• KSP 0.25 5 4
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: KSP 0.25  (Przeczytany 99187 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sob, 11 Paź 2014, 20:03:25
Odpowiedź #285

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Znaczy to jest tak, że na określonej prędkości spadochron zostaje wypuszczony a na określonej w pełni otwarty, więc wszystko zależy od tego, kiedy je odpalisz wchodzą w atmosferę. Ja robię to zwykle koło 20 kilometra, i na 600 metrach, 100 metrów przed otwarciem czasz mam około 110 m/s, i tutaj nie dzieje się nic dziwnego. Nic się nie rozrywa, wszystko gra. Z tego co pamiętam, to lądując na Dunie otwarło mi czasze przy 360-400 m/s i też nie było problemów.

Sob, 11 Paź 2014, 20:59:51
Odpowiedź #286

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
ciekawe. Mnie do tej pory zrywały się tylko wtedy, gdy miały się otworzyć, a ja miałem fizycznego warpa.

Reklama

Re: KSP 0.25
« Odpowiedź #286 dnia: Sob, 11 Paź 2014, 20:59:51 »

Sob, 11 Paź 2014, 21:37:44
Odpowiedź #287

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
Tak, wtedy też. Ale wiadomo, że podczas Warpa fizycznego łaskoczemy Krakena, a Kraken nie lubi łaskotek...

Sob, 11 Paź 2014, 23:26:02
Odpowiedź #288

Offline DragonsNightmare

• Sierżant
  • Reputacja: 8
@Up: Mi na Dunie kiedyś spadochron otworzył się przy prędkości ponad 400m/s(nie pamiętam ile dokładnie było, otworzyła się jego czasza jakby co) i urwał się, a sonda pięknie walnęła glebę i po niej. Przynajmniej spadochron bezpiecznie wylądował. Od teraz zawsze dbam o to, aby przy otwieraniu się czasz prędkość była około 100m/s, tak dla bezpieczeństwa.

Podsumowując update jest dobry, bardziej mi się podoba niż 0.24. Patrząc na stan zaawansowania i ilości rzeczy w KSP, to sądze, że niedługo możemy się spodziewać wersji 1.0. W sumie, to poprawią optymalizację, bugi, dodadzą szkolenie i surowce i już można wydać wersję 1.0. Szkoda właśnie, że nie dostaliśmy szkolenia astronautów, byłby to fajne urozmaicenie.

Reklama

« Odpowiedź #288 dnia: Sob, 11 Paź 2014, 23:26:02 »

Nie, 12 Paź 2014, 08:43:32
Odpowiedź #289

Offline JW

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 5
Kiedyś, z ogromną prędkością i dużym kątem wchodziłem w atmosferę Duny. Czasza otworzyła się przy prędkości ~ 1km/s. Cały lądownik został ,,wciśnięty" do zbiornika paliwa i po paru sekundach rozerwany.

Nie, 12 Paź 2014, 10:38:33
Odpowiedź #290

Offline angorek

• Sierżant
  • Reputacja: 35
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Znaczy to jest tak, że na określonej prędkości spadochron zostaje wypuszczony a na określonej w pełni otwarty, więc wszystko zależy od tego, kiedy je odpalisz wchodzą w atmosferę. Ja robię to zwykle koło 20 kilometra, i na 600 metrach, 100 metrów przed otwarciem czasz mam około 110 m/s, i tutaj nie dzieje się nic dziwnego. Nic się nie rozrywa, wszystko gra. Z tego co pamiętam, to lądując na Dunie otwarło mi czasze przy 360-400 m/s i też nie było problemów.
No tak wiem, przecież nie gram w to od wczoraj. Problem w tym że ikonka jest czerwona, i spadochronu po prostu nie ma, zostaje tylko że tak powiem obudowa. W pliku cfg też nie ma wzmianki o prędkości..
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !

Reklama

« Odpowiedź #290 dnia: Nie, 12 Paź 2014, 10:38:33 »

Nie, 12 Paź 2014, 11:01:28
Odpowiedź #291

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
Dzieje się tak zawsze, czy tylko przy określonej prędkości? Zrób kilka testów poniżej 100 m/s i zobacz czy problem się pojawia.

Nie, 12 Paź 2014, 13:50:00
Odpowiedź #292

Offline winged

• Plutonowy
  • Reputacja: 39
Podsumowując update jest dobry, bardziej mi się podoba niż 0.24. Patrząc na stan zaawansowania i ilości rzeczy w KSP, to sądze, że niedługo możemy się spodziewać wersji 1.0. W sumie, to poprawią optymalizację, bugi, dodadzą szkolenie i surowce i już można wydać wersję 1.0. Szkoda właśnie, że nie dostaliśmy szkolenia astronautów, byłby to fajne urozmaicenie.
A nowa planeta? Gazowy olbrzym z pierścieniami? Poprawa wyglądu planet? Poprawa aerodynamiki?

[Dowolny element X] już wcześniej był/była(niepotrzebne skreślić) [Pozytywna cecha Y] jeśli grało się z modem [Y]
Mówisz jak jest. Po sciągnięciu odpowiedniej paczki modów to już nie ma specjalnie po co czekać na wersje 1.0 od Squadu. Z wyjątkiem moze bugów... Ja czekam już tylko na nowa planetę i generalną poprawę wyglądu planet przy czym mam świadomość, że jednego i drugiego mogę się nie doczekać.

Reklama

« Odpowiedź #292 dnia: Nie, 12 Paź 2014, 13:50:00 »

Nie, 12 Paź 2014, 14:28:46
Odpowiedź #293

Offline Bill2462

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Osobiście czekam na zaimplementowanie modu Astronomer's visual pack. Oraz na na lepsze wnętrza. Oczywiście surowcami lub lepszymi kontraktami też nie pogardzę ;D

Wto, 14 Paź 2014, 12:46:53
Odpowiedź #294

Offline DragonsNightmare

• Sierżant
  • Reputacja: 8
@winged: Jak dla mnie, to to co mamy, już starczy na wersję 1.0. KSP to nie jest symulator, więc nie liczyłbym na poprawę aerodynamiki. Co najwyżej dodadzą coś takiego jak opory części, ale na wielką poprawę bym nie liczył. W wersji 0.26 planety mają dostać biomy, więc liczę też na przemodelowanie ich powierzchni. Co do nowej planety, nic nie wiadomo o takowej, są tylko plotki.

Jak mówiłem, update jest dla mnie genialny, jeszcze jakaś nowa planeta(ewentualnie dwie czy trzy) i surowce i dla mnie gra ideał.

Reklama

« Odpowiedź #294 dnia: Wto, 14 Paź 2014, 12:46:53 »

Wto, 14 Paź 2014, 15:56:30
Odpowiedź #295

Offline winged

• Plutonowy
  • Reputacja: 39
Myślę, że bez kerbalskiego odpowiednika Saturna ta gra będzie po prostu niepełna zwłaszcza, że układ kerbolski czerpie inspiracje z naszego układu.

Śro, 15 Paź 2014, 00:02:47
Odpowiedź #296

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Pytanie do osób, które posiadają jakiś programik do liczenia klatek w grze. Jest w stanie ktoś z was zrobić test porównawczy na jednym sejwie? W sensie sejw i statek na poprzedniej wersji i to samo w tych samych warunkach na najnowszej. Jestem ciekaw czy jest jakaś optymalizacja. Na oko mam wrażenie, że nie jest lepiej, gra czasami potrafi mi zaklatkować w warpie, co mnie zaskakuje, bo w poprzednich wersjach nigdy nie widziałem czegoś takiego. Z drugiej strony na 0.25 nie budowałem jeszcze konstrukcji na poziomie 500 części, więc trudno mi porównać, a ponieważ na poprzedniej wersji (0.23.5) miałem sporo modów, to jeszcze nie kopiowałem sejwa, poczekam na stabilne wersje modów.

Reklama

« Odpowiedź #296 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 00:02:47 »

Śro, 15 Paź 2014, 13:07:16
Odpowiedź #297

Offline Diakon

• Plutonowy
  • Reputacja: 14
Szczerze, różnica jest. Spadek o jednego FPS

Pomogłem? Kliknij "Pomógł". Taka mała rzecz, a cieszy.

Śro, 15 Paź 2014, 17:52:58
Odpowiedź #298

Offline JW

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 5
Pytanie do osób, które posiadają jakiś programik do liczenia klatek w grze. Jest w stanie ktoś z was zrobić test porównawczy na jednym sejwie? W sensie sejw i statek na poprzedniej wersji i to samo w tych samych warunkach na najnowszej. Jestem ciekaw czy jest jakaś optymalizacja. Na oko mam wrażenie, że nie jest lepiej, gra czasami potrafi mi zaklatkować w warpie, co mnie zaskakuje, bo w poprzednich wersjach nigdy nie widziałem czegoś takiego. Z drugiej strony na 0.25 nie budowałem jeszcze konstrukcji na poziomie 500 części, więc trudno mi porównać, a ponieważ na poprzedniej wersji (0.23.5) miałem sporo modów, to jeszcze nie kopiowałem sejwa, poczekam na stabilne wersje modów.
Mi gra działa znacznie lepiej. Szybciej ładują się statki kosmiczne, lepiej działa menu oraz widok KSC. Jeśli chodzi o rakiety to odrobinkę mniej się lagują. Niestety gra czasem łapie całkowicie bezsensowną zwiechę w SPH oraz VAB. Nie mam modów.

Reklama

« Odpowiedź #298 dnia: Śro, 15 Paź 2014, 17:52:58 »

Śro, 15 Paź 2014, 20:17:23
Odpowiedź #299

Offline angorek

• Sierżant
  • Reputacja: 35
U mnie śmiga o wiele szybciej. 0.24 mimo że miałem 8GB ramu wywalała się co chwilę, a teraz mam 4 bo jedna kość padła i gra o dziwo nie wysypuje się i działa wyraźnie płynniej.
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !