Autor Wątek: Przyszłość KSP  (Przeczytany 53782 razy)

Czw, 07 Lut 2013, 11:22:57
Odpowiedź #75

Offline Raynus

• Sierżant
  • Reputacja: 17
Rafał - Podzielam Twoje pragnienia :P Trzeba napisać propozycję do na oficjalnym forum, uprzednio szukając, czy w ogóle ktoś już tego nie zrobił.

Nie, 24 Lut 2013, 19:51:12
Odpowiedź #76

Offline Reinicke

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
  • Konstruktor bez zdolności, ale z ambicjami.
Sięgając w daleką przyszłość, bo do pełnej wersji gry (teraz jest chyba beta, ale jeśli się mylę to proszę mnie poprawić) to może Squad wyda wersję pudełkową.

Myślę też, że rozwiną może jakąś kampanię reklamową, chociaż nie jestem pewien, gra oryginalnością i rozgrywką broni i reklamuje się sama, a sumiennością i kreatywnością kolejnych update'ów będzie przyciągać graczy. Na naszym (mam nadzieję, że mogę tak powiedzieć) forum z moich prostych (choć mogłem się pomylić) wyliczeń (czy raczej sprawdzenia liczby użytkowników w zakładce) jest nas około 213; zakładając, że nie wszyscy gracze z polski są tu zalogowani, to ja stawiam, że liczba polskich Kerbonautów oscyluje gdzieś około tysiąca. A to tylko Polska (chyba, że ktoś z nas mieszka poza granicami, ale to nie miejsce na tę dyskusję). Więc jak na grę bez żadnej wyżej wspomnianej reklamy nie jest źle, a nawet można by rzec, naprawdę dobrze. Przepraszam za taki mały off-top.
« Ostatnia zmiana: Pon, 25 Lut 2013, 18:36:00 wysłana przez Reinicke »
Jeśli kiedykolwiek niechcący urażę kogoś to proszę wybaczyć. Będę się starał tak więcej nie zrobić.

Reklama

Odp: Przyszłość KSP
« Odpowiedź #76 dnia: Nie, 24 Lut 2013, 19:51:12 »

Nie, 24 Lut 2013, 20:20:18
Odpowiedź #77

Offline Jebediah

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 9
  • SHIT JUST GOT REAL
No nie tak bardzo bez żadnej reklamy. Myślę, że gdyby nie Wonziu to byłoby nas trochę mniej. ;)

Nie, 24 Lut 2013, 20:30:52
Odpowiedź #78

Offline Ar3k

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 13
Społeczność Kerbali i tak jest dosyć duża jak na ten poziom rozwoju gry (alpha). A na pewno będzie jeszcze większa, bo ta gra jest tak niesamowita, i bez przerwy się rozwija, zawsze będzie na co czekać.
(No a jeśli chodzi o społeczność, to nie grozi nam zalew dzieci jaki miał miejsce z minecraftem ;) Kerbale są wymagające.)

Reklama

« Odpowiedź #78 dnia: Nie, 24 Lut 2013, 20:30:52 »

Nie, 24 Lut 2013, 21:36:14
Odpowiedź #79

Offline DawsterTM

• Sierżant
  • Reputacja: 35
  • *being dead intesifies*
Nie wam jak dla was ale ja wolałbym żeby kerbale zostały jednak jako indyk, a nie wielki hicior. Jeśli gra stanie się popularna, nadejdzie masa gimbusów i dzieciarni. A to że kerbale są trudne wcale ich nie powstrzyma przed rujnowaniem gry. Zamiast grać i utrudniać życie, będą siedzieć na forach i pisać posty jak:
nie wiem jak sie skrenca pmoze ktos halo co za gupia gra łapki w gure jak terz nie wiesz jak skrencac!
A oczywiście nasz klient nasz pan, więc SQUAD doda autopilota do każdego pojazdu, zmniejszy spalanie, uszkodzenia, wprowadzi cheaty itd.
Dlatego wolę żeby KSP zostało jako indor, gra dla hipsterów i maniaków. To zapewni nam lepsze życie.
Może i dramatyzuję, ale kto mi zapewni że nie staniemy się następnym minecraftem, nowoczesnymi klockami lego dla 8 latków z ADHD?

Nie obejrzałem nigdy żadnego filmiku wonzia, o kerbalach dowiedziałem się od dziewczyny. Mogę się dalej z wami bawić czy już jestem hipsterem?
« Ostatnia zmiana: Nie, 24 Lut 2013, 21:37:56 wysłana przez DawsterTM »
Best regards from Valhalla

Nie, 24 Lut 2013, 21:52:53
Odpowiedź #80

Offline rafal3920

• Plutonowy
  • Reputacja: 10
Raczej super popularnym hitem nie zostanie, bo:
1. niewiele osób interesują takie rzeczy.
2. jak się dzieciakowi 20 raz rakieta na wyrzutni roz******** to w końcu da sobie spokój.

Przepraszam za błędy językowe, złą odmianę itd... Często piszę z telefonu, a tam mam kiepski autotekst

Reklama

« Odpowiedź #80 dnia: Nie, 24 Lut 2013, 21:52:53 »

Nie, 24 Lut 2013, 22:00:12
Odpowiedź #81

Offline DawsterTM

• Sierżant
  • Reputacja: 35
  • *being dead intesifies*
Nie doceniasz dzieciarni. Za punkt honoru uzna spamowanie pod każdym tematem, filmikiem czy obrazkiem dotyczącym KSP.
Best regards from Valhalla

Nie, 24 Lut 2013, 22:06:01
Odpowiedź #82

Offline rafal3920

• Plutonowy
  • Reputacja: 10
No dobra, nie wywołujmy wilk z lasu :)

Przepraszam za błędy językowe, złą odmianę itd... Często piszę z telefonu, a tam mam kiepski autotekst

Reklama

« Odpowiedź #82 dnia: Nie, 24 Lut 2013, 22:06:01 »

Nie, 24 Lut 2013, 23:26:03
Odpowiedź #83

Offline Raynus

• Sierżant
  • Reputacja: 17
Dokładnie. Lepiej, aby grupa użytkowników niższego wieku raczej nie dobierała się masowo do KSP, bo mogłoby to doprowadzić niestety do przeistoczenia KSP w RPG z lvlami, kosmitami, skillami itp.

Pon, 25 Lut 2013, 11:36:54
Odpowiedź #84

Offline Zerdzio

• Plutonowy
  • Reputacja: 6
  • Be Happy
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Dokładnie. Lepiej, aby grupa użytkowników niższego wieku raczej nie dobierała się masowo do KSP, bo mogłoby to doprowadzić niestety do przeistoczenia KSP w RPG z lvlami, kosmitami, skillami itp.
Popieram cię, chociaż nie wszyscy są tacy, raz na jakiś czas zdarzy się dziecko które się tym zainteresuje, co prawda zdarza się to rzadko, ale jednak

Reklama

« Odpowiedź #84 dnia: Pon, 25 Lut 2013, 11:36:54 »

Pon, 25 Lut 2013, 11:53:36
Odpowiedź #85

Offline Solbox1

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 2
  • Zastanowię się
Zależy kto co rozumie pod pojęciem "użytkowników niższego wieku".

Pon, 25 Lut 2013, 15:29:13
Odpowiedź #86

Offline Ravnarr

• Plutonowy
  • Reputacja: 4
gra dla hipsterów
Chcesz bana za obrażanie moderatora?  ;D

Reklama

« Odpowiedź #86 dnia: Pon, 25 Lut 2013, 15:29:13 »

Pon, 25 Lut 2013, 18:55:18
Odpowiedź #87

Offline Reinicke

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
  • Konstruktor bez zdolności, ale z ambicjami.
Miłe byłoby też, nawiązując do najbliższego update'a, że gdybyśmy w trybie kariery znajdowali minerały to moglibyśmy (nie wiem sami eksperymentując, czy może szukając receptur) tworzyć nowe paliwa, chłodziwa, czy inną maszynerię, która dopiero wtedy odblokowywałaby się w sandbox'ie. Byłby wtedy przyjemny smaczek z odkrywania kolejnych tajemnic.
Jeśli kiedykolwiek niechcący urażę kogoś to proszę wybaczyć. Będę się starał tak więcej nie zrobić.

Pon, 25 Lut 2013, 22:11:42
Odpowiedź #88

Offline Zerdzio

• Plutonowy
  • Reputacja: 6
  • Be Happy
Miłe byłoby też, nawiązując do najbliższego update'a, że gdybyśmy w trybie kariery znajdowali minerały to moglibyśmy (nie wiem sami eksperymentując, czy może szukając receptur) tworzyć nowe paliwa, chłodziwa, czy inną maszynerię, która dopiero wtedy odblokowywałaby się w sandbox'ie. Byłby wtedy przyjemny smaczek z odkrywania kolejnych tajemnic.

Nie jestem za tym, zdecydowanie wolałbym żeby próbki przywozić na kerbin, tam byśmy dostali opis o nich itp.

Reklama

« Odpowiedź #88 dnia: Pon, 25 Lut 2013, 22:11:42 »

Pon, 25 Lut 2013, 23:31:10
Odpowiedź #89

Offline Sas

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Fajnie by było gdyby w trybie kariery na początku okrojono ilość części do minimum i tak żeby znany układ Kerbola kończył się na Eve i Dunie, przy czym początkowe loty max do Muna a za wykonywane misje badawcze i od firm prywatnych dostawać fundusze. Po jakimś czasie dzięki funduszom można by rozwinąć nowe technologie i odkrywać nowe ciała niebieskie.
Moje dokonania w KSP: Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Cotygodniowa dawka Kerbali: