Autor Wątek: Podmiana modeli  (Przeczytany 6592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czw, 15 Mar 2018, 19:47:33

Offline Xome

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Cześć, czy jest możliwość podmiany modeli części z której buduje się rakiety? Jeśli tak czy jest to bardzo skomplikowane?

Pią, 16 Mar 2018, 00:13:19
Odpowiedź #1

Offline grabek77

• Plutonowy
  • Reputacja: 16
CKAN Twoim przyjacielem a tam modow z roznymi innymi czesciami od groma i ciut ciut.
--
Pozdrawiam
Grabek

Reklama

Odp: Podmiana modeli
« Odpowiedź #1 dnia: Pią, 16 Mar 2018, 00:13:19 »

Pią, 16 Mar 2018, 08:36:26
Odpowiedź #2

Offline Moskit

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 31
Nie jestem do końca pewien co autor tego tematu ma na myśli poprzez "podmianę modeli"?

Nowe modele do gry? Czy ich jakaś "magiczna" zamiana? A może chodzi o podmianę modeli w zaprojektowanych modelach pojazdów?

Pią, 16 Mar 2018, 13:50:55
Odpowiedź #3

Offline grabek77

• Plutonowy
  • Reputacja: 16
Moskit moja szklana kula powiedziala mi, ze chodzi o dodatkowe czesci, potwierdzily to fusy z herbaty.
A na powaznie to kolega chyba wykombinowal sobie, ze moze podmienic stare obrazki czesci na nowe, wiesz takie kopiuj/wklej.
« Ostatnia zmiana: Pią, 16 Mar 2018, 13:54:07 wysłana przez grabek77 »
--
Pozdrawiam
Grabek

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 16 Mar 2018, 13:50:55 »

Pią, 16 Mar 2018, 16:58:25
Odpowiedź #4

Offline Xome

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Wybaczcie że tak powierzchownie to opisałem  :)

Mam na myśli podmianę standardowych modeli na te zrobione przeze mnie. Ostatnio nie mam po prostu pomysłu co modelować w wolnych chwilach a tworzenie modularnych elementów wydaje się ciekawe.

Pią, 16 Mar 2018, 19:12:32
Odpowiedź #5

Offline Sobol

• Plutonowy
  • Reputacja: 51
Temat jest dość skomplikowany i wymaga instalacji kilku programów. Przede wszystkim potrzebujesz Unity 5 i jakiegoś programu do modelowania który eksportuje modele do formatów które Unity będzie mogło zaimportować. Ja używam Blendera. Do Unity musisz dodatkowo zainstalować Part Tools które pozwolą Ci obrobiony model wyeksportować do formatu .mu który jest formatem modeli w KSP. Edycja tekstur to banał gdyż są one w formacie .dds a więc można to zrobić nawet w gimpie. Zajrzyj tutaj Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ może Ci to pomoże. Jeśli będziesz miał jakieś wątpliwości czy czegoś potrzebował zapraszam na priv lub na chat.

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 16 Mar 2018, 19:12:32 »