w 100% zdolny do lotu bez załogi, zasilanie zapewniają dwa RTG ukryte w ładowni. Prom dość ładnie szybuje i nie ma problemów z jego kontrolą w powietrzu. Rakieta ma możliwość prostego zwiększenia udźwigu, wystarczy dodać większe boostery. Sposób wynoszenia jest zgodny z historią. Silniki promu nie są aktywne podczas startu, cały ciąg do prawie orbity dostarcza rakieta Energy(jakieś 2000m/s może dostarczyć), po odłączeniu prom wykańcza orbitę własnymi silnikami.

« Ostatnia zmiana: Pią, 23 Sty 2015, 21:20:34 wysłana przez kamils096 »

Sob, 24 Sty 2015, 10:20:24
Odpowiedź #56

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
A co mi tam, też coś wrzucę do tego wątku. Ostatnio zbudowałem sobie ciężaróweczkę (kolejną), w wersji cysterny. Wrzucam ją tu, ponieważ kompletnie nie widzę dla niej zastosowania w moich aktualnych przedsięwzięciach :)

Zastosowane mody to cudny (chociaż nieco awaryjny) Tweak Scale, oraz na dachu Surface Lights
To w sumie pierwsza moja ciężarówka posiadająca również lusterko wsteczne w kabinie :)

[Post scalony: Sob, 24 Sty 2015, 10:32:54]
Z bardzo ostatniej chwili: Wymieniłem lusterka boczne, na bardziej lusterkowate :)

« Ostatnia zmiana: Sob, 24 Sty 2015, 10:32:54 wysłana przez Kadaf »

Reklama

« Odpowiedź #56 dnia: Sob, 24 Sty 2015, 10:20:24 »

Czw, 29 Sty 2015, 18:41:02
Odpowiedź #57

Offline Moskit

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 31
Taki tam helikopterek zrobiony przy użyciu Infernal Robotics i NEARa. ;)
Mam ich jeszcze ze dwa modele, ale jeszcze nie zarejestrowałem ich lotu.

Czw, 29 Sty 2015, 18:56:23
Odpowiedź #58

Offline Diakon

• Plutonowy
  • Reputacja: 14
Oj tak, ten helikopter to na live oglądałem :)

Pomogłem? Kliknij "Pomógł". Taka mała rzecz, a cieszy.

Reklama

« Odpowiedź #58 dnia: Czw, 29 Sty 2015, 18:56:23 »

Czw, 05 Lut 2015, 15:13:33
Odpowiedź #59

Offline winged

• Plutonowy
  • Reputacja: 39
Wstępna koncepcja nośnej, która wróci z Eve a także tej, która wyniesie ją na orbitę. Ta druga to SSTO (tak, SSTO) wynoszące 500 ton na orbitę. Wynosi rakietę i czlon transferowy, który zabierze ją na orbitę Eve.

Czyli rakieta wynosząca rakietę :D