Witam
Tak sobie dzisiaj kminiłem o kerbalach będąc w robocie i wpadł mi do głowy pewien pomysł. Zawsze chciałem zrobić jakiegoś moda ale niestety nie umiem obsługiwać programów do robienia modeli 3D, a konkretniej tekstur i animacji. Więc wpadłem na pomysł by pogrzebać w plikach cfg na których się znam i tak zrodził się pomysł na ten mod
Ogółem chciałbym wprowadzić do gry więcej zasobów oraz funkcji statków.
Jako podstawę chcę użyć modów Tac life support oraz Real Fuel.
Co bym chciał dodać :
- dodać szklarnie dla baz i statków międzyplanetarnych
- filtry CO2 i wody, wbudowane w kapsuły ( to czy będą i jak wydajne zależy od kapsuły )
- ogniwa paliwowe (wbudowane i zewnętrzne)
- Usunąć electric charge i zastąpić go kilkoma innymi zasobami między innymi : 5V, 12V, 36V, HV (high voltage) oraz AC (prąd zmienny) które byłby pobierane przez różne podzespoły
- dodać przetwornice napięcia i falowniki do zamiany napięć i prądów ( wbudowane i dodatkowe zewnętrzne)
- pobór prądu urządzeń jak i wydolność przetworników podawać w watach (lub kW)
- zmienić cenę solarów i RTG na dość dużą
- wprowadzić powolne ładowanie baterii (jak w realu) co zmuszałoby do stosowania innych źródeł napięcia jak i stałego jego kontrolowania
- dodać ciekły hel i system rozprężania go by utrzymać odpowiednie ciśnienie paliwa zapewniające działanie rcsów ( dość trudne)
- dodać zmienną wydajność przetwornic i baterii w zależności od temperatury
- dodać zrzut zanieczyszczeń
- dodać pompy i cały system hydrauliczny potrzebny np. do wysuwania podwozia czy poruszania dyszą silnika ( trudne, muszę to najpierw rozgryźć )
- ? ? ?
Wszystko miałoby być robione przez Module Manager który dodawałby moje zasoby do innych modeli bez modyfikacji plików, i po usunięciu moda wszystko wracałoby do normy.
Jeśli już coś powstanie to planuję dodanie cfg konfiguracyjnych dla modów :
-NovaPunch 2
- FASA
- Habitat Pack
- Kethane
- KSO
- Remote Tech 2
- i może B9
W połączeniu ze wspomnianym TAC, Real fuel, Deadly Reentry, FAR, oraz paroma modami dodającymi części np. Aviation lights można by mieć już niezły symulator
Czekam na opinie i sugestie !
A tym czasem udaję się obczajać co nowego mamy w 0.24 ^^
Pozdrawiam !