Osobiście nie rozumiem marudzenia
Nie mówię o osobach którym zwyczajnie gra klatkuje po aktualizacji, bo wtedy nerwy są zrozumiałe (sam tego problemu akurat nie mam).
Chodzi mi raczej o to marudzenie że aktualizacja kijowa, bo niewiele dodali mało części i nowych opcji. Muszę was zmartwić, wiele nowych części już nie będzie, a każdy kolejny update będzie coraz mniej obfitujący w fajerwerki.
Optymalizacja była potrzebna, dowolny part jako część rozpoczynająca budowę to krok MILOWY w uprzyjemnieniu rozgrywki (prosiło się o to od tak dawna...), sortowanie statków według typu: SUPER, tak samo to, że mamy wgląd do ich specyfikacji.
Informacje o planetach i wbijanie flag - małe dodatki a mega dodają klimatu. Szczególnie wbijanie flag, które powinno być jak dla mnie dostępne od bardzo dawna (w sumie w takiej grze, to byłaby pierwsza czynność na EVA jaką bym dodał
)
Nowe części przemyślane i sensowne (między średnimi a dużymi kółkami faktycznie był za duży przeskok skali), siedzonka, wiadomo, bajer. Nowe Comad Pody ok, przydadzą się, szczególnie lekki lądownik. A te dla sond płaskie wielkości zbiorników też wyjątkowo przydatne.
Dodali wielki dok, coś o czym każdy wcześniej marzył, by nie robić cyrków z potrójnymi łączeniami, a wy nawet nie zauważyliście
Wytłumaczcie, na co liczycie? Na sensowne aktualizacje które NAPRAWDĘ uprzyjemniają rozgrywkę, czy na górę nowych części, bo tak fajniej?
Ja osobiście obyłbym się bez surowców (boję się że gra straci realizm, choć to zależy jak to wykonają) a wy na to czekacie. Ja nie, mnie interesują bardziej:
- Widok z pierwszej osoby przy EVA
- Uwzględnienie potrzeb kerbali w długich podróżach (zapasy wody i jedzenia + przestrzeń życiowa)
- Wnętrze stacji i ogólnie rozwijanie tego tematu w Kerbalach. Teraz w sumie stacje mieszkalne i bazy są trochę po nic...
- Więcej czynności przy EVA
- kolejne gazowe giganty, może mniejsze ciała.
Na pewno nie na "loty do innych gwiazd" albo wydobywanie paliwa bezpośrednio ze skał bo nie o tym ta gra jest