Autor Wątek: Mod do GUI - przesuwanie elementów  (Przeczytany 3438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czw, 03 Lip 2014, 10:41:51

Offline angorek

• Sierżant
  • Reputacja: 35
Witam
Poszukuję jakiegoś modu który pozwalałby na modyfikację GUI podczas lotu. Chciałbym przesunąć navball gdzieś na bok ekranu, bo jego pozycja  nie wpływa na orientację a strasznie mi przeszkadza ograniczając widok w środkowej części ekranu.
EDIT : i przy okazji, czy jest jakiś sposób na dodanie wyświetlacza/ zmienienie wskazań stockowego wysokościomierza na odległość od powierzchni (wysokościomierz radarowy) zamiast do "poziomu morza" MSL ?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam !
« Ostatnia zmiana: Czw, 03 Lip 2014, 11:26:54 wysłana przez angorek »
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !

Pią, 04 Lip 2014, 09:05:05
Odpowiedź #1

Offline Robson

• Sierżant
  • Reputacja: 22
    • Opowieści Kerbali
Oczywiście wskazania żyroskopu "wpływają" na orientację. To jest jedyny wskaźnik jaki posiadamy, służący do orientowania się w przestrzeni. Pokazuje też przyspieszenie i ciąg :) Ja z niego korzystam pełnymi garściami. I mimo, że przeszkadza, to mam wielkość ustawioną na chyba max. Wielkość możesz ustawić w Settings -> General -> Flight Ui Size, albo bardziej precyzyjnie w pliku settings.cfg ui_size=xxx. Pozycję jednak nie wiem jak edytować, bo nigdy mi to nie przeszkadzało.
Co się tyczy wysokościomierza radarowego, to większość kokpitów go posiada, przynajmniej te samolotowe. Musisz wejść do IVA i tam masz radar AGL. Możesz chyba znaleźć te dane na wyświetlaczu Vessel Orbital Informational Display Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.
Jego oficjalnym guru jest Sobol - budowniczy wspaniałych części rakiet.

Reklama

Odp: Mod do GUI - przesuwanie elementów
« Odpowiedź #1 dnia: Pią, 04 Lip 2014, 09:05:05 »

Pią, 04 Lip 2014, 12:03:46
Odpowiedź #2

Offline angorek

• Sierżant
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Oczywiście wskazania żyroskopu "wpływają" na orientację. To jest jedyny wskaźnik jaki posiadamy, służący do orientowania się w przestrzeni. Pokazuje też przyspieszenie i ciąg :) Ja z niego korzystam pełnymi garściami. I mimo, że przeszkadza, to mam wielkość ustawioną na chyba max.
Chodziło mi o to że nie ma różnicy czy cały navball umieścimy w rogu ekranu czy po środku latać się będzie tak samo ;)
Jeśli chodzi o przesuwanie, to znalazłem mod Enchanced Navball, nie dość że dodaje nowe wskazania i znacznie ułatwia orientację to jeszcze można przesuwać navball po dolnej krawędzi ekranu i dowolnie go powiększać podczas lotu ;)
Co do wysokościomierza niestety dalej nie znalazłem rozwiązania poza tym w kabinie, a że z kabiny latać nie lubię to będę szukać dalej  ;)
Pozdrawiam Daniel

Pią, 04 Lip 2014, 13:16:10
Odpowiedź #3

Offline PanKurczak

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 7
z tego co wiem w Kerbal Engineer masz opcje aby podawał wysokość nad powierzchnią, ale nie jestem pewien.
Mod podaje też rzeczy takie jak wysokość apocentrum, perycentrum, okres w którym zrobisz pełną orbitę itd.

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 04 Lip 2014, 13:16:10 »

Pią, 04 Lip 2014, 14:32:34
Odpowiedź #4

Offline Robson

• Sierżant
  • Reputacja: 22
    • Opowieści Kerbali
Faktycznie, nie zauważyłem, że Engineer podaje takie informacje.
Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.
Jego oficjalnym guru jest Sobol - budowniczy wspaniałych części rakiet.

Śro, 09 Lip 2014, 18:10:58
Odpowiedź #5

Offline angorek

• Sierżant
Dzięki !
Pozdrawiam Daniel

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 09 Lip 2014, 18:10:58 »

Modyfikacja dotycząca elementów budowy (skalowanie)

Zaczęty przez limera1n

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2882
Ostatnia wiadomość Wto, 09 Lut 2016, 23:39:51
wysłana przez limera1n