Autor Wątek: Tactical High-speed Operation Riot Nivelator THORN  (Przeczytany 5080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czw, 08 Sie 2013, 15:55:38

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 12
  • Per aspera ad astra
   United Fleet Aircraft Designs przedstawia swoje najnowsze dziecko. Tactical High-speed Operation Riot Nivelator, nazwa kodowa THORN. Samolot odrzutowy wyposażony w 3 potężne silniki jest w stanie osiągnąć prędkość ponad 1000 m/s i wzbić się na wysokość 20000m.
   Niezwykle zwrotny, niezwykle szybki, niezwykły sam w sobie wzbija się z pasa startowego już po kilku metrach. Maszyna zaopatrzona jest w zbiornik MP oraz zestaw RCS, który pozwala na wspomaganie manewrów przy dużych przeciążeniach, odciążając pilota i zmniejszając ryzyko katastrofy podczas blackoutu. Kabina w każdej chwili jednak może zostać katapultowana i miękko osiąść na spadochronach. Pamiętaj, my dbamy o Twoje bezpieczeństwo!
   Wyprodukowano jak dotąd wersje Mk I oraz Mk II różniące się rozmieszczeniem bocznych silników oraz pokryciem kadłuba płytkami stealth.
   Jeżeli w Twoim małym imperium wybuchły zamieszki i chcesz szybko dotrzeć na miejsce aby spacyfikować uspokoić miejscową ludność, ten samolot jest dla Ciebie!

Dodatkowe uzbrojenie wyposażenie na życzenie klienta.
Prace nad projektem będą rozwijane i kolejne katalogi usprawnień każdy klient otrzyma pocztą.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Przez trudy do gwiazd

Czw, 08 Sie 2013, 16:05:39
Odpowiedź #1

Offline pawler92

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Malutki, ciekawa konstrukcja :) Ładnie wyszedł na tle kerbalskich gór

Reklama

Odp: Tactical High-speed Operation Riot Nivelator THORN
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 08 Sie 2013, 16:05:39 »

Pią, 09 Sie 2013, 16:16:13
Odpowiedź #2

Offline Grzegorz2121

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 4
blackout? Mówi się chyba flameout zobacz na silnik jak zabraknie paliwa. Blackout to wyłączenie prądu.
Ale bardzo fajne konstrukcje. 1000m/s ? Ogromna prędkość! Daj screena z HUD'em bo nie wierzę!

Moje osiągnięcia:
-Kerbin: satelita,stacja kosmiczna
-Mun: lądownik załogowy z powrotem,baza,łazik automat.
-Minmus: sonda na powierzchni
-Eve: satelita, próbnik
I wiele innych!

Pią, 09 Sie 2013, 16:20:20
Odpowiedź #3

Offline Ren

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Blackout to działania przeciążenia na ciało pilota. Krew odpływa z głowy, powodując zmianę obrazu widzianego na dużo ciemniejszy i efekt "widzenia tunelowego", a czasem nawet utratę przytomności.

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Pią, 09 Sie 2013, 16:20:20 »

Pią, 09 Sie 2013, 17:27:29
Odpowiedź #4

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Per aspera ad astra
Wiem co to blackout ;)

edit: sorki, nie zauważyłem posta wcześniej, myślałem, że to do mnie :P screena dostaniesz, ponad 1500 m/s ;)
« Ostatnia zmiana: Pią, 09 Sie 2013, 18:18:29 wysłana przez Wawrzyn »
Przez trudy do gwiazd

Pią, 09 Sie 2013, 18:53:22
Odpowiedź #5

Offline rafal3920

• Plutonowy
  • Reputacja: 10
Bardzo fajny Design, tylko mnie przypomina te myśliwce japońskich gier?
Blackout to także skok napięcia powodujący wyłączenie prądu w całym mieście albo na jeszcze większym obszarze

Przepraszam za błędy językowe, złą odmianę itd... Często piszę z telefonu, a tam mam kiepski autotekst

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Pią, 09 Sie 2013, 18:53:22 »

Pią, 09 Sie 2013, 20:12:15
Odpowiedź #6

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Per aspera ad astra
A więc Panie i Panowie...

United Fleet Aircraft Designs Pragnie zaprezentować wersję Mk V, która pobiła rekord wysokości i prędkości. Maszyna zdołała osiągnąć ponad 1500 m/s na pułapie przekraczającym 22000 metrów n.p.m. Wynik zaiste imponujący. Zmiany konstrukcyjne, pytacie? Jedyne co zmieniliśmy, to dodaliśmy dodatkowy silnik. Cztery potwory napędzające maszynę na zawsze zmieniły oblicze aeronautyki!
   Dodaliśmy także dwa dodatkowe separatrony do kokpitu, które wystrzeliwują kabinę podczas ejectu, już nie musisz się martwić, że pędząca maszyna ściągnie Cię za sobą na ziemię!
   Oczywiście sama maszyna bez pilota nic nie znaczy, dlatego za sterami posadziliśmy legendę, Kerbala, który z niejednego pieca chleb jadł i który wychodził cało z niejednych opresji... tak, właśnie, on sam we własnej osobie - Jebediah Kerman!

[/URL]Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Próba bicia rekordu to nie jest lekki kieliszek chleba, co na to Jeb?

Było gorąco. Dosłownie.

Ostatecznie zdołałem przekroczyć barierę 1500 m/s na pułapie ponad 22000 m. n. p. m. Niestety skończyło się paliwo i po kilkunastu minutach szybowania musiałem się katapultować. Wylądowałem na środku oceanu, ale ekipa szybko ściągnęła mnie na ląd. Macie jeszcze coś do oblatania?

Z niepotwierdzonych źródeł dowiedzieliśmy się, że trwają prace nad przekształceniem THORNa w samolot suborbitalny lub zdolny osiągnąć stabilną orbitę. Do sieci wyciekły zdjęcia pierwszych prototypów. Czy będzie to projekt udany, czy też nie, dowiemy się niebawem.

Przez trudy do gwiazd

Pią, 09 Sie 2013, 21:19:52
Odpowiedź #7

Offline oli00PL

• Plutonowy
  • Reputacja: 3
  • Wszyscy kiedyś umrzemy. Czemu nie w blasku chwały?
Piękne bydle  ;D
No może nie bydle, co dziwne ta wersja to jedyna w której nie zacząłem od zbudowania ekstra samolotu :( teren jest fajny ale przy bardziej skomplikowanych konstrukcjach jest problem.

Ciekawe, ile prób miałeś przy robieniu tego?
Od Muna do Joola.

Pomogłem? Podoba ci się mój post? Kliknij przycisk "pomógł" obok zdjęcia profilowego.
To nie boli, a motywuje!

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Pią, 09 Sie 2013, 21:19:52 »

Pią, 09 Sie 2013, 21:25:23
Odpowiedź #8

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Per aspera ad astra
O dziwo pierwsza latająca wersja powstała... od razu :D Tak dla zabawy skleciłem na szybko samolocik z myślą, że nie poleci. Jak się okazało - poleciał i to całkiem nieźle. Kosmetyka to pikuś, ale wyniesienie dziada na orbitę to już schody. A to masa za duża a za mały ciąg, a to za duża masa a za mały ciąg... oh wait :D Ja u siebie obniżyłem rozdziałkę i śmiga pięknie, płynnie i bajecznie. Aż jestem zdziwiony i zachwycony :)

Post scalony: Nie, 11 Sie 2013, 15:57:50
United Fleet Aircraft Designs zaprezentowało kolejną wersję THORNa, tym razem jest to VTOL przeznaczony do startów z lotniskowców, które będą mogły przewozić kilkadziesiąt sztuk i wypuścić wszystkie niemal jednocześnie, bez potrzeby korzystania z rozbiegu przez każdą sztukę.
    Testowe prototypy startują pionowo i są w stanie zawisnąć w powietrzu oraz wylądować, jednak wymaga to niezwykłych umiejętności pilota oraz wyczucia maszyny. Najnowszy VTOL spółki będzie ochrzczony imieniem Hummingbird. Prace nad projektem wciąż trwają.

« Ostatnia zmiana: Nie, 11 Sie 2013, 15:58:15 wysłana przez Wawrzyn »
Przez trudy do gwiazd

High Altitude Weaponry Counter-Espionage Rocketplane HAWKER

Zaczęty przez Wawrzyn

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 6208
Ostatnia wiadomość Śro, 03 Lip 2013, 16:47:26