Autor Wątek: High Altitude Weaponry Counter-Espionage Rocketplane HAWKER  (Przeczytany 6210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wto, 25 Cze 2013, 22:31:02

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 12
  • Per aspera ad astra
   United Fleet Aircraft Designs ma zaszczyt przedstawić swe najnowsze dzieło. Suborbitalny, szpiegowski samolot rakietowy HAWKER. Wyposażony w dwa silniki odrzutowe i jeden silnik rakietowy typu aerospike (na życzenie klienta montujemy dowolny typ silnika) jest w stanie wykonać suborbitalny lot na wysokości 100 km.

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Dbamy o bezpieczeństwo naszych klientów - każdy model posiada funkcje odrzucenia silnika rakietowego w razie osiągnięcia krytycznej temperatury w celu zmniejszenia masy po zużyciu paliwa. Dodatkowo pilot może ewakuować się wraz z kokpitem i miękko wylądować. Dla niewprawnych pilotów z zamontowaliśmy dodatkowe spadochrony na poszyciu, które skutecznie pozwalają wytracić prędkość i posadzić maszynę na ziemi.

HAWKER może wykonywać w pełni orbitalne loty po uprzednim podczepieniu pod rakietę nośną (dostępna w katalogu), dlatego jego grzbiet został pokryty panelami słonecznymi a dodatkowe panele rozwijanie z boku zapewnią stałą funkcjonalność pokładowych systemów.
   Dodatkowe uzbrojenie modyfikacje na życzenie klienta.
   Gwarancja obejmuje przeglądy okresowe i serwisowanie.
   Dowiedz się, co robi twój sąsiad za oceanem. Nie czekaj. Zamów już dziś.
   Because knowledge is power.

Przez trudy do gwiazd

Wto, 25 Cze 2013, 22:52:22
Odpowiedź #1

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
haha, sympatyczny opis:) A maszynka fajna. Mała, zwarta i do tego stylowa :)
Odpoczynek od Moho? :)

Reklama

Odp: High Altitude Weaponry Counter-Espionage Rocketplane HAWKER
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 25 Cze 2013, 22:52:22 »

Wto, 25 Cze 2013, 22:59:24
Odpowiedź #2

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Per aspera ad astra
Taa, seria pomału zmierza ku grande finale, ale nie samym Moho człowiek żyje :D po poprzednich porażkach zawziąłem się, żeby sklecić coś, co lata i mnie nie wnerwia :D Tak btw, samolocik odrywa się od ziemi dopiero na końcu pasa, gdzie jest spadek terenu a na pasie startowym nawet przyśpieszenie na 3 silnikach nie jest w stanie go poderwać. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale czy to przez małą powierzchnię nośną?

A propos, jak się widzi najnowszy odcinek?
Przez trudy do gwiazd

Wto, 25 Cze 2013, 23:05:32
Odpowiedź #3

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Dokładnie tak, powierzchnia nośna jest niewystarczająca. LayOn II startuje przy 50 m/s. A Twoja maszynka wydaje się potrzebować trzy razy tyle. A co do ostatniej części Moho? Trochę mało tekstu rzuciłeś, komunikacja zawsze się odbywa z prędkością światła, więc tak dziwnie zabrzmiało jakby to był nie wiem jaki rarytas:) Zakończyłeś znienacka trochę na modłę amerykańskich seriali dla przygłupów w ciekawym momencie. Szkoda, bo poprzednie części stanowiły spójną całość, a ta jest jakaś trochę inna. Za to fotka z Moho z tą nałożoną siatką i napisem - zajebiaszcza :)

Post scalony: Wto, 25 Cze 2013, 23:07:36
Tak właściwie samolocik poza minimalnymi powierzchniami nośnymi ma też minimalne powierzchnie sterowe, przydałby mu się uczciwy ster wysokości, może i w układzie kaczki, czyli z przodu.
« Ostatnia zmiana: Wto, 25 Cze 2013, 23:07:36 wysłana przez Kadaf »

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 25 Cze 2013, 23:05:32 »

Wto, 25 Cze 2013, 23:23:29
Odpowiedź #4

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Per aspera ad astra
Jeśli idzie o sterowność, to z tym nie jest najgorzej. Z długim rozbiegiem też mogę żyć, podoba mi się jego niewielki rozmiar, skoro lata, nie będę kombinował. Aktualnie próbuję wysłać go na orbitę.
Co do opowiadania, dobry cliffhanger nie jest zły :D Co do komunikacji - po prostu podobał mi się ten zwrot :D Jakoś na dniach powinienem zakończyć całą zabawę w pisanie tej historii. Niestety mam już pomysły na kolejne :D Chyba pomału robi mi się małe universum Oo'
Przez trudy do gwiazd

Śro, 26 Cze 2013, 12:31:39
Odpowiedź #5

Offline rafal3920

• Plutonowy
  • Reputacja: 10
Chyba jestem kiepskim pilotem... Ty tą malizną wszedleś na 100km a ja moją krową(już mk VIb) wleciałem na 82 i przeleciałem pół kerbinu

Przepraszam za błędy językowe, złą odmianę itd... Często piszę z telefonu, a tam mam kiepski autotekst

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Śro, 26 Cze 2013, 12:31:39 »

Śro, 26 Cze 2013, 13:10:02
Odpowiedź #6

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Per aspera ad astra
Male toto, wiec na tym silniczku da rade go na stowke wystrzelic. Tak do 15000 daje rade na odrzutowych a potem to juz pelna moc. Szkoda, ze paliwo sie szybko konczy I sam na orbite nie wejdzie. Ale prace nad projektem trwaja.
Przez trudy do gwiazd

Śro, 26 Cze 2013, 20:03:49
Odpowiedź #7

Offline Shinzo

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 16
Fajny, mały, zgrabny, samolocik. Nic dziwnego, że daleko lata. Im mniejsza maszyna, tym łatwiej jej bić rekordy. Jak do tej pory widziałem tylko jeden pojazd, który był w stanie dolecieć w jednym kawałku na Lythe i był nawet mniejszy od tego tutaj. Największą sztuką jest więc zachować umiar w rozmiarze, zabierając tylko to co na prawdę potrzebne, ale tak by nie stracić osiągów.
« Ostatnia zmiana: Śro, 26 Cze 2013, 20:05:27 wysłana przez Shinzo »
1. (M.) mianownik - Kto? Co? - Shinzo
2. (D.) dopełniacz - Kogo? Czego? (Czyj?) - Shinzo
3. (C.) celownik - Komu? Czemu? - Shinzo
4. (B.) biernik - Kogo? Co? - Shinzo
5. (N.) narzędnik - Kim? Czym? - Shinzo
6. (Ms.) miejscownik - O kim? O czym? - Shinzo
7. (W) wołacz - (O!) - Shinzo!
Proste? Proste.

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 26 Cze 2013, 20:03:49 »

Czw, 27 Cze 2013, 10:54:07
Odpowiedź #8

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Per aspera ad astra
United Fleet Aircraft Design prezentuje ulepszony Wysokościowy Samolot Rakietowy Kontrwywiadu Uzbrojenia (High Altitude Weaponry Counter-Espionage Rocketplane) HAWKER Mk II.
   Wersja Mark II posiada wszystkie zalety poprzednika, wprowadzono jednak szereg ulepszeń. Ulepszono podwozie, przez co samolot pewniej prowadzi się po rozbiegu, przednie, nieruchome płaty zamieniono na inne, pozwalające na wykorzystanie dodatkowej siły nośnej oraz dodano wielofunkcyjną drabinkę.

Ale to nie wszystko! HAWKER posiada w zestawie* rakietę nośną Hawk Strike, która pozwala mu na osiągnięcie stabilnej orbity!

Już nie musisz podglądać sąsiada zerkając od czasu do czasu. teraz możesz obserwować go BEZ PRZERWY! Czymże jednak byłoby szpiegostwo, bez porządnego skoku HALO na teren wroga sąsiada i urządzenia solidnego sabotażu grilla? No właśnie! Pomyśleliśmy i o tym. Uniwersalna drabinka pozwala na przygotowanie się skoczka do dokonania zrzutu.

Nie czekaj, wymień już dziś swojego HAWKERA na nowego HAWKERA Mk II a dostaniesz zupełnie darmową, składaną flagę z logo United Fleet!

*rakieta nośna Hawk Strike w zestawie DeLuxe za dodatkową opłatą

Post scalony: Czw, 27 Cze 2013, 12:04:04
UPTADE

United Fleet Airplane Designs wykonało testy z nową rakietą Hawk Strike II i wyniosło HAWKERA na blisko 850 km. Rzecznik prasowy spółki podał informację, że trwają prace nad projektem okrążenia księżyca, nie zdementował też plotki, jakoby UFAD chciał przetestować samolot na Dunie. "Ciągle pracujemy nad projektem" - powiedział zbywająco.

Post scalony: Czw, 27 Cze 2013, 12:34:58
UPDATE 2

Próby bicia rekordu prędkości HAWKERem odpalonym z Hawk Strike II zakończyły się rezultatem 1338 m/s, co jest wynikiem zaskakującym, nawet dla twórców.
   Dunlong Kerman, pilot oblatywacz, na pytanie, jak było, odpowiedział: Było gorąco. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Post scalony: Pią, 28 Cze 2013, 00:39:38
Nie trzeba było długo czekać, aż United Fleet Aircraft Designs podało do publicznej wiadomości, że dokonali zapowiadanego oblecenia księżyca. Jak podaje rzecznik prasowy UFAD, pilot osiągnął orbitę Muna, dokonał pełnego okrążenia i powrócił na Kerbin. Całe wydarzenie jest częścią akcji promocyjnej najnowszego samolotu spółki - HAWKER Mark II. Jeśli wierzyć plotkom, sztab inżynierów UFAD skupi się teraz na wysłaniu swego najnowszego dzieła na Dunę. Jak będzie - czas pokaże.

« Ostatnia zmiana: Pią, 28 Cze 2013, 00:40:20 wysłana przez Wawrzyn »
Przez trudy do gwiazd

Śro, 03 Lip 2013, 16:47:26
Odpowiedź #9

Offline Wawrzyn

• Kapral
  • **
  • Per aspera ad astra

United Fleet Aircraft Designs nie przestaje zaskakiwać. Plotki dotyczące wysłania HAWKERa na Dunę potwierdziły się, jednak był to tylko poligon doświadczalny przed planowaną misją wysłania samolotu na Laythe!

W tym celu powstała wersja Mark III wyposażona w silnik atomowy oraz port dokujący pozwalający na orbitalne tankowanie przed wyruszeniem w kosmos. Samolot został wyniesiony na orbitę przy pomocy konstrukcji Hawk Strike V. Jest to zabójcze potężne połączenie dopalaczy, silników odrzutowych i silników rakietowych.
   Procedura umieszczenia samolotu na orbicie przebiega następująco, najpierw pilot uruchamia 14 silników odrzutowych, dwa silniki samolotu i po trzy silniki skupione w czterech kolumnach wspomagających. Kiedy silniki osiągną ok 100 kN ciągu następuje zwolnienie ramion cumujących i odpalenie ośmiu małych dopalaczy, które zostają odrzucone na wysokości 4 km. Do 12 000m samolot wzbija się przy pomocy silników odrzutowych, które na tym pułapie są odrzucane (dwa są wyłączane) i następuje zapalenie mieszanki paliwa stałego. Tutaj też następuje stopniowy gravity turn. Orbitę domyka się przy pomocy czterech silników rakietowych wspomaganych przez silnik atomowy.

Pilot oblatywacz, kpt. Dunlong Kerman przed startem. Pojazd widoczny na zdjęciu to ruchoma platforma służąca pilotowi do wejścia na pokład.

Pierwsza faza lotu, dopalacze pozwalają szybko nabrać wysokości.

Odrzucenie systemu dopalaczy, teraz samolot korzysta jedynie z mocy silników odrzutowych.

12 000m, dimetylohydrazyna wkracza ponownie do akcji.

Reszta to już czysta formalność.

Kiedy HAWKER znalazł się już na orbicie, wysłano w jego kierunku znane z misji ODZ Infinity Fuel Supply. Po zadokowaniu pilot sprawdził połączenie pod kątem ewentualnych wycieków, zatankował do pełna, sprawdził panele słoneczne, rozdzielił oba pojazdy i ruszył w drogę.

Transfer na Joola wspomogły silniki odrzutowe, które zostały następnie odrzucone. Teraz pojazd zdany był tylko na jeden silnik atomowy i jeden zbiornik paliwa. Komputer pokładowy pokazywał, jak potężną procą grawitacyjną jest Zielony Olbrzym. Niezamknięcie orbity skutkowałoby wystrzeleniem samolotu na odległość blisko BILIONA TRZYSTU MILIARDÓW kilometrów od słońca. Drobne korekty kursu ustawiły przebieg periapsis blisko orbity Laythe i koszt zamknięcia na śmiesznie niskie deltaV rzędu 442m/s. Po dokonaniu okrążenia Joola Laythe szczęśliwym trafem sama przejęła HAWKERa w strefę oddziaływania grawitacyjnego. Pilot zamknął orbitę, obniżył pułap i rozpoczął proces wejścia w atmosferę.

W atmosferze nastąpiło odrzucenie zbędnego już silnika atomowego i przejście na napęd odrzutowy.

Udało nam się zdobyć nagranie wycinka rozmowy między pilotem a kontrolą lotów.
- Kontrola lotów, tu Dunford Kerman, jak mnie słyszycie?
- Bardzo dobrze, Kerman.
- Powiedzcie mi jedną rzecz. Gdzie ja do cholery mam tu wylądować?

--------------
United Fleet Aircraft Designs pragnie gorąco podziękować naukowcom z Kadaf Industries za cenne rady dotyczące korekty kursu i korzystania z efektu Obertha. Bez nich ten lot mógłby się okazać niemożliwy.
Przez trudy do gwiazd

Reklama

« Odpowiedź #9 dnia: Śro, 03 Lip 2013, 16:47:26 »

Tactical High-speed Operation Riot Nivelator THORN

Zaczęty przez Wawrzyn

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 5082
Ostatnia wiadomość Pią, 09 Sie 2013, 21:25:23
wysłana przez Wawrzyn