• [Wersja aktualna] KSP 1.1.3 5 3
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: [Wersja aktualna] KSP 1.1.3  (Przeczytany 232587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pią, 18 Wrz 2015, 00:44:20
Odpowiedź #105

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Ta, i w drugim spojlerze po arabsku, jakby się jaki uchodziec napatoczył. A staropolski jakby nie patrzeć, to kawał naszej historii, dlaczego się odcinać?

Pią, 18 Wrz 2015, 07:05:22
Odpowiedź #106

Offline Wiarus

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 6
Proponuja dać to w ślunskiej godce, fajny język

Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2

Pomogłem? Spodobał ci się mój post? Wciśnij pomógł, taka mała rzecz a cieszy.

Reklama

Odp: [Wersja aktualna] KSP 1.1.3
« Odpowiedź #106 dnia: Pią, 18 Wrz 2015, 07:05:22 »

Pią, 18 Wrz 2015, 12:14:37
Odpowiedź #107

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 45
  • A może zbudujemy wielkiego, drewnianego borsuka?
Daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj

1. To był tylko stylizowany na starą mowę tekst, połączony z pseudopoetyckim laniem wody. :) + jeden rusycyzm
2. Właściwie po staropolsku nie da rady napisać tekstu o grach.
3. Co do ślunska godka. Jeśli się okaże, że możliwości lokalizacji KSP są zgodne z zapiwiedziami, to prócz naszej szlachetnej mowy można i będzie przełożyć na dialekt Bercika i Andzi. :)

EOT.

Konkurs na koncept okładki pudełka do gry idzie w najlepsze:

Jedna z prac niejakiego SquaredSpekz z forum międzynarodowego:

I mój faworyt autorstwa windows_x_seven  :D

Żeby nie śmiecić, link do wątku:
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Uwaga. To, że taki konkurs się rozgrywa, to nie znaczy, że zieloni na pewno będą tłoczeni na płytach i do sprzedaży w sklepach. Bardziej podejrzewam o pewnego stylu rekrutację jakiegoś grafika do Squadu.
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.

– Mein Hund hat keine Nase!
– Und wie riecht er dann?
– Schrecklich!

Pią, 18 Wrz 2015, 14:19:18
Odpowiedź #108

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Diss na Sienkiewicza
A staropolski jakby nie patrzeć, to kawał naszej historii, dlaczego się odcinać?

Ale zdziadzienie
Starych frustracje
wylewane jak nadzienie
Utracone aspiracje

Siedźcie sobie sami
w tym starym grajdole
nas zgred nie omami
mamy własną wolę

Sienkiewicz to był buc
Wcelował w koniunkturę
Jak teraz różowy kuc
Takie "disclosure"

Męczenie taką stylizacją
Proste historie, patos jak szlag
podlane prostą akcją
W cieniu biało-czerwonych Flag

Już Sapek fajniej pisze
choć zdarza mu się błąd
The Witcher na afisze
Jurand do Spychowa WON!
« Ostatnia zmiana: Pią, 18 Wrz 2015, 14:23:07 wysłana przez Drangir »
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #108 dnia: Pią, 18 Wrz 2015, 14:19:18 »

Pią, 18 Wrz 2015, 19:10:30
Odpowiedź #109

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Słabizna, oj słabizna to powyżej, liczby zgłosek nie trzyma :) Sorry za offtop :)

Pią, 18 Wrz 2015, 20:44:57
Odpowiedź #110

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Pamiętajcie li, by narzecza wysokopolskiego stosować, pozbawionego wszelakich wpływów mów ze światów germańskich a wzbogaconych własnymi słowyma pokazującymi lepiej piękno mowy naszej. Czemuż mamy przykładem tem "premier" mówić, co jest z mowy żabojadów, gdy nasze własne "rządowłodziec" mamy? Po cóż nam "krajowa rada radiofonii i telewizji", gdy mówić możemy "krajowa rada dalsłyszni i dalwidni"? Islandzki język na tem przykład czysty* jest i na każde obce słowo własne wymyślają, by nie wpaść pod władanie zagranicznych psubrać.

Coś czuję, że tym razem bana dostanę jak nic.

* czysty (łac. "purus") → puryzm

Reklama

« Odpowiedź #110 dnia: Pią, 18 Wrz 2015, 20:44:57 »

Wto, 22 Wrz 2015, 23:56:35
Odpowiedź #111

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
Prawie normalny skrót dewnołta
Tym razem będę litościwy

- ubolewanie, że nie idzie im tak szybko
- niebawem QA się zajmie grą.
- do pomocy do tworzenia KSPedii zrekrutowali TriggerAU, gość znany jest z modu Kerbal Alarm Klok (jeśli dzięki pracy ze Składem zacznie olewać prace nad modem jak Romfarer na Lazorem to ja dziękuje)
- tańce radości bo zowerklokowany procek HarwesteR'a pozwala mu na szybsza kompilację kodu i o wiele szybsze uruchamianie gry. (Też się cieszę, supcio, fanfary, konfetti, koks, dz...ki i lasery oraz burrito)
- sam HarvesteR dzięki temu szybciej pracuje nad przeróbką/odświeżeniem/renowacją/remontem interfejsu użytkownika w MapWiuł
- produktem bocznym tego wszystkiego plus migracji gry na Juniti Fajw point Tuł będzie prawdopodobny dramatyczny skok w tym widoku (noł szit Szerlok). A to wszystko dzięki obsłudze wielowątkowości przez interfejs
- Romfarer dalej ryje w stejdżingu. A dokładnie nad edycją kolejności w wejkl asembli bilding  czy spejshangar, niestety troche mu to zajmie, bo do dosyć delikatna sprawa, bo bugfiksy tegoż psuje to co już było naprawione wcześniej
- Ted i Maks bawili się w planowanie update'u. Ten pierwszy skupił się na pomocy Majkowi i Dejwowi (TriggerAU) w KSPedii
- Andrea i Kasper przeglądają kandydatury strimerów i jutuberów do Media Grułp
- dziękują za przysłane prace konceptów na okładki na pudełko z grą
- przypominają że dziś w Boston w Masjacziusets rozdają nagrody Junity Ałards, proszą o krzyżowanie palcy, co po naszemu by trzymać kciuki za Ka eS Pe.

Bonus (tak można powiedzieć literacko):
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.

– Schrecklich!

Śro, 23 Wrz 2015, 18:46:46
Odpowiedź #112

Offline Adamiks

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Wszystko ładnie i pieknie, lecz...

Czy te zmiany spowodują, że w rezultacie będę potrzebował lepszego sprzętu by móc w ogóle uruchomić grę i nacieszyć się optymalizacjami?

Bo mój sprzęt to po prostu szczerze mówiąc kupa.
Grafika: NVIDIA GeForce 7300GS
Procesor: Intel Pentium D 2x3.00GHz
RAM: 3G. Wczoraj zainstalowałem dodatkowe 2G (wtedy miałem tylko 2G), lecz z jakiegoś powodu Windows nie akceptuje dodatkowego 1G RAMU (czyli mam 4G lecz 3G). Później zajmę się tym gównem bo o ile pamiętam 32 bity powinny obsługiwać więcej niż tylko 3G RAMU.
System: Windows 7 32 bity.
Płyty główniej i zasilacza nie pamiętam, lecz zasilacz ostatnio kupowałem więc nie będę miał z nim problemów jak kupię nową kartę graficzną.

W całości komputer to Dell Optiplex 745 (oczywiście części powymieniałem).

A co do tego zdjęcia nad moim postem to jest powód - dzięki temu możesz układać rzeczy w porządku alfabetycznym.
Anyway ja postanowiłem na to nasrać i nie pamiętam alfabetu po dziś dzień a z wyszukiwaniem rzeczy alfabetycznie i tak nie mam większego problemu. Muszę spędzić kilka sekund więcej, wielka to różnica nie jest...
« Ostatnia zmiana: Śro, 23 Wrz 2015, 18:50:38 wysłana przez Adamiks »

Reklama

« Odpowiedź #112 dnia: Śro, 23 Wrz 2015, 18:46:46 »

Śro, 23 Wrz 2015, 19:17:51
Odpowiedź #113

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Czy te zmiany spowodują, że w rezultacie będę potrzebował lepszego sprzętu by móc w ogóle uruchomić grę i nacieszyć się optymalizacjami?

(...)ja postanowiłem na to nasrać i nie pamiętam alfabetu(...)

(Nie widzę celu, aby odpowiadać słowem pisanym.)

Co do całego zamieszania dotyczącego przejścia na nowe unity - mam niewielką nadzieję, że w końcu coś się ruszy w systemie oświetlenia. Na chwilę obecną jest bo jest, ale cudów nie ma. Przydały by się jakieś bardziej zaawansowane rozwiązania, w szczególności AO.

Śro, 23 Wrz 2015, 19:45:46
Odpowiedź #114

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
RAM: 3G. Wczoraj zainstalowałem dodatkowe 2G (wtedy miałem tylko 2G), lecz z jakiegoś powodu Windows nie akceptuje dodatkowego 1G RAMU (czyli mam 4G lecz 3G). Później zajmę się tym gównem bo o ile pamiętam 32 bity powinny obsługiwać więcej niż tylko 3G RAMU.
System: Windows 7 32 bity.

System 32bitowy nie obsłuży 4GB RAMu. Więcej można wycisnąć na systemie 64bitowym. Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ Co do porządku alfabetycznego. Santa Maria Juanita... Autorowi mema chodzi o to, po co litery są ułożone tak a nie w inny sposób (dlaczego A jest przed B itd). Porządek alfabetyczny wynika właśnie z tego ustawienia.

Reklama

« Odpowiedź #114 dnia: Śro, 23 Wrz 2015, 19:45:46 »

Śro, 23 Wrz 2015, 19:50:28
Odpowiedź #115

Offline Adamiks

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Hmmm... Słabo.

Pamięć mi szwankuję bo mi się wydawało, że 32 bity obsłuży co najmniej te 4G. No ale cóż. Ten 1G nie jest mi tak znowu potrzebny a zresztą sam system 64 bitowy by mi pewnie większość z tego zeżarł, więc wole poczekać aż będę miał z 5G.

Anyway KSP ma jakieś problemy z 64 bitami (nie pamiętam jakie, jestem szczęśliwym użytkownikiem 32 bitów więc mało mnie to interesowało).
Ktoś mógłby mnie oświecić? :)

Śro, 23 Wrz 2015, 21:37:53
Odpowiedź #116

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
KSP jak i aktualne wersje i poprzednie od 0.18.4 działały na Unity 4.x, silnika którego stabilność wdziałaniu w 64 bitach było mierne. Squad po licznych życzeniach wypuścił wersję 64-bitową jako eksperymentalną. Był zaraz odzew, ze jest mocno awaryjna. -.-

W wersji 1.1 gdzie przemigrują do Unity 5.2 będziesz mógł nadal spokojnie grać w swoich 32 bitach i Kerbale powinnych chodzić nawet lepiej. Unity 5 (jak i poprzednie) od początku było tworzone z myślą o jak najszerszej multiplatformowości z ulepszonymi możliwościami, dodatkowymi efektami, ficzerami i wyleczone z mankamantów poprzedników, m.in. macoszne działanie 64 bit i memory leaks.

– Schrecklich!

Reklama

« Odpowiedź #116 dnia: Śro, 23 Wrz 2015, 21:37:53 »

Wto, 29 Wrz 2015, 22:03:56
Odpowiedź #117

Offline Wielki Piotr

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 3
Jak będzie wyglądała sprawa modów?
Czy autorzy dadzą sobie radę, pewnie długo zajmie im dostosowanie modyfikacji do nowych standardów.
Jak ktoś coś wie w tej sprawie, to niech się wypowie.

Wto, 29 Wrz 2015, 23:49:49
Odpowiedź #118

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
Jak będzie wyglądała sprawa modów?
Czy autorzy dadzą sobie radę, pewnie długo zajmie im dostosowanie modyfikacji do nowych standardów.
Jak ktoś coś wie w tej sprawie, to niech się wypowie.

Part-packi bez plug-inów powinny działać bez zarzutu, tu też zależy czy szablon configów się nie zmieni
Mody opierające się na pluginach - szczerze wątpię, czy cokolwiek będzie działać w pierwszych dniach od update'u, gra przy przesiadce na U5 jak powinieneś zauważyć, tez to w DN'ach zawierałem, że gra praktycznie można powiedzieć jest przepisana od nowa

SKRUD DEWNOŁTA
Edycja: Miki wydłubóje sobie oczy

Żartuję. Będę dziś łaskaw. (planowałem nawsadzać błenduf ortograficznych ile wlezie)  ;D

- Kolejny tydzień pracy nad UI: Majk dalej kajał się nad KSPedią, która już posiada ponad 100 elementów i usprawnił jej strukturę (drzewko zamiast listy)
- Felipe zaszalał, skubany. Nowy komp i zapiernicza (pewnie wziął na krechę i musi robić, by mieć pieniądze na spłatę): skończył prace nad liniami orbit, ikonkami, menusami kontektowymi i markerami pojazdów w Mapiuł, a teraz bierze się za "vessel recovery dialog". Okienko odzysku no!
- prace Romfarera nad stejdżingiem idą w dobrym kierunku. Zaczyna to działać, wyglądać i stare dziwadła graficzne idą w niepamięć
- DanRosas robił jakieś wydruki z grafikami i jakieś inne pierdoły do ich biura i kilka grafik do Twitter'a
- dalej bałwochwalcze tl:dr o tym jak jak UI teraz zajebiście wygląda i jak wiele im jeszcze zostało do roboty
- Ted ustawia skedżule dla QA by pasowały do planów wobec 1.1
- Adrea i Kasper siedzieli nad oglądaniem kanałów jutuberów zabiegających o członkostwo Media Grułp
- niżej tl:dr nafing łorf tu noł

I trzy posty z międzynarodowego:

Jim w wątku o GUI (skrót by Baal):
- poprzednie GUI składało się z 3 nałożonych na siebie różnych systemów, co skutkowało czasami dziwnym zachowaniem i brakiem responsywności tego co się staramy kliknąć. Teraz wszystko będzie skonsolidowane pod nowym Unity 5 GUI

Felipe z wątku o kompatybilności sejwów i kraftów:
- z całego wywodu wynika, że stokowi gracze bez grama modów powinni cieszyć się ze swoich starych sejwów. Czasami mogą się dziwoty dziać, ale ze względu na przesiadkę na nowy silnik, czy nową fizykę.

Felipe o DX12
- obsługa KSP nowego API od MS nie zależy od nich a od Unity.

Ja:A według Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ obsługę DX 12 w Unity wprowadzą z update'm 5.4 w Marcu 2016 (wtedy będzie zależało, czy Squad zdecyduje na implementację aktualizacji silnika

Ted'a wywód nie warty zachodu.

EDYTA!
Na śmierć zapomniałem o bonusie:

« Ostatnia zmiana: Śro, 30 Wrz 2015, 00:32:18 wysłana przez baalnamib »

– Schrecklich!

Reklama

« Odpowiedź #118 dnia: Wto, 29 Wrz 2015, 23:49:49 »

Śro, 07 Paź 2015, 00:39:41
Odpowiedź #119

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
DBL post usprawiedliwiony. ;)

Dewnołta Streszczenie
Miszmaszowy

- Dwóch światłych ludzi o mianach Ted i Maksmaps przysiedli społem z pozostałą kreatywną bracią, skonkludowali nad patcha o numerze 1.0.5 wydania. Nowość niesłychana, wśród o 1.1 wieści licznych, a zawierać będzie:
     - nowych kontraktów systemy, elastyczne niczym rajtuzy damskie z nylonu, dopasowane do ciał sztucznych, przez nas wysłanych, przez nasze umysły wytworzone. Im więcej, tym większa sposobność ich objawienia. < Rzecze tak Arsonide
     - ciepła przenoszenie udoskonalenia nowe: radiatory więcej ciepła przejmować będą, aktywnego chłodzenia, z chłodziarko-zamrażalek zjawisko nam powszechnie znane; ISRU swoje będzie generować niezależne; a pełne szkodliwych atomów, elektryczności zasilenie RTG będzie ciepło wydzielać, jako chłodziwo już bezużyteczne będzie. Prawdziwe to, chwalebne. - Rowerdjude
     - części wcześniej ukradkiem nam ukazane, nowe: kosmicznego latadła niejednokrotnego pożytku silniku analogia; unowocześnione: silniki odrzutowe obydwa, kokpit, zbiorniki i powietrza wpust z mk1 serii do 1.0.5 dodane będą
    - błędów od groma napraw dokonali, na forach znajdziecie ich opisanie: Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Rzeczą oczywistą, iż prócz pobocznej niespodzianki, nad 1.1 prac zaniechań nie było. Chwalebne:

- Felipe, dalej z potworem toczy boje, z UI, który niczym Hydra, na jeden rozwiązywany problem kolejnymi bezlikiem odpowiada. Ale upartość i wszechstronność tego człeka zadziwia, opracował ról kerbali w kariery trybie wyjawienie. Nad głowami odważnych w podróżach kamratach, informacje znaleźć móc będziemy.

Sory ale dalej mi się trociny palą pod czachą...

- chwalą się, że sporo już zrobione i przygotowane z UI, więc mogą niebawem nad KSPedii implementacją pogłowić

- z 1.0.5 PartTools zapdtejtowane przez Majka się pojawi. Moderzy bedą mogli wybrać  szejdery wbudowane w grę użyć do modu, a także dodać swoje.

- Romfarer dalej w stejdżingu. (dalej to chyba k...a on to pisał). Pracował nad kontrolerem (skryptem) do ikonek od stejdżingu

- Danrosas popracował nad animacją kerbali, przerobił im jadaczki (nie wizualnie, a to jak działają w Unity)

- Nejtankell naprawiał błędy w 1.1, m.in. (Drangir, Twój ulubiony bug) klamptrony podążające za rakietami, akszyn grułps dla hamulców aerodynamicznych i pomniejsze idiotyzmy chwytaka

Reszta niewarta wspomnienia. Kasper w ESA na ewencie OpenESTEC, z Andreą dalej ogarniali media grułp, a francuska agencja kosmiczna szuka studenta co by ich pomysły przelał do KSP i potworzył filmy dla działu komunikacji. Jutro w Paryżu w jakimś muzeum będzie też kolejny ewent z użyciem KSP.

Bonus (Podwójny):

18+
Przepraszamy, ale goście nie mogą zobaczyć zawartości spoilera.

– Schrecklich!

[Wersja aktualna] KSP 1.3

Zaczęty przez JackRyanPL

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 22985
Ostatnia wiadomość Pią, 02 Cze 2017, 23:58:41
wysłana przez JackRyanPL
[Wersja aktualna] KSP 1.0

Zaczęty przez Kadaf

Odpowiedzi: 240