• KSP 0.24.x 5 7
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: KSP 0.24.x  (Przeczytany 99611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wto, 22 Lip 2014, 22:36:30
Odpowiedź #330

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Kilka rzeczy, Drangir, to nie o ten film mi chodziło. Miałem na myśli film sprzed ponad pół roku. A od kiedy wszystkie zewnętrzne linki idą przez shorte.st nie klikam w nie. Zgadzam się z tym co pisze MarQx. Część z was pewnie nie pamięta np. wersji 0.16. Tam było kilkanaście części, pojawiły się wtedy nowe zbiorniki, optymalizacja. I wtedy każdy doceniał ich pracę. Tak, wtedy optymalizacja to było COŚ! Były zmiany, konsekwentne i stopniowe zmiany. Pamiętacie 0.18? Update, który wyszedł około 3 miesiące po 0.17, a zmienił wszystko? Dokowanie, prąd, nowy system zasobów, OGROMNA!!! optymalizacja. Oczywiście, że nie. Nie chodzi o niewielki staż, bo nawet grając miesiąc można nauczyć się wszystkiego, chodzi mi o postęp gry. Nie róbmy wojny, że Squad daje nam mało, bo to nieprawda. Dostajemy teraz coraz mnie, fakt, czekamy na kilka rzeczy od długiego czasu, ale czy to ich wina? Tak jak pisze MarQx, Squad to nie Blizzard, EA, Ubisoft, który ma pod skrzydłami 300-400 osób. Squad to kilkunastoosobowe studio. Zacytuję wam starą prawdę ludową. Od bogactwa, się wam w rzyciach poprzewracało. Macie to, o czym grający 2 lata temu nawet nie marzyli, ale nie doceniacie tego, bo macie nadmiar, więc skończcie zrzędzić, że update ssie, gadanie tego nie zmieni, a grać wam nikt nie każe.

Wto, 22 Lip 2014, 22:58:40
Odpowiedź #331

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@up
Jeśli chcesz żeby ludzie przestali zrzedzic - nie zrzedz na nich. MarQx napisał to co ty bez jednoczesnego negatywnego podejścia. Nie wchodz w mentorski ton bo to brzmi śmiesznie. Każdy ma prawo do krytyki ale z MarQssię zgadzam. Matko, żadna, powtarzam, żadna gra nie daje takich możliwości jak KSP - A grałem setki godzin w Gmoda, kilkadziesiat w MC i inne sandboxy.
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

Re: KSP 0.24.x
« Odpowiedź #331 dnia: Wto, 22 Lip 2014, 22:58:40 »

Sob, 02 Sie 2014, 19:39:13
Odpowiedź #332

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Pamiętacie zapowiedzi jakoby Squad pracował nad nowymi dźwiękami do najnowszej wersji? Otóż bardzo wnikliwie przejrzałem zawartość wersji 0.24 w poszukiwaniu nowych dźwięków, które zaimplementowano. W końcu udało mi się wyekstrahować tą nowość, oto ona:

<iframe width="560" height="315" src="//" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sądzę, że w przyszłej wersji tego typu fenomenalne dźwięki nadal będą rozwijane z ogromnymi sukcesami.

Sob, 02 Sie 2014, 20:20:38
Odpowiedź #333

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@up
O dźwiękach dowiedzieliśmy się tydzień-dwa przed release. Z najnowszego weekly wiemy, że prace trwają. Nieśmieszne.
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #333 dnia: Sob, 02 Sie 2014, 20:20:38 »

Czw, 07 Sie 2014, 22:43:50
Odpowiedź #334

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 12
  • Per aspera ad astra
Witam kolegów po dłuższej nieobecności ;) Piszecie, że Małpy mało zrobiły, ale jak włączyłem niedawno 0.24 to się złapałem za głowę :D Są zmiany i to spore, patent z kontraktami jest przedni, co do optymalizacji, to nie wiem do końca, bo zmieniłem system, lecz gra śmiga o niebo lepiej. Do tego doszły jakieś asteroidy i mechaniczna łapka. Z jednym natomiast się zgodzę - mało (czytaj: praktycznie wcale) nowych części. Ja nie chcę modować gry, ja chcę, żeby ona miała wszystko w sobie, spójne graficznie i stylistycznie. Póki co to tyle, idę latać ;)
Przez trudy do gwiazd

Czw, 07 Sie 2014, 23:17:57
Odpowiedź #335

Offline DragonsNightmare

• Sierżant
  • Reputacja: 8
Asteroidy i łapka, oraz nowe silniki i zbiorniki zostały dodane w wersji 0.23.5, która była rozszerzeniem 0.23 o te elementy. Nie chodzi tu o brak nowości, ale o jakość tych nowości. Kontrakty są dosyć banalne i nudne i tak można zdobyć dużo kasy i nauki jednym, porządnym lotem, na który wcale nie trzeba mieć dużo części odblokowanych. Z wersji 0.24 bardzo podoba mi się ten silnik na monopropellant - można budować realistyczne wahadłowce jak NASA i wcale nie trzeba ładować masę dysz RCS jednokierunkowych, aby był sensowny ciąg. Zamiast kilkunastu jednokierunkowych dysz dać 2 takie silniczki i już jeż całkiem ładny ciąg.

Reklama

« Odpowiedź #335 dnia: Czw, 07 Sie 2014, 23:17:57 »