@Robson
Uwielbiam takie pojazdy. Co prawda lądownik nie jest zbyt ciekawy (Styl Apollo ku zwycięstwu zawsze!), ale sama rakieta to synonim surowej elegancji współczesnych rakiet.
@SPS
Bardzo mądrze. Lepiej zbombardować naukowców którzy nikogo nie obchodzą, niż ośrodek astronautów czy management. Kto by wtedy wypłacił te pensje?!
@Winged
To co u Robsona, ale z dodatkowym ficzerem w postaci rekreowania prawdziwej rakiety. Takie orbitery 10/10
@SPS znowu
samoloty całkiem zwyczajne, ale fajne malowanie mocno urozmaica podstawowy kształt. Podejrzewam że kierunek rozprysku flar wynika z odpalenia ich w trakcie lotu z obrotem wokół osi pojazdu?
Tymczasem ja na KSPowym głodzie zrobiłem łazik/transporter opancerzony przeznaczony do przyszłych misji w Better Worlds. Jeszcze nienazwany, ale mam nadzieję że będzie wystarczająco uniwersalny, by maszyny tego typu odpowiednio wyposażane służyły jako lekkie pojazdy w całej operacji, od funkcji transportowych poprzez eksplorację po badania naukowe. W wersji podstawowej przedział pasażerski ma miejsca dla 3 osób, ale połowa miejsca jest jeszcze dostępna, np. na stanowisko dowodzenia. Zwiększenie liczby załogi nawet do 8+1 nie będzie trudne.
Wymaganiami jakie stawia przed pojazdem Calpamos to nierówny teren, kiepska widoczność i marna pogoda, ale dzięki obecności tlenu w atmosferze podtrzymywanie życia nie będzie wymagało wielkich nakładów energii. Pojazd raczej nie będzie napędzany reaktorem, tylko zwyczajnym rdzeniem RTG. Niestety krówsko przekroczyło planowane 100 częsci o jakieś 50%, ale nic na to nie poradzę. Optymalizować będę później, oczywistym jest że wymaga jeszcze wielu poprawek, np. wyrównanie elementów dachu. Największym wyzwaniem będzie stworzenie specjalnego pojazdu desantowego orbita-powierzchnia, którego zadaniem będzie transportowanie tych cacek w pobliże miejsca operacji ze statków międzyplanetarnych. Mam też nadzieję że staną się częścią floty obsługującej wydobycie Krystal, być może po przeróbkach na modele ciężarowe.
wczesny prototyp. Obiecujące wydały mi się właściwości jezdne podwozia, pozwalające praktycznie bez stresu jeździć po nierównościach KSP, zważając tylko na to by nie wjechać na rampę ze zbyt dużą prędkością.
Kolejny etap produkcji
Umiejscowienie reflektorów i inne szczegóły prawdopodobnie zmienią się.