• Wasze wyobrażenie pełnej wersji KSP 4 5
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: Wasze wyobrażenie pełnej wersji KSP  (Przeczytany 36666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sob, 18 Maj 2013, 23:41:34

Offline Reeposter

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 10
  • Nieudolny jutjuber
Cześć!
Zabieram się za wizualny projekt na oficjalne forum KSP, w którym ukazana byłaby wizja graczy, jak wyobrażamy sobie ukończone już KSP. Ze względu na to, że nie chcę nikomu dawać inspiracji do odpowiedzi (chcę, aby każdy napisał, jak on widzi KSP, a nie oparte na moich wizjach), chcę Wasze czyste, kreatywne posty.
Mają one dotyczyć m.in. wyglądu interfejsu, trybów gry, części itd.
Wytężcie umysły - każdy, kto da ciekawy pomysł będzie zapisany w creditsach na forum ksp :)
« Ostatnia zmiana: Sob, 18 Maj 2013, 23:51:07 wysłana przez Reeposter »
Cotygodniowa dawka Kerbali: Kerbal Space Program Na Luziku

Nie, 19 Maj 2013, 09:24:33
Odpowiedź #1

Offline TrippleSaid

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 2
Przede wszystkim ukończone KSP widzę z nowym trybem: drobny singleplayer.
Wiele układów słonecznych gdzie jest wiele planet, zwłaszcza mi zależy na gazowych olbrzymach (najlepiej z pierścieniami).
Mam nadzieję że będzie wprowadzony statek typu Parkan.
Także by na planetach z atmosferą były drzewa, miasta,chmury.
By była możliwość w karierze iż przed lotem na jakąś planetę czy księżyc najpierw powinno ją się odkryć przy pomocy teleskopu. By nowy ksp stał się przyjemniejszy autorzy także powinni wydać zapowiadany autorski kethane mod. To wszystko starczy by gra była dla mnie idealna :).

Reklama

Odp: Wasze wyobrażenie pełnej wersji KSP
« Odpowiedź #1 dnia: Nie, 19 Maj 2013, 09:24:33 »

Nie, 19 Maj 2013, 12:17:25
Odpowiedź #2

Offline pawler92

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Więcej ruchomych części, typu zawiasy itp. Kerbin powinien być zamieszkały. Więcej drzew, jakieś budynki, różne ładne miejscówki np. wieże widokowe, zamki. Żeby można było sobie jeździć i zwiedzać. Budowa teleskopu, aby można było przyglądać się ciałom niebieskim na które w przyszłości polecimy. Wypuszczanie sond, aby więcej pomiarów mogły robić planet. Laboratorium gdzie możemy badać skały. Wnętrza stacji kosmicznych po których możemy chodzić i dokonywać napraw, eksperymentów itp. Małe asteroidy latające po układzie słonecznym. I w końcu nowe układy słoneczne z ciekawymi planetami i księżycami. Nowe potężne silniki dzięki którym możemy lecieć na inne układy, ale które można odblokować dopiero po pewnym czasie. Tryb kariery, rekrutowanie kerbali astronautów. Więcej części. I co najważniejsze to dobra optymalizacja, żeby to wszystko płynnie chodziło i nie trzeba było czekać 10 minut na załadowanie dużej rakiety i kosmosu ;)

Nie, 19 Maj 2013, 12:39:30
Odpowiedź #3

Offline Twixes

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Pawler, oszalałeś?! Nie dość, że to wszystko spowodowałoby spłonięcie karty graficznej i procesora, to dodanie takich rzeczy i optymalizacja po prostu jest NIEMOŻLIWA. Chyba, że masz najnowszego Intel Core i7, 16 GB RAM i dwie karty graficzne NVIDIA Titan połączone przy pomocy SLI. Oczywiście wszystko chłodzone ciekłym azotem. Do tego dużo oszczędności, żeby nie zbankrutować po przyjściu rachunku za prąd.

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Nie, 19 Maj 2013, 12:39:30 »

Nie, 19 Maj 2013, 12:51:57
Odpowiedź #4

Offline norbi1999

• Szeregowy
  • *
  • Potrzebny komuś producent muzyczny?? :) YouTube
Gra by była idealna gdyby:
-dodali możliwość chodzenia po kabinie i innych częściach statku
-zablokowali możliwość podejrzenia wszystkich planet (do ich odkrycie potrzeba by było budować teleskopy kosmiczne)
-dodali widok 1 osobowy i specjalne hmm,(obiektywy dla łazików) mogące zoomować i zapewniały by też widok 1 osobowy
-Więcej planet i miniaturowe budynki na Kerbinie małe wioski,miasteczka ,które wczytywały by się tylko w odpowiedniej odległości
-MUZYKA ,która ciągle się powtarza mogliby dodać chociaż 2 utwory
-Mówiące Kerbale oczywiście po kerbalowemu ,aby nic nie rozumieć ,ale kilmat się tworzy :D
-wsparcie dla innych kontrolerów chodzi o automatyczne ustawianie sterowania pod pada
-i funkcję życiowe Kerbalów na przykład stan psychiczny gdy tworzymy kolonię ,możliwość budowania segmentów na miejscu

Nie, 19 Maj 2013, 13:53:35
Odpowiedź #5

Offline pawler92

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Twixes wiem, że to wszystko jest niemożliwe aby umieścić w grze z powodu  ograniczeń sprzętowych. Jednak mam nadzieję, że niektóre z tych rzeczy znajdzie się w finalnej wersji. Zobaczymy co zrobią w kwestii optymalizacji w przyszłości. Więc nie oszalałem tylko napisałem swoje małe marzenia ;)

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Nie, 19 Maj 2013, 13:53:35 »

Nie, 19 Maj 2013, 15:05:49
Odpowiedź #6

Offline rafal3920

• Plutonowy
  • Reputacja: 10
Ja mam pomysł na rozwinięcie trybów gry (kiedyś już o tym pisałem), a dokładniej były by 3:
-Freemode, czyli to co mamy, wszystkie części, nieograniczona gotówka, piloci wyszkoleni itp..
-kampania, czyli zaczynamy mając silnik (albo dopalacz) kabinę bezzałogową i barometr, potem rozbudowywujemy KSP dodając placówkę badawczą, system szkolenia, powiększając pas startowy i rampę, budujemy większy VAB, a to wszystko za kasę z misji dla prywatnych firm (satelity meteorologiczne, budowa cywilnego samolotu itp),a nowe części odblokowywujemy poprzez robienie misji dla państwa (pierwszy lot załogowy, lądowanie na mun-ie) i następnie wybadanie go.
Będziemy musieli odpowiadać za ekonomię szkolenia loty itp.
-tryb wyzwań, czyli musimy wykonać dane zadanie przy określonych utrudnieniach (kasa materiały itp)

+ jeszcze lepszy samouczek

Przepraszam za błędy językowe, złą odmianę itd... Często piszę z telefonu, a tam mam kiepski autotekst

Pon, 20 Maj 2013, 20:27:20
Odpowiedź #7

Offline avatarnk

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 7
    • YouTube
Miałem piękny sen o pełnej wersji kerbali:
- Kerbale różniły się od siebie (zarostem, fryzurą, płcią, wiekiem)
- Podczas lotu kerbale starzały się
- Miasta na kerbinie
- Zorza polarna
- Możliwość odkrywania planet poprzez teleskop
- Możliwość wydobywania wody itp.
- Kerbale potrzebują tlenu, pożywienia itp.
- Podczas trybu EVA jest wskaźnik tlenu
- Stany psychiczne kerbali (samotność itp.)
- Możliwość wylecenia po za układ kerbali
- Asteroidy
- Komety generowane losowo
- Możliwość chodzenia po stacji kosmicznej
- Wersje językowe
- Kerbale podczas lotu rozmawiają
A potem miałem sen o kampanii:
- Zaczynanie kampanii w roku np. 1961
- Na początku posiadamy mało części ale z biegiem lat kerbale odkrywają nową technologię
- Historia narodu kerbali np. Wyścig kosmiczny ze Związkiem radzieckim kerbali a stanami zjednoczonymi kerbali (Na początku mielibyśmy możliwość wybrania nacji)
- By polecieć kerbalem na np.Mun trzeba przeprowadzić badania łazikiem itp.
- LEPSZA OPTYMALIZACJA
Tak i tutaj kończy się mój sen niestety nie do spełnienia
Jebedaiaha patrzy

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Pon, 20 Maj 2013, 20:27:20 »

Pon, 20 Maj 2013, 21:09:47
Odpowiedź #8

Offline TrippleSaid

• Kapral
  • **
A i chciałbym dodać by kerbale stały się ala indie Hearts of Iron tzn. ekonomia, infrastruktura, technologia, polityka, wywiad itp.

Pon, 20 Maj 2013, 21:26:51
Odpowiedź #9

Offline Ar3k

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 13
Ja dorzucę moją skromną wizję - więcej ekonomii - nie tylko w KSC, ale każdej innaj placówce, jak bazy wydobywcze (i tu dochodzi rozplanowywanie przejazdu łazików zaopatrzeniowych, widzę też powszechne VTOL-e transportowe, no i możliwość wydudowania np. fabryki (łazików) oraz stoczni orbitalnej...(Trochę jak strategia ekonomiczna, włącza się wtedy taki specjalny tryb :])) Poza tym część rzeczy które już wymieniliście... ale teraz błagam o optymalizację i surowce.
« Ostatnia zmiana: Pon, 20 Maj 2013, 21:31:11 wysłana przez Ar3k »

Reklama

« Odpowiedź #9 dnia: Pon, 20 Maj 2013, 21:26:51 »

Śro, 22 Maj 2013, 20:58:20
Odpowiedź #10

Offline Nataniel_Kerman

• Szeregowy
  • *
Dwie Frakcje- USJ( United States of Jebediach) i Związek Moskitowy( tak samo traktują swoich ludzi:)
Coś w ten deseń. Nazwa oczywiście dla jaj, ale w kampanii rozgrywka mogłaby być interesująca :) Surowce(żeby nie przetwarzać ich na planetach, ale zabierać do domu, z tego tworzyć nowe rzeczy, np. silniki, bardziej wydajne paliwa, czy po prostu sprzedawać. Misje- np:dostajemy od wojska rozkaz umieszczenia satelity szpiegowskiego, czy wysłania głowicy atomowej xD Większe zróżnicowanie Kerbali, owiewki!!!, więcej części, pogoda!!!, potrzeby kerbali- jedzenie, psychika(popełniałyby samobójstwo przy zerowym poziomie xD), umiejętności i szkolenie kerbali- Jeb ma x poziom, może wykonać automatyczną akcje, jak MechJeb, ale im niższy poziom, tym większe prawdopodobieństwo na faila. Opłacałoby się organizować powroty na Kerbin. Różne atrakcje w kosmosie-komety, asteroidy, meteory/ryty, któm trzeba ,,zmienić'' kurs, by nie uderzyły w Matkę/ojca Kerbin. No i wszystko co zostało wymienione

Śro, 22 Maj 2013, 22:00:10
Odpowiedź #11

Offline mrdzarek

• Kapral
  • **
  • KAŻDY JEST WYJĄTKOWY ALE NIE KAŻDY ZA*******
Żeby udoskonalili to co już jest i dodali, przechodzenie w wnętrzu stacji i przechodzenie przez grodzie.
wydobywanie surowców, dodanie zawiasów, ulepszeniem kabin widok pierwszoosobowy , camery- aparaty które by ,,filmowały w czasie rzeczywistym''. dokończenie kabin, łączone elemęty bardziej stabilne.
komputer pokładowy dający informacje typu- masa, dystans i inne pomocne informacje.
Możliwość tworzenia map (bez modów)
Jeżeli używasz moich pomysłów w swoich pracach
napisz o tym Jeżeli masz pytania to pisz
------------------------------------------------------------
Bądź na bieżąco!--->Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Reklama

« Odpowiedź #11 dnia: Śro, 22 Maj 2013, 22:00:10 »

Pon, 27 Maj 2013, 16:45:25
Odpowiedź #12

Offline Blue Storm

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 4
Według mnie ksp powinno być ciągle rozwijane :)
Oto lista według mnie najważniejszych rzeczy:
-Interakcja z kerbalami (może jakieś okno chatu  ::) )
-Możliwość chodzenia po statku
-Nowe planety
-Ciekawy tryb kariery
-Zaimpletowanie multiplayer (chociaż to mało prawdopodobne :( )
-Samodzielność kerbali (np. gdy zostawimy ich na jakiś czas na mun bez kontroli, to np. zrobią coś debilnego i wywołają małą awarię, albo zaczną same chodzić po powierzchni ;) )
-Zapotrzebowanie na tlen i pożywienie
-Wydobywanie surowców potrzebnych do rozwoju (to bardziej do trybu kariery ;) )

Śro, 29 Maj 2013, 10:35:45
Odpowiedź #13

Offline puczek

• Szeregowy
  • *
Powinna też byc możliwość projektowania misji i samodzielnych lotówbez bezpośredniej interakcji gracza.

Jestę fizykę więc jakby cos to pisz.

Reklama

« Odpowiedź #13 dnia: Śro, 29 Maj 2013, 10:35:45 »

Śro, 29 Maj 2013, 16:44:04
Odpowiedź #14

Offline Twixes

• Szeregowy
  • *
Możliwość używania taśmy przez kerbale i programator lotu.

PRZENIESIONY: ulepszanie budynków w wersji 90.0

Zaczęty przez Raynus

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3240
Ostatnia wiadomość Czw, 12 Lut 2015, 15:11:29
wysłana przez Raynus
Obstawiamy datę premiery wersji 1.1 - kapacity zwycięzcą!

Zaczęty przez winged

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 12285
Ostatnia wiadomość Czw, 21 Kwi 2016, 07:48:02
wysłana przez kapacity