Ze względu na czas ukazywania się Kerbalskich Wiadomości część informacji może być nieaktualna.*
Kerbalskie Wiadomości - 12/12/2014 - Edycja “Beta ponad eksperymenty/Lepiej niż eksperymenty**”
Felipe (HarvesteR): Nie pisaliśmy czegoś takiego kilka dni temu? Wow, już wtorek!* :O Zwalę to na efekt relatywistyczny… Tak czy siak, w ciągu czasu jaki minął od ostatniego devnote do dzisiaj, rzeczy przeszły od zwyczajnie szalonych do poziomu szaleństwa z zakładu dla obłąkanych. Eksperymenty idą pełną parą, niszczymy błąd za błędem i staramy się wysnuć logiczne wnioski z opinii przekazywanych nam przez testerów. Ponownie, nie tylko zmagamy się z trudnościami technicznymi, które trzeba usunąć, ale i pracujemy nad rozgrywką i jej balansem, co jest zadaniem trudniejszym niż się wydaje. Głównym problemem jest oczywiście czas. Data wypuszcznia nowej wersji wydaje najgorszy możliwy dźwięk gdy się do nas zbliża, więc nadrzędnym celem ostatniej fazy jest rozwiązanie tak dużej liczby problemów jak to możliwe. Dobre wiadomości są takie, że do nowej wersji nie jest wcale tak daleko. Niezbyt dobre są takie, że poruszamy się pod górę, pod wiatr, dodajcie inne metaforyczne określenia trudności, jeśli chcecie.
Z wiadomości bardziej technicznych. Zająłem się systemem Pilotów i ustawianiem go, co zaraz wyjaśnię. Piloci będą zapewniali SAS i funkcję autopilota, ale i komputery sterujące są w stanie dokonać tego samego. Zostało to oparte o przemodelowany stary system SAS, który wcześniej był dosyć pusty. Teraz znalazł zastosowanie w komputerach sterujących, określając stopień wsparcia. Komputery wyższego poziomu zapewniają więcej funkcji autopilota, i są, co oczywiste, droższe. Spędziłem również trochę czasu nad poprawkami do drzewka rozwoju w Budynku Badań i Rozwoju. Zajmowałem się sondami, więc od przyszłej wersji na początku drzewka znajdziecie poczciwego Stayputnika, po którym przyjdą coraz lepsze wersje komputerów sterujących. Oznacza to, że kiedyś bardzo podobne części od teraz będą się wyraźnie różniły.
Alex (aLeXmOrA): W tym tygodniu zajmowałem się problemami związanymi z naszą stroną i sprawdzałem, czy wszystko działa jak powinno. Ponadto, dokonuję teraz zmian przy licencji KerbalEdu. Kontaktowałem się z zespołem graczy-nauczycieli, więc wszystko będzie ustawione zgodnie z planem.
Marco (Samssonart): To smutna część dla wszystkich fanów Devnote. To był męczący tydzień, ale całkowicie nieinteresujący. Gramy aktualnie w eksperymentalną wersję gry. Sprowadza się ona do sprawdzania, polowania na błędy, lokalizowania ich, badaniach ich, próbowania naprawić je i czekania na opinię od testerów. Jeśli poprawka zostanie zaakceptowana, pozostaje tylko modlić się o to, abyśmy podczas naprawiania następnych błędów nie zepsuli czegoś innego. Jeśli nie zostanie zaakceptowania, wróć do punktu pierwszego. Oto mój zeszły tydzień w pigułce.
Daniel (danRosas): W tym roku nauczyliśmy się odmierzać czas za pomocą Devnote. Nie było tygodnia podczas którego zapomniałbym o was i nie powiedział tego co zrobiłem. Zbliżamy się do końca kolejnego dobrego roku. Z mojej strony powiem, że nauczyłem się dużo w ciągu ostatnich kilku miesięcy.. W tym tygodniu zajmowałem się ulepszalnymi budynkami, poprawiałem drobne szczegóły, pracowałem nad aktywami i takie tam. Ponadto zmieniłem loading screen przy pomocy Mike’a. Wygląda teraz ostrzej. To była dobra sesja eksperymetalna. Prawie żaden błąd nie pojawił się z mojej strony.
Jim (Romfarer): Kolejny tydzień spędzony nad napływającymi błędami. Wszystko to jest interesujące, ale mam w zanadrzu rzecz jeszcze bardziej interesującą. Kategoria “Napęd” zostanie podzielona na “Silniki” i “Zbiorniki”. Jeśli zmodowaliście część używającą kategorii “Napęd” nie martwcie się, kategorie te są wstecznie kompatybilne, tzn. części będą dzielone na te należące do kategorii “Silniki” lub nie należące do niej.
Max (Maxmaps): Nagrywałem materiał dotyczący nowej wersji, okazało się to wyzwaniem. Zawartość jest… olbrzymia. Miałem 3 różne wersje scenariusza, nagrałem 3 filmy mające po 15 minut każdy, i uświadomiłem sobie, że są zwięzłe. Mój weekend spędziłem, zajmując się kontraktem wymagającym ode mnie wejścia na 17 000 metrów i wykonania badania (zdecydowałem się na samolot, z powodu… powodów), ale koniec końców udało mi się to. Eksperymenty oraz wszystkie rzeczy dotyczące KSP udały się. Przy okazji, podziękowania dla wszystkch za udział w ankiecie, zebrane dane okazały się nadzwyczaj przydatne.
Ted (Ted): Kolejny ciężki tydzień. Niestety nie działo się podczas niego nic wartego uwagi, był po prostu rutynowy. Było wiele zestawiania opinii, testowanie wersji gry, odpowiadania na pytania testerów, sprawdzania rozwiązanych problemów, i tak dalej. Zgaduję, że devnote daje wam wiedzę o tym, że wciąż pracuję nad tym samym! Mam nadzieję, że spodoba wam się wersja 0.90, wszyscy nad nią ciężko pracujemy.
Anthony (Rowsdower): Ktoś chce posłuchać o rekonesansie jaki prowadziłem? To może o ofertach jakie składałem? Nie? Oh, więc, wydaje mi się, że macie racje. Było dosyć nudno, ale o tym przekonacie się niedługo. Mam taką nadzieję. Nazwijcie to przygotowaniami, do rzeczy, które są na horyzoncie. Więc tak, przepraszam za brak konkretnych informacji, ale jestem przykuty do projektów.
Rogelio (Roger): Wreszcie sesja naprawiania ulepszalnych budynków została zakończona. Ostatni tydzień był męczący. To było ciężkie, ale opłacalne doświadczenie. Nauczyłem się wiele na temat. terminów produkcji. To pierwszy raz kiedy pracuję z ludźmi z innych państw (Nick ) i było miło otrzymywać od niego opinie podobnie jak od Dana. Jestem szczęśliwy, że ci ludzie są w grupie grafików. Ich umiejętności są powalające i robimy co w naszej mocy, aby dać wam nowe budynki w KSP. Wersja 0.90 jest prawie gotowa, ale wciąż pracujemy ciężko.
Kasper (KasperVld): Czas leci szybko gdy dobrze się bawisz lub jesteś zajęty a mnie trafiły naraz obie wersje. Rozpoczęliśmy testowanie nowego systemu na forum i jak dotąd rzeczy prezentują się świetnie. Aktualnie system to gołe kości, ale i tak czuć nowoczesność.
Czas na 0.90. Jesteśmy w fazie eksperymentalnej od zeszłego tygodnia i wszystko wygląda świetnie. Funkcje, które zostały dodane sprawiają, że tryb kariery to zupełnie nowe doświadczenie. Wszystko idealnie się w siebie wpasowuje i na wyższych poziomach trudności będziesz musiał rozsądniej wydawać pieniądze. Doświadczenie kerbonautów też wpływa na wiele aspektów. To nawet nie początek!
Kończąc, macie tu link do kanału
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ na YT. To świetne miejsce, gdzie znajdziecie przeglądy modów i przykłady ich użycia.
**Kwestia wymowy. Można powiedzieć wyraz beta prawie jak better, co oznacza lepiej. Zauważył to użytkownik
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Tłumaczenie Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘKorekta Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘLogo Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ