Autor Wątek: Samoloty, którymi warto się zainteresować w Kerbal Space Program  (Przeczytany 14866 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wto, 25 Sie 2015, 15:05:59

Offline Wiarus

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 6
  • Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - rakietoplan, myśliwiec używany przez Niemców* w czasie II wojny światowej.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - jeden z pierwszych samolotów powietrznych, które miały wykonać lot suborbitalny - pierwszy bombowiec suborbitalny, miała dosięgnąć Ameryki. Nie wprowadzony do użytku

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - myśliwiec, prawdopodobnie jeden z najlepszych na świecie [świadczy o tym to, że konstrukcja z 1940 roku przestała być produkowana dopiero w 1986 roku]. Wymagany KAX/ inna modyfikacja udostępniająca silniki śmigłowe.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - pierwszy na świecie samolot z silnikiem turboodrzutowym, coś dla fanów klasyki

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - pierwszy bojowy myśliwiec o napędzie odrzutowym.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - najszybszy samolot pasażerski na świecie

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - drugi najszybszy, bardziej znany od poprzednika samolot pasażerski.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - pierwszy samolot wojskowy USA, wyprodukowany przez braci Wright w 1905 roku.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - wielosilnikowy samolot bombowy, pierwszy w histori lotnictwa produkowany seryjnie. Stworzony przez Igora Sikorskiego w 1913 roku.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - brytyjski myśliwiec z czasów II wojny światowej, jeden z najsłynniejszych samolotów bojowych II wojny światowej.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - brytyjski myśliwiec z czasów II wojny światowej, dolnopłat. Odegrał dużą role w czasie bitwy o Anglię.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - niemiecki śmigłowiec z 1936 roku, odbył pierwszy w historii w pełni kontrolowany lot śmigłowca.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - brytyjski samolot z czasów I wojny światowej.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - bombowiec niemiecki z Iw ojny światowej, używany do bombardowania Londynu.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - pierwszy samolot, który odbył nieprzerwany lot przez Atlantyk w 1919 roku. Wcześniej stosowany jako bombowiec w brytyjskim lotnictwie.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - współczesny myśliwiec frontowy opracowany w 1972, odrzutowiec.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - podstawowy myśliwiec używany przez Niemców w czasie II wojny światowej.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - jeden z największych samolotów w czasie II wojny światowej, służył jako bombowiec strategiczny USA, zrzucając bomby atomowe na Hiroszimę i Nagasaki oraz uczestnicząc w śmiercionośnych nalotach na japońskie miasta, czterosilnikowy. Klasyka gatunku ;)

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - długodystansowy myśliwiec wykorzystywany przez Japonię w czasie wojny na Pacyfiku, używany później przez kamikaze. Przez pięć lat nie dawał spać amerykańskim marynarzom na lotniskowcach.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - potocznie zwany Stuka, niemiecki bombowiec nurkujący z czasów II wojny światowej. Zadebiutował w 1836 w siłach powietrznych gen. Franco w tzw. "Legionie Condor", brał udział w kampanii wrześniowej. Co ciekawe, posiadał "trąby jerychońskie" - w czasie nalotu bombowego uruchamiała się głośna syrena, która oznajmiała wszystkim ludziom ich los.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - bombowiec nurkujący produkcji amerykańskiej, używany w wojnie na Pacyfiku. Służył do zatapiania imperialnych okrętów, w czym miał dużą skuteczność.

* Nie bądźmy poprawni polityczni, większość nazistów była Niemcami.

Angorek:

« Ostatnia zmiana: Sob, 03 Paź 2015, 10:08:39 wysłana przez Wiarus »
Pomogłem? Spodobał ci się mój post? Wciśnij pomógł, taka mała rzecz a cieszy.

Wto, 25 Sie 2015, 15:46:59
Odpowiedź #1

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 3
Wiarus, ciekawe zestawienie; ale jednej rzeczy ci za Chiny ludowe nie wybaczę: zapomniałeś o Migu-29 bodajże, który niedawno polski pilot zamienił w rakietę.

Btw: Ciekawe, czy ktoś już odtworzył ten lot.

Reklama

Odp: Samoloty, którymi warto się zainteresować w Kerbal Space Program
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 25 Sie 2015, 15:46:59 »

Wto, 25 Sie 2015, 15:58:16
Odpowiedź #2

Offline Wiarus

• Kapral
  • **
Radzieckie myśliwce będą w następnej aktualizacji ;)

[Post scalony: Wto, 25 Sie 2015, 16:00:20]
Co do samych samolotów - ciekawą pozycją jest suborbitalny bombowiec Silbervogel, wykonałem jedną misję samolotem inspirowanym tym projektem i muszę wam powiedzieć, że jest to bardzo ciekawe.

A tak to zrobił Scott Manley:
« Ostatnia zmiana: Wto, 25 Sie 2015, 16:00:20 wysłana przez Wiarus »

Wto, 25 Sie 2015, 16:18:16
Odpowiedź #3

Offline KubaAseph

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 17
  • 卐卐卐卐卐卐卐
Jakieś 262 jest... Jak dadzą małe silniki w nowej wersji to będzie bardziej podobny.

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 25 Sie 2015, 16:18:16 »

Wto, 25 Sie 2015, 17:30:29
Odpowiedź #4

Offline Wiarus

• Kapral
  • **
Jak chcę mieć mniejsze silniki to ściągam TweakScale i przerabiam któryś z dostępnych. Można robić małe wariaty ;)

[Post scalony: Wto, 25 Sie 2015, 17:30:56]
KubaAseph, to ty zrobiłeś?

Wto, 25 Sie 2015, 17:52:29
Odpowiedź #5

Offline KubaAseph

• Kapral
  • **
  • 卐卐卐卐卐卐卐
Tweakscale mi się buguje, więc nie używam.

[Post scalony: Wto, 25 Sie 2015, 17:52:51]
Tak, to ja.

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 25 Sie 2015, 17:52:29 »

Śro, 26 Sie 2015, 09:30:47
Odpowiedź #6

Offline angorek

• Sierżant
  • Reputacja: 35
To ja dodam od siebie :

- Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - Pierwszy samolot naddźwiękowy.

- Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - Rakietowy samolot suborbitalny, ustanowił duużo rekordów.

- Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - Platforma badawcza dla skrzydeł o ujemnym skosie.

-Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - Pierwszy bezzałogowy wahadłowiec.

- Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - Samolot który osiągnął prędkość Mach 9.6 .

Wracając do niemców :

- Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - Samolot z obrotowymi skrzydłami w formie śmigła :D

- Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - trójkątny samolocik, który miał być opalany...koksem.

- Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - Popularnie znany jako Salamander, Jednoosobowy odrzutowiec z silnikiem na plecach.

- Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ - Mały rakietowy samolot przechwytujący jednorazowego użytku, startujący z pionowej wyrzutni.

Mam nadzieję że się nie obrazisz  :D :D

Pozdrawiam !
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !

Śro, 26 Sie 2015, 09:48:57
Odpowiedź #7

Offline KubaAseph

• Kapral
  • **
  • 卐卐卐卐卐卐卐

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 26 Sie 2015, 09:48:57 »

Śro, 26 Sie 2015, 11:25:31
Odpowiedź #8

Offline Wiarus

• Kapral
  • **
Angorek, jeśli nie masz nic przeciwko temu, dodam to do pierwszego posta z adnotacją o autorze (czyli ciebie). Będzie jaśniej i przejrzyściej.

Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2

Śro, 26 Sie 2015, 12:00:38
Odpowiedź #9

Offline angorek

• Sierżant
  • Reputacja: 35
@KubaAseph Wiem wiem ^^ Wysyłałeś mi go, i latałem nim w 0.90 dość sporo, świetny model !

@Wiarus Nie ma problemu  :)
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !

Reklama

« Odpowiedź #9 dnia: Śro, 26 Sie 2015, 12:00:38 »

Śro, 26 Sie 2015, 15:47:32
Odpowiedź #10

Offline Wiarus

• Kapral
  • **
Sam muszę się zabrać za repliki. Jak na razie zrobiłem inspirowany Silvervogelem bombowiec suborbitalny. Na stockowym ksp by to nie poszło, trzeba było zastosować osłonę ablacyjną na nos.

Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2

Sob, 03 Paź 2015, 10:09:50
Odpowiedź #11

Offline Wiarus

• Kapral
  • **
Dodano cztery nowe samoloty. Zastanawiam się nad przeniesieniem serii na bloga.

Reklama

« Odpowiedź #11 dnia: Sob, 03 Paź 2015, 10:09:50 »

Sob, 03 Paź 2015, 10:40:44
Odpowiedź #12

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Zastanawiam się po co? To tylko lista samolotów. Jeśli ktoś chce robić repliki to będzie szukał sam inspiracji, i na pewno nie na wikipedii, lecz pójdzie dalej i skorzysta z dostępnych w sieci rysunków technicznych maszyn. Przenoszenie tego na bloga jest bez sensu. Ten artykuł nic nie wniesie.

Sob, 03 Paź 2015, 15:14:09
Odpowiedź #13

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Nie da się, powtarzam, nie da się zrobić porządnej repliki bez rzutów w skali. Nie koniecznie muszą to być rysunki techniczne, ale rzuty obiektu z każdej strony są absolutnie niezbędne by w ogóle myśleć o robieniu replik.

Reklama

« Odpowiedź #13 dnia: Sob, 03 Paź 2015, 15:14:09 »

Pią, 09 Paź 2015, 22:29:16
Odpowiedź #14

Offline Prottos97

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 5
  • Goniec z Łubianki
Polecam Gwałtomory, wróć! Meteory :)

Postanowienia nowo roczne :) (kerbal space program)

Zaczęty przez PanKenzie

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4303
Ostatnia wiadomość Pią, 02 Sty 2015, 22:14:00
wysłana przez DragonsNightmare
Co w trawie piszczy czyli co warto przeczytać

Zaczęty przez Ingwiden

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 5092
Ostatnia wiadomość Pią, 01 Kwi 2022, 23:07:10
wysłana przez Ingwiden
Kerbal TV