Jest to mój pierwszy post na forum więc, witam wszystkich miłośników kosmicznych przygód.
Z "Kerbalami" miałem styczność już wcześniej, niestety była spora przerwa i od niedawna wznowiłem badanie kosmosu. W wersji 0.18 zaszło wiele zmian od mojej ostatniej przygody z KSP ale mając dobre podstawy szybko nadrobiłem.
Misja
"Orion" - zakłada zbadanie (sondy) i zasiedlenie (bazy) całego układu, oraz stworzenie kilku stacji kosmicznych plus tajne projekty oraz eksperymenty.
(finansowana z prywatnych funduszy)
Oto pierwsze testy.
Rakieta R-1 (sprawdzenie technologii spadochronów)
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘRakieta R-2D (sprawdzenie systemu dokowania)
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘTest dokowania.Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘRakieta R-3S (wyniesienia pierwszej sondy)
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘSondaAby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘSą to testy i loty które zakończyły się sukcesem. Ku zadowoleniu zarządu, naukowców i inżynierów, kolejne projekty ruszyły pełną parą.
Trwają intensywne prace nad stworzeniem stacji kosmicznej
"Orion Prime" która to zapoczątkuje eksplorację oraz badania na niespotykaną dotąd skale.
Pierwsze zadanie to zbudowanie rakiety nośnej która byłaby w stanie unieść ciężkie komponenty stacji. Po wielu...wielu...wielu modyfikacjach powstała rakieta
"Tytan"Tytan (pełna nazwa R-5T "Tytan")
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘAby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘWstępne testy pozwoliły wynieść 33t na 400km orbitę.
A oto bardzo wczesny projekt nad rakietą wynoszącą szersze komponenty.
Aby zobaczyć link -
ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘObecnie trwają intensywne prace nad modułami z których stworzona będzie stacja...