Ankieta

Gdybyś miał zamiar fedrować na Tylo, ta którą rafinerię byś wybrał?

Anubis v7.6 firmy MQX Crew INC
2 (10%)
Najnowszy Szyk Mody w mobilnych rafineriach, firmy Kadaf Industries
4 (20%)
Najnowszy Twór Inżynierów Wybudowany z Pieniędzy Podatników, firmy Kebab Space Agency
4 (20%)
Rafineria Haker Technologies
3 (15%)
Łazik wydobywczy mk 1 RAKARTH firmy ED
5 (25%)
Refinery Mk I firmy Nerd Company
2 (10%)

Głosów w sumie: 20

Głosowanie skończone: Pon, 08 Lut 2016, 00:30:34

Autor Wątek: Kupię mobilną rafinerię!!!  (Przeczytany 23036 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pią, 05 Lut 2016, 23:14:14
Odpowiedź #45

Offline Pizmak

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 3
Nie zdążę na ankietę, ale i tak zbuduję. Jakbym po tylu namowach i takim wsparciu dał sobie spokój, to możecie mi zmienić nick na "JestemPenisem". Serio.

No i szlag trafia moją rafinerię za każdym wczytaniem, po prostu wylatuje w powietrze. Jestem zmuszony zrezygnować. Wcześniejsze testy musiałem widocznie wykonywać jeszcze z Kerbal Joint Reinforcement, a potem wywaliłem większość modów dla zwiększenia liczby FPSów i stabilności.
« Ostatnia zmiana: Nie, 07 Lut 2016, 16:36:28 wysłana przez Pizmak »
Dom jest tam, gdzie znacznik prograde.

Pon, 08 Lut 2016, 18:57:27
Odpowiedź #46

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
No i co, Robson pojechał do buszu. Kadaf Industries informuje - prace nad mobilną rafinerią nr 2 zostały dziś rozpoczęte.

Unikalna konstrukcja ramowa póki co umożliwia pokonanie przejścia przez szyny do wyrzutni na pełnej prędkości niemal 100 kilometrów na godzinę pod każdym kątem.

Reklama

Odp: Kupię mobilną rafinerię!!!
« Odpowiedź #46 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 18:57:27 »

Pon, 08 Lut 2016, 19:10:19
Odpowiedź #47

Offline KebabKerman

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 4
  • Jeśli Kebab lubi kebaby jest gejem czy kanibalem?
Powtarzam:
O godzinie 00:00 resetuję ankietę.
Wszyscy, którzy zdążą przedstawić swe projekty, zostaną w niej uwzględnieni.
Po tym terminie nie będzie możliwości wpisania się na listę ponieważ wyjeżdżam.
Jeśli Pizmak nie zdążysz ze sprzętem, to i tak uwzględnię Cię w przetargu, po prostu nie będzie możliwości oddania głosu na Twoją rafinerię.
Kadaf, nie można już nic wrzucać. Chyba, że to już ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Kebab Space Agency - Naszym paliwem są pierdy po ostrych kebabach!

Pon, 08 Lut 2016, 23:29:23
Odpowiedź #48

Offline Robson

• Sierżant
  • Reputacja: 22
    • Opowieści Kerbali
Wróciłem.
Jestem bardzo pijany.
Więc nie jestem w stanie wypowiadać się na temat niuansów technicznych.
Moje sympatie miej więcej pokrywają się z wynikami głosowania, więc wybaczcie mi wszyscy którzy pokładaliście nadzieję w swych konstrukcjach.
Najbardziej odpowiada mi Łazik wydobywczy mk 1 RAKARTH od Drangira.
Pewnie macie świadomość, że podejmowanie takich decyzji jest na prawdę stresujące i mam nadzieję że monitor trafi do osoby potrzebującej, bo jeśli chodzi o granie w Kerbale, to lepiej sobie kupić nowy.
Kocham was wszystkich.
Robson.

P.S. Drangira proszę o kontakt na PW.
Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.
Jego oficjalnym guru jest Sobol - budowniczy wspaniałych części rakiet.

Reklama

« Odpowiedź #48 dnia: Pon, 08 Lut 2016, 23:29:23 »

Wto, 09 Lut 2016, 00:24:52
Odpowiedź #49

Offline Kadaf

• Kapitan
No cóż, gratuluję Drangir. Spóźniłem się o pewnie dzień, bo moja nowa rafka nie ma jeszcze obudowy.

Za to unikalne zawieszenie pozwala temu pojazdowi przejeżdżać przez poważne przeszkody przy pełnej prędkości. Ma też wydajność w okolicach 2000 ore na dobę. Sama konstrukcja jest niemal dwukrotnie cięższa od dowolnej innej biorącej udział w przetargu, bo masa całkowita wynosiła by po zakończeniu prac jakieś 400 ton. Ilość paliwa 20 000 galonów.

A brak możliwości dopisania się do listy traktowałem jako brak możliwość dołączenia wyłącznie do ankiety. Może źle zrozumiałem.
« Ostatnia zmiana: Wto, 09 Lut 2016, 00:27:41 wysłana przez Kadaf »

Wto, 09 Lut 2016, 00:27:41
Odpowiedź #50

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@up
Mógłbyś urąbać chyłka tajemnicy i pokazać tę konstrukcję? Mogłoby popchnąć cały przemysł łazikowy do przodu. Dzięki!

@Robson
Yip yip yip yip yip yip yip yip yip yip yip yip yip yip yip yip yip yip
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #50 dnia: Wto, 09 Lut 2016, 00:27:41 »

Wto, 09 Lut 2016, 00:41:01
Odpowiedź #51

Offline Kadaf

• Kapitan
Pozwolisz Drangir, że sekret ultrawytrzymałych zawieszeń zachowam jednak dla siebie :)

Wto, 09 Lut 2016, 08:14:36
Odpowiedź #52

Offline Robson

• Sierżant
    • Opowieści Kerbali
Wiesz Kadaf, przeczytałem twój post o pracy nad następną rafinerią, ale nie byłem w stanie sobie uświadomić, że ona jest na przetarg.
Mogłeś napisać abym się wstrzymał z podjęciem decyzji, czy coś.

A tak swoją drogą:
Nie wypowiadałem się wcześniej na temat powyższych konstrukcji, bo uważałem że nie powinienem.
Więc kilka słów z mojej strony.

Nie będę wypisywał ochów i achów, bo wszyscy wiemy że trafiły się konstrukcje zachwycające i wszyscy wiemy które to były.
Poza zachwytami, uważam że każdy pojazd jest nieprzeciętnie wyjątkowy i bardzo mi miło, że to moja inicjatywa spowodowała taki impuls kreatywności.

Kadaf, nawet prezentację produktu do przetargu potrafi tak przedstawić, że stała się małym opowiadaniem. A pojazd robi ogromne wrażenie, jest na wypasie, no i to logo :) Kupił bym, ale nie mam więcej monitorów :[

MarQx. Jego rafineria jest jak samochód wyścigowy, wydaje się taka lekka i agresywna. Miałem nawet przez chwilę na nią chrapkę.

KebabKerman buduje w moim guście i jego pojazd najbardziej by pasował stylistycznie do całej wyprawy.

Haker znowuż, to jakiś futurysta. Jego rafineria to istne sajensfikszyn. Jak będę kręcił film o alienach, to z pewnością zgłoszę się do niego po scenografię.

JackRyanPL i jego Refinery. No wielki szacun. Pojazd zlewa się z krajobrazem, jest na stocku (według mnie in plus) i nadal nie mam pojęcia jak przelewać z niego paliwo skoro full stock :)

Drangir. RAKARTH łączy kompaktową budowę z funkcjonalnością i świetnym wyglądem. Mam nadzieję, że będzie długo i bezawaryjnie służył tyliańskim naukowcom.

Pozdrawiam/
Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.

Reklama

« Odpowiedź #52 dnia: Wto, 09 Lut 2016, 08:14:36 »

Wto, 09 Lut 2016, 12:20:25
Odpowiedź #53

Offline KebabKerman

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 4
  • Jeśli Kebab lubi kebaby jest gejem czy kanibalem?
Gratuluję Drangir. Twoja kompaktowa rafineria łączy wszystkie cechy naszych konstrukcji  ;)
Kebab Space Agency - Naszym paliwem są pierdy po ostrych kebabach!

Wto, 09 Lut 2016, 12:29:11
Odpowiedź #54

Offline Pizmak

• Szeregowy
  • *
Graty Drangir, w pełni zasłużona wygrana!

Namazane z P8 Lite przez Tapatalk

Dom jest tam, gdzie znacznik prograde.

Reklama

« Odpowiedź #54 dnia: Wto, 09 Lut 2016, 12:29:11 »

Wto, 09 Lut 2016, 21:12:51
Odpowiedź #55

Offline MarQx

• Szeregowy
  • *
Kadaf chyba rozpracowałem Twoje zawieszenie :) Zapewne mam inny pomysł i dlatego się nim na chwilę obecną nie podzielę :). To co nas różni to właśnie różnorodność, a narodziny tej różnorodności nastąpiły przy wyścigach ^^
Asrock B85 Pro4, Core i5 4440 4x3,1GHz, 16GB DDR3, RAdeon R7 260x 2Gb

Czw, 11 Lut 2016, 01:11:19
Odpowiedź #56

Offline Kadaf

• Kapitan
Ogólnie odczuwam niesmak Robson. Najpierw dajesz czas do środy, potem przedłużasz do czwartku, potem przedłużasz do poniedziałku, piszesz też:

O godzinie 00:00 resetuję ankietę.

Po tym terminie nie będzie możliwości wpisania się na listę ponieważ wyjeżdżam.
Jeśli Pizmak nie zdążysz ze sprzętem, to i tak uwzględnię Cię w przetargu, po prostu nie będzie możliwości oddania głosu na Twoją rafinerię.

Z czego, gdy przyjrzałem się uważnie jasno wynika, że Pizmak może dodać sprzęt PÓŹNIEJ i zostanie uwzględniony w przetargu. Jedynie nie zostanie uwzględniony w ankiecie. Która nie ma zresztą najmniejszego znaczenia, bo jej wyniki nie są obligatoryjne. W końcu wybierasz TY. Spodziewając się, że to będzie jeszcze trwało a trwało zabrałem się za budowę, co zresztą napisałem w poście. A tu znienacka cyk, przetargowanie zamknięte. Ni stąd ni zowąd! Straciłem cały dzień na opracowanie doskonałego zawieszenia.

Nieeleganckie to było z twojej strony Robson, za chiny. Napisaleś posta Robson, że nie wiedziałeś że ta rafineria jest na przetarg. A niby na co miała by być?

« Ostatnia zmiana: Czw, 11 Lut 2016, 01:18:32 wysłana przez Kadaf »

Reklama

« Odpowiedź #56 dnia: Czw, 11 Lut 2016, 01:11:19 »

Czw, 11 Lut 2016, 03:58:58
Odpowiedź #57

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Sorki że się wtracę. Prolongata pierwsza nastąpiła bo kilku userow zgłosiło się o to do Robsona, ale ta ostateczna była skierowana wyraźnie do Pizmaka, który osobiście się zadeklarował. Sam zrozumialem to tak, zże po północy, resecie już tylko Pizmak może wrzucać swoją propozycję.

Podejrzewam że Robson nie spodziewał się takiej popularnosci wątku, bo w przeciwnym wypadku po prostu wrzuciłby końcowy termin w weekend i obyłoby się bez zamieszania.
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Czw, 11 Lut 2016, 09:02:02
Odpowiedź #58

Offline Robson

• Sierżant
    • Opowieści Kerbali
Proszę spojżeć na autorów i daty.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Bez pojazdu Piżmaka nie zamknę przetargu.

Jestem zmuszony zrezygnować.

Ankieta zostanie zresetowana o godzinie 00:00 i przedłużona do niedzieli około godziny 21:00

Niestety jutro wyjeżdżam, więc dowiem się kto wygrał dopiero w niedzielę wieczorem.

Spodziewając się, że to będzie jeszcze trwało a trwało ...

Nie miałem na myśli nikogo dyskryminować.
Wiem Kadaf, że miałeś wielką ochotę wygrać i przykro mi że straciłeś przeze mnie czas.
Następnym razem, gdy o coś poproszę na forum, to zaznaczę żeby w prace zaangażowali się gracze, dla których zabawa w Kerbale nie jest stratą czasu, aby przegrani też czuli satysfakcję z udziału w czymś ciekawym.
Podczas podejmowania decyzji wyłączyłem moje sympatie i antypatie.
Nie wybierałem też pojazdu według klucza "naj" (najszybszy, najładniejszy, największy, najbardziej wszechstronny itp.), a raczej na pewno wtedy byś wygrał.
Być może następnym razem będzie bardziej demokratycznie, tym razem jednak wybrałem to co mi najbardziej odpowiadało.

Reklama

« Odpowiedź #58 dnia: Czw, 11 Lut 2016, 09:02:02 »

Czw, 11 Lut 2016, 10:56:38
Odpowiedź #59

Offline Kadaf

• Kapitan
W porządku, teraz to już nie ma znaczenia. Ale Drangir, jedynie Pizmak napisał, że coś jeszcze robi i że prosi o czas. W rezultacie czego ten czas dostał. Pomyślałem, że skoro ja też tak napiszę, to będzie znaczyło, że również ja czas dostanę.

Robson, co do tracenia i nie tracenia czasu. Ja nie uważam gry w kerbale za stratę czasu, natomiast mi taka rafineria nie jest i nie będzie do niczego potrzebna nigdy. Szczególnie taka potężna. A opracowanie wytrzymałego zawieszenia, które będzie niosło na sobie 400 ton, to nie w kij dmuchał. Na tym forum nigdy nie powstała tak wytrzymała konstrukcja. Czy na forum międzynarodowym? Też bardzo wątpię. Dojście do takich efektów wytrzymałościowych, to była praca, na którą złożyło się wręcz około setki prób i testów. Pojazd przechodził nawet fazy bycia dość interesującym przegubowcem. I to jest właśnie taka strata czasu akurat. Bo po grzyba mi takie zawieszenie?
W tym przetargu akurat uznałem, że ma sens, ponieważ zażyczyłeś sobie aż 3 ISRU. Dlatego trzeba było opracować sporo ważący system wydobywczy o wysokiej wydajności. Moje stateczki, które poleciały na modzie KSPRC z rafineriami przetwarzają paliwo mniej więcej dwustukrotnie wolniej. 2000 ore na dobę to bardzo dużo. Natomiast jak wspomniałem, mi takie coś potrzebne nie jest i nigdy nie będzie.

Co do demokracji to po prostu nie podobało mi się zmienianie zasad przetargu podczas przetargu. Wiesz Robson, tutaj się bawimy, ale gdybyś coś takiego zrobił przy przetargu publicznym, na przykład na autostradę, czy most, to miałbyś zaraz na karku komisje śledcze :)

[Post scalony: Czw, 11 Lut 2016, 11:50:09]

Chcę jeszcze dodać, że mi osobiście również rafineria Drangira podoba się najbardziej. Gdybym był na twoim miejscu Robson, też bym wybrał właśnie ją. Nie podoba mi się jedynie zignorowanie komunikatu, że buduję coś nowego, kiedy komunikat o dokładnie takim samym przesłaniu w wykonaniu Pizmaka zignorowany nie został.
« Ostatnia zmiana: Czw, 11 Lut 2016, 11:50:09 wysłana przez Kadaf »