Witajcie!
Ostatnio pojawiło się trochę tematów o easter eggach, większość dość nieuporządkowana.
Aby ograniczyć zaśmiecenie forum tworzę ten temat - Jest to odpowiedź dla wszystkich poszukujących easter eggów.
Postanowiłem wykonać listę anomalii, na zdjęciach będę pokazywał tylko ich wygląd - do lokacji dodam link.
Oczywiście, nic nie stoi na przeszkodzie, abym nie tylko ja tworzył tą listę - Ba! Zachęcam do współtworzenia listy, i chwalenia się znalezionymi anomaliami.
Zasady:
-Każda anomalia musi mieć numer, oraz określone miejsce ( planetę ) występowania.
-Jeśli podajemy screen z wyraźnie widoczną lokacją na planecie - Proszę o podanie jej w linku, każdy kto chce ich szukać sam może spokojnie przeglądać stronę bez obaw!
-Co najmniej jedno jasne zdjęcie ( na tyle na ile pozwala dana lokacja ).
-Źródło zdjęć, na końcu punktu w nawiasach kwadratowych ( [] ).
-Koordynaty napisane następująco ( można je wziąć ze kerbal map )
Koordynaty (testowy wpis)
koordynaty pomiędzy nawiasami uzyskujemy używając ['size=1pt]koordynaty[/size'] po usunięciu znaku '
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na początek:
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ Na tej mapie są
prawie wszystkie anomalie
_____________________________________________________________________________________
1. Monolit obok KSC ( KERBIN )
Chyba najbliższy KSC, monolit wygląda trochę jak zamrożony Han Kerman, w rzeczywistości to logo Squad na czarnym tle - występuje na w naprawdę wielu miejscach!
Jest on widoczny z widoku KSC.
koordynaty (
0.1023 : -74.5684)
[źródło: Własne fotki]
2. Baza lotnicza na wyspie. ( KERBIN )
Prawdopodobnie pierwszy Easter egg,
lokacja:
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘkoordynaty (
-1.5409 : -71.9099)
[źródła: Własne fotografie, Google]
3. Duna face ( DUNA )
Twarz na dunie, nawiązująca do ( oczywiście to tylko wynik kąta pod jakim zrobiono zdjęcie i ludzkiej wyobraźni ) twarzy na Marsie,
lokacja:
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘkoordynaty (
17.0483 : -85.4717)
[źródła: Własne zdjęcia, Google]
4. Dead Kraken ( BOP )
Twórcy gry już jakiś czas temu uznali że uporali się z bugiem "Kraken" ( oczywiście, "Kraken no die! He sleeping!" )
W sumie to nawet da się na nim wylądować
Lokacja:
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘNiestety, nie mam zdjęć lokacji - Możecie sprawdzić w kerbalmap.
koordynaty (
68.211 : 118.4473) [źródło: Własne fotki]
Nie robię doskonałych wpisów, zostawiam wam pole do udoskonalania mojej listy/tworzenia swojej.
_____________________________________________________________________________________
Pozdrawiam - Oli00PL