Autor Wątek: Silniki i zbiorniki  (Przeczytany 5785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Śro, 31 Gru 2014, 19:09:21

Offline MrSeba

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Czy istnieje modyfikacja dodająca silniki które mają tak z minimum 15k thrust'a albo zbiorniki powyżej 7,5m średnicy?
Modyfikacja potrzebna na program kosmiczny w modzie Real Solar System.Dla mnie  KW rocketry i Nova Punch to za mało. 8)
Ten moment,kiedy się dowiadujesz że napój energetyczny ma lepszy program kosmiczny niż twój kraj.
Redbul doda ci skrzydeł!

Śro, 31 Gru 2014, 19:20:24
Odpowiedź #1

Offline angorek

• Sierżant
  • Reputacja: 35
Tu są fajne i duże zbiorniki :
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Ale najlepiej jakbyś ściągnął TweakScale, i można sobie w hangarze zwiększyć średnicę zbiorników Stockowych, KW i NP chyba nawet właśnie do wspomnianych 7.5m.
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !

Reklama

Odp: Silniki i zbiorniki
« Odpowiedź #1 dnia: Śro, 31 Gru 2014, 19:20:24 »

Śro, 31 Gru 2014, 19:23:23
Odpowiedź #2

Offline MrSeba

• Szeregowy
  • *
Sprawdziłem na stronie i maks to 5m.
« Ostatnia zmiana: Śro, 31 Gru 2014, 19:26:09 wysłana przez MrSeba »
Ten moment,kiedy się dowiadujesz że napój energetyczny ma lepszy program kosmiczny niż twój kraj.
Redbul doda ci skrzydeł!

Śro, 31 Gru 2014, 19:53:12
Odpowiedź #3

Offline angorek

• Sierżant
Ja sprawdziłem w grze, i u mnie jest 7.5m ;) Oczywiście mowa o TweakScale bo oryginały mają oczywiście maks 5.
Pozdrawiam Daniel

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Śro, 31 Gru 2014, 19:53:12 »

Śro, 31 Gru 2014, 20:11:30
Odpowiedź #4

Offline MrSeba

• Szeregowy
  • *
Faktycznie działa!Dzięki że zobaczyłeś po tym jak ja tylko sprawdziłem w internetach.
Redbul doda ci skrzydeł!

Czw, 01 Sty 2015, 13:05:05
Odpowiedź #5

Offline Maciuś

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 51
ooo, czyżby ludzie szli w moje ślady i zaczynali latać na RSS? Super :D

Co do zbiorników to może jeszcze lepsze były by proceduralne części? Ale to się tyczy tylko zbiorników, silników się chyba tak robić nie da.

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 01 Sty 2015, 13:05:05 »

Czw, 01 Sty 2015, 13:26:33
Odpowiedź #6

Offline NickEagle

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Ja swego czasu grałem na Realism Overhaul - niby utrudnia grę, a jednak wiele łatwiej jest z nim wynosić ładunki na orbitę, niż w przypadku samego RSS - kwestia m.in dodanego FAR, zmienionych parametrów silników, czy też właśnie proceduralnych części.

Czw, 01 Sty 2015, 18:55:41
Odpowiedź #7

Offline winged

• Plutonowy
  • Reputacja: 39
Czy istnieje modyfikacja dodająca silniki które mają tak z minimum 15k thrust'a albo zbiorniki powyżej 7,5m średnicy?
Modyfikacja potrzebna na program kosmiczny w modzie Real Solar System.Dla mnie  KW rocketry i Nova Punch to za mało. 8)
Istnieją takie modyfikacje: Nazywają się Realism Overhaul + Procedural Parts. Realism Overhaul to cały szereg ułatwień począwszy od realistycznych parametrów silników (wysokie TWR), realistycznych mas zbiorników (kerbalskie zbiorniki są nierealistycznie ciężkie, nadają się raczej do czołgu a nie do rakiety.) a skończywszy na takich rzeczach jak implementacja czegoś w stylu hangar extender, do budowania ponadgabarytowego. Po instalacji RO twoje stockowe i modowe części automatycznie otrzymają nowe parametry i staną się replikami prawdziwych części. I tak np. dostaniesz przedłużone SRB z wahadłowców i SLS, które ma 17,5kN ciągu albo klaster silników F1 z 38kN (będzie w KW Rocketry i w FASA).

Procedural parts umożliwia zmianę średnicy zbiornika od 10cm do takich rozmiarów jakbyś wynosił całe osiedla na Plutona. 10 czy 15 metrowe zbiorniki mogą się przy tym schować. Po instalacji PP wyrzuć wszystkie zbioniki paliwa (ale lotnicze zostaw), RCS i baterie. Zaoszczędzisz w ten sposób RAM.

FAR wprowadza realistyczną atmosferę w miejsce kerbalskiej zuposfery (kisielu?), bez FAR to nawet Maciuś nie gra.

Ale najlepiej jakbyś ściągnął TweakScale, i można sobie w hangarze zwiększyć średnicę zbiorników Stockowych, KW i NP chyba nawet właśnie do wspomnianych 7.5m.

Angorek to nic nie da bo dostaniesz zbiorniki ze stockową konfiguracją. Na RO masz od razu odpowiednią konfigurację a po instalacji PP będziesz potrzebował już tylko jednego zbiornika.

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 01 Sty 2015, 18:55:41 »

Czw, 01 Sty 2015, 19:06:39
Odpowiedź #8

Offline angorek

• Sierżant

Angorek to nic nie da bo dostaniesz zbiorniki ze stockową konfiguracją. Na RO masz od razu odpowiednią konfigurację a po instalacji PP będziesz potrzebował już tylko jednego zbiornika.
Daje, parametry jak masa, pojemność itd. również się zmieniają.
Pozdrawiam Daniel

Czw, 01 Sty 2015, 19:10:13
Odpowiedź #9

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
@up
Właśnie o to chodzi. 7.5 metrowy zbiornik wciąż ciąży w rakiecie, bo ma masę dostosowaną do trudności planet 11 razy mniejszych. Realism Overhaul dostosowuje masę do większych średnic, przez co gra jest przyjemniejsza i mniej częściożerna.
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #9 dnia: Czw, 01 Sty 2015, 19:10:13 »

Czw, 01 Sty 2015, 19:15:58
Odpowiedź #10

Offline winged

• Plutonowy
Daje, parametry jak masa, pojemność itd. również się zmieniają.
No właśnie nie, bo zainstalowałem PP przed RO i masy zbiorników wciąż były stockowe. A stockowe, puste zbiorniki są bodaj 4x cięższe od prawdziwych.

Czw, 01 Sty 2015, 19:53:31
Odpowiedź #11

Offline MrSeba

• Szeregowy
  • *
Próbowałem z Tweak Scale  dolecieć na księżyc i dało się we znaki to co było tu już przez państwo napisane , zbiorniki te są bardzo ciężkie jak nie super ciężkie . Teraz spróbuje z powyższymi modyfikacjami za które bardzo dziękuję.

Na stronie gdzie jest mod Realism Overhaul pobrałem ckan tak ja zaproponowano w sposobie instalacji nr 1 , wrzuciłem do folderu ksp postępowałem dalej zgodnie z procedurami , pozatwierdzałem mody ale podczas pobierania/aktualizowania pojawił się error . Wersja gry i programu się zgadza . Wiecie co go powoduje a co ważniejsze jak to naprawić?

wrzuciłem pliki z Realism Overhaul do gamedata i odpaliłem grę , wszystko ładnie się włączyło ale znikły prawie wszystkie części do budowy rakiet.To chyba nie jest normalne , co zrobić?
« Ostatnia zmiana: Czw, 01 Sty 2015, 23:15:15 wysłana przez MrSeba »
Redbul doda ci skrzydeł!

Reklama

« Odpowiedź #11 dnia: Czw, 01 Sty 2015, 19:53:31 »

Czw, 01 Sty 2015, 21:03:06
Odpowiedź #12

Offline winged

• Plutonowy
Nie wiem, ja wszystko instalowałem ręcznie, bez ckan.

[Post scalony: [time]Pią, 02 Sty 2015, 07:29:27[/time]]
wrzuciłem pliki z Realism Overhaul do gamedata i odpaliłem grę , wszystko ładnie się włączyło ale znikły prawie wszystkie części do budowy rakiet.To chyba nie jest normalne , co zrobić?
Też tak miałem. Trzeba wcześniej zainstalować Real Fuels, jest to mod wymagany przy instalacji RO. Zresztą najlepiej zainstalować wszystkie wymagane mody, które masz poniżej:

Pod spodem masz też napisane rady na problemy z RAM. Ja np. mam już 40 modów ale dzięki częściom proceduralnym, open gl, wywaleniu 300mb z folderów Squad i Nasa ARM a także dzięki selektywnej instalacji modów z częściami moje zużycie RAM jest na poziomie 2,8-3,0 GB.
« Ostatnia zmiana: Pią, 02 Sty 2015, 07:30:12 wysłana przez winged »

Mod na wahadłowiec, owiewki i silniki.

Zaczęty przez Dziobson

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2895
Ostatnia wiadomość Sob, 09 Maj 2015, 17:45:40
wysłana przez angorek