@Kadaf
Najwyraźniej zbilansowanie i opracowanie mechaniki zbierania surowców mocno ich przerosło. Chyba warto wykazać się cierpliwością.
Drzewko technologii pewnie będzie teraz funkcjonowało tak jak centrum astronautyczne - całkowicie kosmetyczna zmiana, wątpię by chcieli wprowadzać karierę etapami - to byłoby absurdalne.
Wolałbym surowce teraz i karierę za rok...
Prawdopodobnie nie dostaniesz ani jednego, ani drugiego w najbliższym czasie.
Po co komu kariera? Wiem że to będzie fajne... Ale po co? mamy sandbox i sami możemy sobie wyznaczać cele.
Ale gra nie wyznacza żadnych ograniczeń. Mod bodajże "Mission Control" pokazuje jak to może wyglądać, kiedy dostarczenie na orbitę zwykłej sondy staje się skomplikowane, bo wszystko kosztuje. Dotarcie na Eve/Dune przestanie być proste, kiedy okaże się że silniki atomowe kosztują tyle, co cała reszta rakiety, wliczając nośną. A nikt sandboxa ci nie wyłączy, o to się nie martw. Ja nie mam parcia na ten nowy tryb, ale już od najwcześniejszych wersji developerzy to zapowiadali i jest to dla nich ważne. A to jest ich gra i ich decyzja.
Wyobraźcie sobie np. Minecrafta z karierą...
Nie skomentuję.
Kariera natychmiast zdominuje sandbox...
Sugerujesz że będzie dużo, dużo lepsza od sandboxa? Bierzcie moją forsę, to doskonały interes!
Po prostu nie będzie się mówiło "Doleciałem na Eve" tylko ukończyłem karierę...
Albo będzie się mówiło "Bęcwał, huśtawka i dwa woły". Inaczej mówiąc, wnioskowanie z czarnej dziury.
@Schulze
Zgadzam się, głos rozsądku w oceanie rozpaczy