• KSP 0.24.x 5 7
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: KSP 0.24.x  (Przeczytany 99718 razy)

Czw, 03 Kwi 2014, 14:32:31
Odpowiedź #135

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Po jeden-dwa przeskoki rolki pod rząd próbuj. Mi też orbita skacze jak o zbyt dużą wartość przestawiam.

Czw, 03 Kwi 2014, 16:12:51
Odpowiedź #136

Offline DragonsNightmare

• Sierżant
  • Reputacja: 8
Wkońcu po wciśnięciu F5 manewry też się zapisują. Mocno mnie denerwowało jak męczyłem się z manewrem, potem zapisałem, popełniłem błąd i po wczytaniu od nowa męczarnia. Teraz można elegancko ustawić manewr, zapisać i po wczytaniu manewr jest nietknięty.

Reklama

Re: KSP 0.24.x
« Odpowiedź #136 dnia: Czw, 03 Kwi 2014, 16:12:51 »

Czw, 03 Kwi 2014, 18:09:41
Odpowiedź #137

Offline rafal3920

• Plutonowy
  • Reputacja: 10
TAK! KERBALE ZNÓW DZIAŁAJĄ!
Wracam do pracy! Może baza na asteroidzie...

Przepraszam za błędy językowe, złą odmianę itd... Często piszę z telefonu, a tam mam kiepski autotekst

Czw, 03 Kwi 2014, 18:17:35
Odpowiedź #138

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Może baza na asteroidzie

W sumie ciekawy pomysł. Jeśli można "zadokować" do jednej asteroidy kilka obiektów na raz (nie wiem, nie grałem jeszcze), to można by z co większych asteroid całą metropolię zbudować :)

Reklama

« Odpowiedź #138 dnia: Czw, 03 Kwi 2014, 18:17:35 »

Czw, 03 Kwi 2014, 18:54:44
Odpowiedź #139

Offline Dirkuu

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Samemu się ostatnio w Kerbale nie bawię, ale mam wyzwanie, a mianowicie: czekam na osobę, która zadokuje asteroidą do asteroidy ;)
Witam i pozdrawiam, do następnego ; )

Czw, 03 Kwi 2014, 20:22:14
Odpowiedź #140

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Wbrew temu co mówiono wcześnie, asteroidy generują się też na starych save'ach. Pojawiły mi się dzisiaj 4, może 5, blisko Kerbinu, na savie, który ma 8 miesięcy.

Reklama

« Odpowiedź #140 dnia: Czw, 03 Kwi 2014, 20:22:14 »

Czw, 03 Kwi 2014, 21:46:57
Odpowiedź #141

Offline DragonsNightmare

• Sierżant
  • Reputacja: 8
No cóż, mój save istnieje od 0.21, a asteroid pełno się kręci w okolicy, nawet 2 miały kurs kolizyjny z Kerbinem(jedną złapałem, druga walnęła).

Pią, 04 Kwi 2014, 00:44:22
Odpowiedź #142

Offline Dzikfal

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Dawno tu nie zaglądałem :D To już jest 0.24?

Reklama

« Odpowiedź #142 dnia: Pią, 04 Kwi 2014, 00:44:22 »

Pią, 04 Kwi 2014, 00:46:40
Odpowiedź #143

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Nie - ARM to dodatek o oznaczeniu 0.23.5
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Pią, 04 Kwi 2014, 00:52:58
Odpowiedź #144

Offline michal16202

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
W kerbale już doś długo gram ale takich bugów jak dzisiaj nigdy nie widziałem, albo nie da się wyjść do space center, albo się nie da wczytać i zapisać, albo kerbale same giną w kokpitach albo co najśmieszniejsze rakieta mi skacze na launch padzie ale mogę ich pochwalić za optymalizacje, nareszcie nie tnie mi się nawet na minimalu.

Reklama

« Odpowiedź #144 dnia: Pią, 04 Kwi 2014, 00:52:58 »

Pią, 04 Kwi 2014, 13:19:30
Odpowiedź #145

Offline Raynus

• Sierżant
  • Reputacja: 17
Dalsze rozmowy na temat 0.23.5 proszę prowadzić tu:
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Ten wątek pozostanie celem rozmów o głównej wersji nadchodzącej 0.24

Śro, 09 Kwi 2014, 16:16:58
Odpowiedź #146

Offline Maciek0921

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Wiecie czemu nie ma Devnote Tuesdays? Wiem tylko tyle, że w zeszłym tygodniu nie było informacji z powodu wydania ARM, ale czemu nie ma i w tym?

Reklama

« Odpowiedź #146 dnia: Śro, 09 Kwi 2014, 16:16:58 »

Śro, 09 Kwi 2014, 17:41:53
Odpowiedź #147

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Zaczęła się sjesta przed-wielkanocna.
« Ostatnia zmiana: Śro, 09 Kwi 2014, 17:44:12 wysłana przez Drangir »
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Czw, 10 Kwi 2014, 09:52:37
Odpowiedź #148

Offline baalnamib

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 45
  • A może zbudujemy wielkiego, drewnianego borsuka?
W Squad jak to bywa u nich mała zmiana planów: miast Devnote Tuesdays w tym tygodniu mamy Devnote Wednesday. :) Do tego krótki:

Moja angielszczyzna nie jest jakaś tam uber (bo uczyłem się branżowego angielskiego, spoza IT) ale pobieżnie przetłumaczę:

Felipe (HarvesteR): Przegrupowaliśmy się i wracamy do starego trybu pracy nad grą po zamieszaniu wywołanym ARM packiem. Cieszę się z tego jak on został przyjęty, to było szalone, ale oplacało się. W tym tygodniu będę się zajmował rzeczami, które musiałem odłożyć w ostatnich kilku tygodniach, implementacją kontraktów z Mike'em i Jim'em w 0.24, pomagał Alexowi w poprawie problemów z tracking system (mocno uprościłem, ale domyślam się, że chodzi o dziwactwa wyprawiające same z się z orbitami - przyp. Baal), poprawą dziwnych błędów w ARM. Generalnie upewnianiem się, że maraton prac do patcha 0.24 idzie w dobrym kierunku i jestem zadowolony z postępu przy kontraktach.

Alex (aleXmOra): W ostatnim tygodniu był release ARM Patch'a, więc pilnowałem czy wszystko było w porządku z downloadem update'u i monitorowałem pracę serwerów. Mieliśmy kilka problemów z serwerami, które zajęły mnie przez dłuższą chwilę, ale później wszystko działało już świetnie. Teraz, po rozmowie z Felipe, pracuję nad statystykami dotyczącymi gry na naszej stronie internetowe (znowu, do użytku wewnętrznego).

Mike (Mu): Kompletnie przerobiłem (od początku - przyp. Baal) system kontraktów! Nowa wersja daje więcej wyboru, modowalności i szerszą gamę interesujących kontraktów. Dodatkowo (i tu nie wiem jak to ugryźć?! - Baal) różne firmy produkcyjne mające duży wpływ na to jak te kontrakty będą generowane. (Czyżby kontrakty na zasadzie, że prywaciarz daje nam zlecenie na ustawienie satelity telekomunikacyjnego na geostacjonarnej?? - Baal)

Marco (Samsonart): Poprawa kilku błędów po realease'ie i wieloma sprawami ze wsparciem, tak jak zawsze bywa w pierwszym tygodniu po wyjściu każdego patch'a.

Daniel (danRosas): Doszlifowuję animacje. Tak, dobrze widzicie, doszlifowuję animacje i latam tam i z powrotem prowadząc dialog z naszym dźwiękowcem Edu. Także, niedługo pojawi się render. (Och tak, ile ja widziałem już animacji jak kerbal podnosi kamień itp... - Baal)

Miguel (Maxmaps): Pomagałem organizować wszystko związane z premiera ARM, miałem o wiele więcej na głowie w czasie gry Calisker i Rowsdower byli na dobrze spędzonym wypoczynku. Teraz czas na pracę nad 0.24

Bob (Calisker): Spędziłem trochę czasu poza wydaniem ARM a teraz zajmuję się pewnymi rzeczami po spotkaniach na GDC. Staram się być na bieżąco z 0.24. Również próbuję grać trochę w KSP i mam nadzieję, że zakończę kilka rzeczy w karierze.

Ted (Ted): Pracowałem wraz QA team'em nad tutorialami i teraz wygląda to naprawdę ładnie. Dodatkowo, intensywnie obserwuję raporty o błędach, próbując niektóre rozwiązać. Dziękuję Wam, że zgłaszacie nam błedy, to ogromna pomoc z waszej strony.

Anthony (Rowsdower): (Pierdu pierdu o urlopie i nic ciekawego - baal )

Eduardo (Lalo): Przegląd planów i dat wydań.

Czyżby drugi patch w tym miesiącu??
« Ostatnia zmiana: Czw, 10 Kwi 2014, 09:55:48 wysłana przez baalnamib »
Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.

– Mein Hund hat keine Nase!
– Und wie riecht er dann?
– Schrecklich!

Reklama

« Odpowiedź #148 dnia: Czw, 10 Kwi 2014, 09:52:37 »

Czw, 10 Kwi 2014, 10:17:20
Odpowiedź #149

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Dzięki za przetłumaczenie Baalnamib! Zawsze to jednak wygodniej. (przynajmniej dla mnie) Co do animacji, to zauważ, że zawsze jest doszlifowywanie albo robienie animacji, co wpis, animatorzy mają w KSP sporo roboty. Oj tak. Tylko nie chodzi o podnoszenie kamieni, tylko o.... filmik, który jest przed każdym patchem. Tak mi się przynajmniej wydaje. I pod tym względem, to oni są szybcy, serio. Znam jednego animatora działającego w branży reklamowej, to podobno mnóstwo pracy, a akurat pod tym względem nie można Squadowi nic zarzucić, animacje w filmikach są całkiem wysokiej klasy.

Jakkolwiek po stokroć wolałbym podnoszenie kamienia...