• Radziecki statek Sojuz TMA-7 5 1
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: Radziecki statek Sojuz TMA-7  (Przeczytany 24574 razy)

Czw, 02 Sty 2014, 10:31:45
Odpowiedź #15

Offline beryl

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 1
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Nic podobnego. Nie ma czegoś takiego jak dwa silniki składane ręcznie o identycznym ciągu. Gdyby wprowadzić takie rozwiązanie beryl praktycznie każdy lądownik by się rozbijał, a w każdym razie problemy z lądowaniem były by znacznie większe.

Mówię o KSP, nie rzeczywistości. Zresztą, skoro mówisz, że nie ma 2 silników o identycznym ciągu, to co za różnica, czy są ustawione równolegle, czy nie?

Czw, 02 Sty 2014, 12:09:59
Odpowiedź #16

Offline Schulze13

• Plutonowy
  • Reputacja: 13
  • Nie mam pojęcia co robię.
Miło by zobaczyć lądowanie z pomocą silników na paliwo stałe które mają swoje miejsce w prawdziwym sojuzie.
Podoba mi się koncepcja tej mniejszej repliki. Lepiej oddaje śluzę/dok na szczycie.
A skąd kolega ma takie informacje ? :> Pierwsze słyszę żeby sojuz miał jakiekolwiek silniki na paliwo stałe, poza rakietowym systemem ratunkowym. Głównym silnikiem był Isayev S5.53, do tego rcs i to wszystko. Pojazd palił retrograde, potem odrzucał moduł orbitalny czyli to okrągłe, a potem moduł serwisowy, wchodził w atmosferę i lądował na spadochronie. (w założeniu pustynia w kazachstanie)  ;)

;)
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub polonistą, gdyż każdy post niewłaściwie czytany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

Reklama

Odp: Radziecki statek Sojuz TMA-7
« Odpowiedź #16 dnia: Czw, 02 Sty 2014, 12:09:59 »

Czw, 02 Sty 2014, 19:10:05
Odpowiedź #17

Offline angorek

• Sierżant
  • Reputacja: 35
To w takim razie zwracam honor  ;D W grze to raczej nie możliwe do wykonania, no chyba że na separatronach ale te wystrzeliły by kapsułę kilka metrów w górę  8)

Ps. A ten sprzęt to nie był czasem dopiero od wersji TMA ?

« Ostatnia zmiana: Czw, 02 Sty 2014, 20:59:29 wysłana przez angorek »
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !

Pią, 03 Sty 2014, 01:29:14
Odpowiedź #18

Offline jaro738

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 13
nie, soyuz od samego początku w latach 60 ma silniki miękkiego ładowania. a moja wersję soyuza można Zobaczyc tu Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Reklama

Odp: Radziecki statek Sojuz TMA-7
« Odpowiedź #18 dnia: Pią, 03 Sty 2014, 01:29:14 »

Nie, 09 Lut 2014, 18:23:02
Odpowiedź #19

Offline please refrain from posting

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 3
  • FUCKPENISPUMPHEADS
Witam wszystkich! Chciałbym zaprezentowac moją wersje Sojuz'a TMA-7. Tak więc...

Startujemy!

Widok na KSC po wystartowaniu Sojuz'a

Następuje odłączenie pierwszej fazy Sojuz'a TMA-7 (miały byc 3 fazy , ale ze względu na mase całej rakiety musiałem zrobic tylko 2)

Chciałem zrobic tak, aby apogeum i perygeum miały taką samą odległośc jak w prawdziwym Sojuz'ie TMA-7, a mianowicie apogeum: 252 km i perygeum: 200 km

Odłączenie kolejnego członu

Tutaj mały "fejl" z mojej strony, nie dośc że zapomniałem dodac jakiegoś małego silniczka, abym mógł wylądowac na Kerbinie, to jeszcze zostały ze mną zbyt duże części (SAS i Rockomax adapter)

Noi końcowe odłączenie

Mam nadzieje, że nic nie przeoczyłem i że projekt choc odrobinke był podobny do Sojuz'a TMA-7 :)
« Ostatnia zmiana: Nie, 09 Lut 2014, 18:26:36 wysłana przez poneer »