Witam
Poniższy temat zawiera dużą liczbę modów, przed czytaniem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą. Przedstawiam moją nową misję firmy :
O nazwie :
New Horzions
1. Założenia ogólne
Misja New Horzions to pierwszy krok do załogowej eksploracji układu Kerbalskiego. Plan zakłada założenie 2 baz na Dunie oraz 1 na jej księżycu Ike.
Pierwsza o nazwie Mother Earth będzie pierwszą i największą bazą całej operacji. Będzie położona w jednym z kraterów lub kanionów, a jej stała załoga będzie liczyła 12 osób. Będzie składać się z :
- Budynku głównego - w nim załoga będzie mieszkać i prowadzić badania.
- Lotniska - zespół dwóch wyznaczonych stref, lądowiska oraz pasa startowego. Lądowiska będą użytkowane przez 3 statki SSTO kursujące między bazą a statkiem orbitalnym, natomiast pas startowy będzie dla samolotu Salamander Mk.3D (podziękowania dla KubyAseph ), samolot będzie przechowywany w dmuchanym hangarze. Pas startowy będzie wyposażony w system podejścia oparty na NDB.
- anteny nadawczej
- zespołu baterii słonecznych
- ekstraktora Kerbonitu oraz 4 zbiorników
W celu obsługi technicznej bazy zostanie dostarczony pojazd terenowy oraz cysterna.
Drugą placówką badawczą ma być stacja polarna Ice Queen. Będzie to prosta placówka dla 3 osób, aczkolwiek powstanie dopiero w dalekiej przyszłości ponieważ trzeba przeprowadzić próby transportu lotniczego w atmosferze Duny.
Trzecia baza, na Ike o nazwie Hand of Sorrow, jest dopiero na etapie planowania.
Przez cały okres funkcjonowania bazy będą wykorzystywane 3 typy pojazdów.
1. KSS Silent Force - okręt międzyplanetarny, funkcjonujący jako baza orbitalna. Pozwala na przewiezienie łącznie 26, a w awaryjnej sytuacji 38 osób. Wyposażony w 4 silniki o łącznym ciągu 15600kN. Na orbitę dowiezie 2 pojazdy CTV Mk.5, UCV Mk.2 w liczbie sztuk 1 oraz samolot Salamander.
Producent : ESA w współpracy z Reaction Systems oraz STEADLER Engineering Corps.
Masa : 1344t
Masa własna : 278t
Długość : 55,3 m
Szerokość : 14.5m
Wysokość 15.3m
(kronal nie współpracuje z procedural wings)
2. CTV Mk.5 - Crew Transfer Vehicle - statek do transportu załogi. 2 pilotów + 4 pasażerów. Dok w standardzie 1.25m, silnik Orbital Bertha, nie jest przystosowany do wejścia w atmosferę Kerbinu.
Producent : STEADLER Engineering Corps
Masa : 41 t
Masa własna : 20 t
Długość : 4.2 m
Szerokość : 4.4 m
Wysokość 5.3 m
3 UCV Mk.2 - Unmanned Cargo Vehicle - Bezzałogowy statek cargo. Zespół napędowy ten sam co w CTV, zmieniona część górna, zwiększona ilość MonoProp, solarów mniej, ale większe i wydajniejsze.
Producent : STEADLER Engineering Corps
Masa : 18.5t
Masa własna : 12.5 t
Długość : 2.8 m
Szerokość : 3.0 m
Wysokość 4.8 m
Poza tymi wymienionymi są jeszcze 2 okręty, ale tu nie ma nic szczególnego, w założeniu są to jednorazówki, i nie są jakoś bardzo wymyślne, ot potężny silnik, paliwo i tyle ładunku ile dało się upchać
Tutaj drobnica, anteny hangary itd. :
Oraz statek, wiozący "grubszy sprzęt" :
No to tyle na dziś, komentujcie, wszelkie pomysły i krytyka mile widziane, a tym czasem ja udaję się do gry, bo za chwilę mam manewr
Pozdrawiam !
Aaa bym zapomniał lista modów (wypisuję wszystkie jakie używam bo nie mam pojęcia co tak na prawdę użyłem ) :
Przepraszamy, ale goście nie mogą zobaczyć zawartości spoilera.