Witam
Szukam moda, lub innego sposobu na modyfikację wyglądu KSP. Nie wiem jak to nazwać więc postaram się opisać o co chodzi
Przeglądając zdjęcia czy to z ISS czy np. misji Apollo, Gemini itd. Ziemia wygląda całkiem inaczej niż w KSP. Nawet jeśli zainstaluję moda 10x to Kerbin wydaje się być tak samo blisko i tak samo (słabo) wygląda, a jego rozmiar odczuwa się tylko będąc nisko nad powierzchnią. (10-30km)
Dla przykładu pozwolę się posłużyć zdjęciami kolegi
Sobola oraz Nasa.
Tak to wygląda na prawdę :
A tak w grze:
Na zdjęciu mimo że jest stare widać że statek leci wysoko nad powierzchnią, a na screenach (pomijając jakość tekstur) Kerbin zdaje się być tuż obok statku i... w zasadzie tak jest. Nie znam się na silniku gry ale widziałem kiedyś dyskusję na forum i Kerbin w rzeczywistości jest znacznie bliżej statku niż te 100-200km, a wrażenie odległości jest generowane przez odpowiednią perspektywę. Były nawet screeny jak lekko zmodyfikowanym reflektorem oświetlili pół Kerbinu z orbity, i po obliczeniach średnicy światła wyszło im że znajduje się około 20km od statku mimo że ten leciał na orbicie 100. W miarę zniżania obraz planety staje się po prostu większy.
I tu nasuwa się pytanie.. Czy można jakoś zwiększyć odległość renderowanej planety od statku ? Wydaje mi się że kilka wersji temu RSS wprowadzał takie coś ale nie jestem pewien...
Zdjęcia ukradłem stąd
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
« Ostatnia zmiana: Wto, 28 Lut 2017, 02:01:55 wysłana przez angorek »
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !