• Nasze faile w Kerbalach 4 3
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: Nasze faile w Kerbalach  (Przeczytany 25270 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czw, 30 Sty 2014, 17:30:56
Odpowiedź #30

Offline DawsterTM

• Sierżant
  • Reputacja: 35
  • *being dead intesifies*
Nie poddaję się! Dzisiaj rano uratowałem około 40% pracy, resztę odbudowałem, a nawet już są postępy ponad stan wczorajszy.
« Ostatnia zmiana: Czw, 30 Sty 2014, 17:40:16 wysłana przez DawsterTM »
Best regards from Valhalla

Nie, 30 Mar 2014, 18:56:07
Odpowiedź #31

Offline JW

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 5
Pierwszy raz leciałem na Mun i bardzo się tym ekscytowałem. Nie miałem jeszcze technologi umożliwiającej lądowanie, więc przeleciałem możliwie jak najniżej. Zebrałem dosyć sporo punktów naukowych. Podczas powrotu paliwo skończyło się 65km nad powierzchnią Kerbinu, gdzie atmosfera jest jeszcze za rzadka aby wyhamować statek kosmiczny. Nie miał żadnego systemu przesyłającego dane naukowe. Lata sobie tam do dzisiaj. Straciłem jakieś 3h (to były moje początki). Drugi fail jest prawie identyczny jak pierwszy jednak postanowiłem uratować Kerbonautę używając paliwa EVA. Nie udało się :( . Heney Kerman pobił rekord długości pobytu w kosmosie - 10 lat!

Reklama

Odp: Nasze faile w Kerbalach
« Odpowiedź #31 dnia: Nie, 30 Mar 2014, 18:56:07 »

Nie, 30 Mar 2014, 20:44:40
Odpowiedź #32

Offline Chopins

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 2
  • Patientia est debilium firmamentum, ruinas fortis.
Dzisiaj miałem misję na Mun'a (Tryb kariery)
Lecę pierwszym statkiem, ląduję i co? zabrakło nóżek i nie mogłem podnieść statku.
Leci drugi statek, ląduje i co? zabrakło prądu (a nóżki podłączyłem tym razem na zbiornikach.......które odłączyłem X.x)
Leci trzeci statek, ląduje z tym co potrzeba: Paliwo -> MA! Prąd -> MA! Nóżki -> MA! ....... zabrakło kabin dla dwóch kerbalonautów czekających na pomoc xD a paliwo w plecakach kerbali się skończyło, oczywiście nie zamontowałem drabinki -.-'

Kocham swoją pamięć xD
trzy godziny pracy w dupe, ale jutro spróbuję jeszcze raz!
Nie działa? Więcej taśmy dawaj!

Nie, 30 Mar 2014, 22:33:08
Odpowiedź #33

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Mój tankowiec został zbombardowany przez kosmiczny złom orbitujący w przeciwnym kierunku :| O screenach nie pomyślałem, ponieważ popełniłem rage quit.

Reklama

« Odpowiedź #33 dnia: Nie, 30 Mar 2014, 22:33:08 »

Nie, 30 Mar 2014, 22:37:30
Odpowiedź #34

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Po doleceniu na Joola i oczekiwaniu na spotkanie z Polem, zostałem przechwycone przez Laythe, potem przez Valla, możliwe, że następnie przez Tylo, albo ponownie Laythe. Efektem były wybicie się poza granicę układu. Godzina lotu poszła...

Nie, 30 Mar 2014, 22:40:07
Odpowiedź #35

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@up
Miałem podobnie. Poleciałem małą sondą w karierzę zbadać Jool i po jednej orbicie mógłbym mieć encounter z Laythe. Szkoda że nie miałem jeszcze moda pilnującego warp...
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #35 dnia: Nie, 30 Mar 2014, 22:40:07 »

Czw, 03 Kwi 2014, 18:20:46
Odpowiedź #36

Offline PanKurczak

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 7
Ja z godzinę budowałem sondę mającą wylądowac na Eve, potem dwie lot i jego planowanie.
byłem już na orbicie zaczynam zbierac naukę potem chcę ją wysłac i... zapomniałem zamątowac anteny

Nie, 11 Maj 2014, 22:18:59
Odpowiedź #37

Offline KubaAseph

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 17
  • 卐卐卐卐卐卐卐
Wrzucam jakąś niby-stację na orbitę Kerbina. Różnica AP/PR ok. kilometra. Odłączam zbiornik i... nie dałem decouplera. Wnerwiłem się i posłałem stację do jądra Kerbina (impakt 10 km/s).

Reklama

« Odpowiedź #37 dnia: Nie, 11 Maj 2014, 22:18:59 »

Śro, 28 Maj 2014, 13:03:37
Odpowiedź #38

Offline mengsk

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
FAIL. Postanawiam założyć stacje orbitalną i badawczą na minusie na Minusie  pierwsze moduły są już na swoich miejscach wysyłam drugie odrzucam moduł wynoszący a to patrzę zapomniałem silnika.

Nie, 08 Cze 2014, 21:05:06
Odpowiedź #39

Offline Mikare12

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Mój fail jest taki.Gdy wykonałem maszynę na PMB II to poleciałem spokojnie na Minmusa żeby zadokować.Byłem blisko zrobienia tego ale...Zabrakło mi paliwa do RCS.
[size=14]I scored 78.3% on the
 Ultimate Zombie Apocalypse Survival Quiz!
 "Well done!  Your chances of surviving a zombie apocalypse are better than average!  Don't get too cocky, though.  Remember, the undead never sleep..."

Reklama

« Odpowiedź #39 dnia: Nie, 08 Cze 2014, 21:05:06 »

Wto, 10 Cze 2014, 07:26:55
Odpowiedź #40

Offline Robson

• Sierżant
  • Reputacja: 22
    • Opowieści Kerbali
Miałem jeszcze wczoraj sporaśną stocznię na orbicie Kerbinu. Wiozłem habitat, 24 inżynierów + 3 pilotów, panele ,anteny, zaopatrzenie, no w sumie ponad 300 ton złomu. Perycentrum miałem na wysokości orbity stacji, ale apocentrum 200 km wyżej, więc byłem od niej szybszy. Na chwilę przełączyłem się na mapę, a gdy wróciłem do widoku rakiety, było już za późno. Okazało się, że tak trafiłem z czasem startu i wysokością PE, że habitat zderzył się ze stocznią. Chyba zrobiłem jakiegoś screena, będę w domu to sprawdzę. Katastrofę przeżyło trzech z sześciu pracowników stoczni, z transportu habitatu nie przeżył nikt. Mam teraz na orbicie dziesiątki części kosmicznego złomu i trzech kerbali w lądowniku (chyba sprawnym, ale jeszcze nie podjąłem żadnych działań w celu ściągnięcia ich na Kerbin).
Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.
Jego oficjalnym guru jest Sobol - budowniczy wspaniałych części rakiet.

Wto, 10 Cze 2014, 11:32:56
Odpowiedź #41

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Trzeba mieć niezłego pecha, żeby akurat trafić w jakiś mały obiekt w kosmosie, nawet jeśli przecina się jego orbitę :)

BTW, jeśli dobrze zrozumiałem, to sporo apocentrum było wyżej, to habitat był wolniejszy, a nie szybszy od stacji.

Reklama

« Odpowiedź #41 dnia: Wto, 10 Cze 2014, 11:32:56 »

Wto, 10 Cze 2014, 12:08:15
Odpowiedź #42

Offline Robson

• Sierżant
  • Reputacja: 22
    • Opowieści Kerbali
"Spotkanie" było w PE, więc to ja dogoniłem stocznię. I faktycznie, można pomyśleć, że to bug, ale przełączyłem widok tuż przed wypadkiem i miałem za mało czasu na manewr. Wcześniej widziałem stocznię ponad 200 m przede mną, ale nie sądziłem, że jesteśmy na kolizyjnej mimo że znacznik wyraźne to wskazywał.
Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.
Jego oficjalnym guru jest Sobol - budowniczy wspaniałych części rakiet.

Wto, 10 Cze 2014, 13:33:51
Odpowiedź #43

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
A, w tym konkretnym punkcie tak. Okej, nie zrozumiałem wcześniej.

Trzeba mieć po prostu olbrzymiego pecha, ewentualnie czegoś nie zauważyć (na przykład tego feralnego wskaźnika)

Reklama

« Odpowiedź #43 dnia: Wto, 10 Cze 2014, 13:33:51 »

Wto, 10 Cze 2014, 13:50:05
Odpowiedź #44

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
To żaden bug, tylko kosmiczny pech.  Kiedy orbitowalem pewną rakietę człon misji na Mun minął mnie o jakieś 2 km na wysokosci między 70 a 100 km  - miał bardzo eliptyczną orbitę z oddalonym apocentrum, więc przypadkowe zderzenie byłoby katastrofalne.
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Nasze beretki

Zaczęty przez Dravecki

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2826
Ostatnia wiadomość Wto, 10 Cze 2014, 13:35:28
wysłana przez ShookTea
Najciekawsze ciało niebieskie w kerbalach ?

Zaczęty przez PanKenzie

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 10478
Ostatnia wiadomość Czw, 07 Maj 2015, 08:32:13
wysłana przez maksEs
Wszystko co powinieneś wiedzieć o Kerbalach

Zaczęty przez Wiarus

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6770
Ostatnia wiadomość Pią, 26 Sie 2016, 08:54:57
wysłana przez TheDestroyer111