Autor Wątek: Poradniki.  (Przeczytany 10693 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie, 17 Sty 2016, 10:07:04
Odpowiedź #15

Offline JackTI

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Pisze z telefonu zatem slownkk czasem dziala cuda. Geniusze ortografii.  Dzieki za 'pomoc'. Poziom poczucia wyzszosci na tym forum jest cudowny.  Coz taki narod i jego mentalmosc.  Pozdrawiam

Nie, 17 Sty 2016, 10:15:20
Odpowiedź #16

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Więc mówisz, że pisząc "trzęsie" autokorekta zrobiła z tego "czesie"? Na twoim miejscu sprawdziłbym telefon pod kątem błędów. A co do poczucia wyższości. Jak zadajesz pytanie, którego treści nie da się zrozumieć, nie licz na to, że ktoś Ci pomoże.

Reklama

Odp: Poradniki.
« Odpowiedź #16 dnia: Nie, 17 Sty 2016, 10:15:20 »

Nie, 17 Sty 2016, 11:07:42
Odpowiedź #17

Offline JackTI

• Szeregowy
  • *
Nie korzystam z polskiego telefonu. W dodatku wiadomosc pisalem po polnocy to nawet nie sprawdzalem  poprawnosci tego co napislem. W sumie mniejsza o to. Co do poczucia wyzszosci, wystarczy napisac "napisz to bardziej zrozumiale". Niestety taka mentalnosc maja polacy jak widac. Z buractwem nie zamierzam dyskutowac zatem temat mozna uznac za zamkniety a problemem jakos poradze sobie sam.
Pozdrawiam.

Nie, 17 Sty 2016, 12:40:51
Odpowiedź #18

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Przecież kolega Element wyraźnie napisał

Nie rozumiem kompletnie co napisałeś. Statek się rozleciał, nie możesz przełączyć podglądu czy jakaś kamera się gdzieś "czesie"? Przy okazji zerknij do jakiegoś podręcznika w którym wyjaśniono znaczenie znaków interpunkcyjnych i diaktrycznych.

Reklama

« Odpowiedź #18 dnia: Nie, 17 Sty 2016, 12:40:51 »

Nie, 17 Sty 2016, 13:12:11
Odpowiedź #19

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 3
Wnoszę o zakończenie tej nieprowadzącej do niczego dyskusji.

A twoje problemy, kolego JackTI, wyglądają na atak Krakena. Jest to taka zła bestia, która czai się w niedziałających fragmentach kodu gry, porywa statki i wyczynia z nimi cuda.

Nie, 17 Sty 2016, 14:03:32
Odpowiedź #20

Offline KebabKerman

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 4
  • Jeśli Kebab lubi kebaby jest gejem czy kanibalem?
Chyba dostałem przebłysku!
Kolega wyniósł jeden statek na orbitę, a wraz z nim zalążek stacji. Potem wyłączył grę. Gdy włączył grę, odpalił kerbale, utworzył rakietę z drugim modułem stacji. Przed startem przełączył się na pierwszy moduł i napotkał taki problem. Nie widzi statku, kamera trzęsie się. Nie widać nic, mimo że w podglądzie mapy orbituje statek. Statek nie mógł spaść. Ktoś spotkał się z czymś takim? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Tak jak powiedział Mithrill. TO KRAKEN!

Kebab Space Agency - Naszym paliwem są pierdy po ostrych kebabach!

Reklama

« Odpowiedź #20 dnia: Nie, 17 Sty 2016, 14:03:32 »

Nie, 17 Sty 2016, 21:52:59
Odpowiedź #21

Offline KnightMoritz

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 12
Kolego, nie unoś się, jakbyś miał za duże zbiorniki Aerium. Generalnie Twoje problemy z grą to są Twoje problemy, a nie nasze, więc to Tobie powinno zależeć żeby informacja którą chciałes przekazać była dla nas zrozumiała. Zapoznaj się z zasadami netykiety. Pokazując brak szacunku do innych użytkowników, dopiero co pojawiwszy się na forum jako "zielony" w ksp, nie przysporzysz sobie kolegów ani na pewno sobie nie pomożesz. Zostawiam to pod rozwagę.

Jeśli życzysz sobie więcej informacji, zapraszam na czat.

Pozdrawiam.

Nie, 17 Sty 2016, 23:20:51
Odpowiedź #22

Offline JackTI

• Szeregowy
  • *
Co nie znaczy Panie KnightMoritz ze mam byc traktowany jak debil przez uzytkownikow tego forum czujacych sie z niewiadomego powodu wyzej. Jestem nowy, potrzebowalem pomocy, napisalem co napisalem, zrozumiale czy nie, wystarczylo napisac "napisz bardziej zrozumiale" poza tymi slowami zostalem potraktowany jak idiota przez nadgorliwych uzytkownikow tego forum. W jaki sposob? Wystarczy przeczytac ich wypowiedzi. Zatem nie dziwna jest moja reakcja. Tak czy inaczej dzieki za jakakolwiek pomoc.   

Reklama

« Odpowiedź #22 dnia: Nie, 17 Sty 2016, 23:20:51 »

Pon, 18 Sty 2016, 01:07:45
Odpowiedź #23

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
No tak... Przytoczę pewne powiedzenie: "jak cię widzą, tak cię piszą". Napisałeś bełkotliwy post - dostałeś ode mnie odpowiedź w której zaznaczyłem, że jest on niezrozumiały oraz poradziłem gdzie szukać wiedzy pozwalającej w przyszłości pisać bardziej zrozumiale. Kadaf napisał de facto to samo w nieco bardziej ekspresyjny sposób.
Ty natomiast dalej rzucasz się jak wściekły kocur wyjeżdżając z jakimś rzekomym "poczuciem wyższości" które ponoć cechuje użytkowników tego forum a potem sugerujesz, że to my mamy problemy z mentalnością - jako cały naród. Na koniec niczym kropka nad "i" (jak w słowie "debil"), nazywasz nas "buractwem". Dziwisz się, że ktoś ma Cię za idiotę lub debila? Może po prostu swoją samoocenę masz nieco oderwaną od rzeczywistości...

Nie, 24 Sty 2016, 11:13:38
Odpowiedź #24

Offline JackTI

• Szeregowy
  • *
Zostalem zaatakowany, odpowiedzialem. Nie wiem czy mi ktos pomoze tutaj wiecej ale zamieszcze post. Zainstalowalem sobie dodatek Planetary Base Systems, mam jednak maly problem. Moduly dzieki ktorym mozna zdobyc baze nie chca mi sie laczyc, mial ktos taki problem? Uzywam tych portow dokujacych, zwal jak zwal ktore sa takze przy tym modzie odpowiednich do czesci modulow jednak modulu z modulem nie idzie polaczyc.

Reklama

« Odpowiedź #24 dnia: Nie, 24 Sty 2016, 11:13:38 »

Nie, 24 Sty 2016, 11:37:05
Odpowiedź #25

Offline Wonsz

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Wrzuć może jakiegoś screena czy coś bo nie ogarniam
Obejrzyj sobie ten film
Gdzieś widziałem że ktoś też miał problem z dokami i nie było żadnej odpowiedzi, może po prostu spróbuj grać bez tych doków bo w VAB widocznie nie działają, spróbuj połączyć doki na kerbinie albo na orbicie

Nie, 24 Sty 2016, 13:25:53
Odpowiedź #26

Offline JackTI

• Szeregowy
  • *
Ok dzieki za pomoc, rozwiazalem juz problem, dziwne jak chcialem modul z modulem sie nie dalo, w sytuacji gdy zastosowalem te "walcowata" strukture co np jest na tym filmie pomiedzy modulami laczy sie ladnie, dzieki za odpowiedz. Nie wiem czemu te moduly w tym modzie wszyscy maja takie szerokie, ja mam wezsze ;(

Reklama

« Odpowiedź #26 dnia: Nie, 24 Sty 2016, 13:25:53 »

Nie, 31 Sty 2016, 12:52:36
Odpowiedź #27

Offline Wielki Piotr

• Kapral
  • **
Gdzie osiągnę większe przyspieszenie poza układ Ziemia-Księżyc?

a) W prędkości orbitalnej 8km/s na orbicie Ziemi/ Duże przyciąganie, ale duża prędkość na orbicie.
b) W prędkości orbitalnej 1km/s? na orbicie Księżyca/ Małe przyciąganie ale mała prędkość na orbicie.
c) W prędkości orbitalnej niemal 0km/s na orbicie jakiegoś małego ciała/ Niemal brak przyciągania ale niemal brak prędkości

Coś mi się zdaje że prędkość nad Ziemią najbardziej wspomaga, ale nie wiem jak wygląda porównanie startu z np. księżyca.
Ostatnie czytałem artykuły w których przeczytałem, że lepiej byłoby startować z Księżyca/ punktów libracyjnych na Marsa, nie prosto z Ziemi.
« Ostatnia zmiana: Nie, 31 Sty 2016, 12:57:24 wysłana przez Wielki Piotr »

Nie, 31 Sty 2016, 13:33:28
Odpowiedź #28

Offline Maciuś

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 51
Owszem, najlepiej by było polecieć na Marsa z Księżyca, o ile już na tym Księżycu jesteś. Bo jeśli najpierw musisz się tam dostać to całość jest nieopłacalna, lepiej polecieć bezpośrednio z niskiej orbity okołoziemskiej.

Reklama

« Odpowiedź #28 dnia: Nie, 31 Sty 2016, 13:33:28 »

Nie, 31 Sty 2016, 13:34:19
Odpowiedź #29

Offline Wielki Piotr

• Kapral
  • **
Ok, czyli pełne tankowanie, alleluja i do przodu.
A co z punktami libracyjnymi bez grawitacji i bez prędkości orbitalnej?
Korzystniej od Księżyca?