• Jak instalować mody do KSP 2 1
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: Jak instalować mody do KSP  (Przeczytany 13134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wto, 20 Gru 2016, 20:14:49

Offline MATI212

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 2
Dzień dobry. Gram w KSP już od pół roku, na "biednym" stocku, i poczułem że potrzebuje modów, aby zacząć dobrze się bawić.
Tak więc moje pytanie brzmi:Jak instalować mody?

UWAGI:
1.Mam linuxa
2.Mam linuxa
3.Grę zakupiłem na steamie
Kiedyś myśleliśmy że to niemożliwe... aż przyszedł ktoś, kto o tym nie wiedział i to zrobił.

Wto, 20 Gru 2016, 20:34:29
Odpowiedź #1

Offline Skyline

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 28
  • YT-Ber Cinematiców KSP
Naprawdę ? -.-

Taki masz problem wpisać w gugla "CHOW TO INSTAL MODZ IN KERBAL SPEJS PROGRAM". Jak chcesz być dokładny, to możesz dodać "IN WERŚON [TU WPISZ WERSJE GRY]"
I wyskoczy ci pierdyliard TUTORIALI CHOW TO ISTAL MODZ IN KERBAL SPEJS PROGRAM.

(TU BYŁO BRZYDKIE SŁOWO)

Sorry, zapomniałem doczytać , że masz linuksa.

W takim razie "CHOW TO INSTAL MODZ IN KERBAL SPEJS PROGRAM ON LINUKS"

Tłuk!

Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Reklama

Odp: Jak instalować mody do KSP
« Odpowiedź #1 dnia: Wto, 20 Gru 2016, 20:34:29 »

Wto, 20 Gru 2016, 21:08:08
Odpowiedź #2

Offline chudya

• Szeregowy
  • *
    • Strona o mnie
Tłuk!

To super, że jesteś superaktywnym supergraczem, ale wyzywać nikogo chyba nie musisz?...
I, nawet gdyby kolegę potraktować jako lenia, to właśnie tak można było napisać. Nic więcej.
Pozdrawiam
Artur

Wto, 20 Gru 2016, 21:15:26
Odpowiedź #3

Offline NiezidentyfikowanyObiekt

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 6
INSTALACJA MODÓW W KERBAL SPACE PROGRAM

Jeżeli nie znasz lokalizacji plików gry najeżdżasz kursorem na grę i klikasz prawy przycisk myszy, następnie klikasz we "właściwości".

Następnie wybierasz zakładkę "pliki lokalne" i wciskasz "przeglądaj pliki lokalne".

Pojawi się okienko z plikami gry "FOLDER GRY".
Następnie ściągasz sobie mod który cię interesuje, przykładowo posłużę się modem ProceduralWings "FOLDER MODA".

Wchodzisz w folder GameData "FOLDER MODA" i kopiujesz jego całą zawartość do folderu GameData "FOLDER GRY".

Wydaje mi się że sposób instalacji na Linuksie nie różni się od Windowsa, mam nadzieję że pomogłem, w razie pytań pisz.

« Ostatnia zmiana: Sob, 24 Gru 2016, 00:09:45 wysłana przez NiezidentyfikowanyObiekt »

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Wto, 20 Gru 2016, 21:15:26 »

Wto, 20 Gru 2016, 22:07:33
Odpowiedź #4

Offline Skyline

• Kapral
  • **
  • YT-Ber Cinematiców KSP
Tłuk!

To super, że jesteś superaktywnym supergraczem, ale wyzywać nikogo chyba nie musisz?...
I, nawet gdyby kolegę potraktować jako lenia, to właśnie tak można było napisać. Nic więcej.

Oczywiście, że mogę napisać "TŁUK" i w pełni jest to uzasadnione.
Gdyby zadał jakieś trudniejsze pytanie , coś co rzeczywiście nowy gracz może nie wiedzieć odnośnie KSP, to spoko, wtedy forum będzie idealnym miejscem na takie pytanie.
Ale żeby zakładać wątek odnośnie dodawania modów do gry, a później czekania 20 minut na jakąkolwiek odpowiedź jest idiotyzmem.

Temat wątku brzmi "Jak instalowac mody do KSP" . Nie prościej było wpisać to w wyszukiwarkę i mieć odpowiedź w ciągu 5 sekund?
Jednak nie 5 sekund. Google mówi, że wynik znalazł w czasie "Około 3 280 wyników (0,50 s)"
No to 0,50 sekundy, zamiast 20 minut czekania bo ktoś nie pomyślał że "Hmmm, może najpierw necie wpiszę, a jak nie znajdę to może wtedy napiszę na forum?"

Nie jestem superaktywnym graczem. Nawet nie wiem, dlaczego uczepiłeś się akywności. Co ma do mojego wcześniejszego napisanego postu, moja aktywność? Wytłumacz mi proszę, bo chyba sam nie wiesz jaki argument miałeś napisać i tylko byle jaki "rzuciłeś na stół."  Aby było. Czyż nie?

Wto, 20 Gru 2016, 23:41:17
Odpowiedź #5

Offline chudya

• Szeregowy
  • *
    • Strona o mnie
Tu nawet nie ma co komentować... To forum i tak właściwie umarło, a niektóre osoby jeszcze je dobijają... Nie chcesz pomóc, to nie musisz, ale wtedy się nie odzywaj. Czy ten człowiek wejdzie tu jeszcze raz? Może tak. Wiem, że nikt się nie zmartwi, ale ja już tu nie wracam. Trzymajcie się - piszę do tych, którzy starają się nie obrażać innych.
Pozdrawiam
Artur

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Wto, 20 Gru 2016, 23:41:17 »

Śro, 21 Gru 2016, 08:05:22
Odpowiedź #6

Offline MATI212

• Szeregowy
  • *
Naprawdę ? -.-

Taki masz problem wpisać w gugla "CHOW TO INSTAL MODZ IN KERBAL SPEJS PROGRAM". Jak chcesz być dokładny, to możesz dodać "IN WERŚON [TU WPISZ WERSJE GRY]"
I wyskoczy ci pierdyliard TUTORIALI CHOW TO ISTAL MODZ IN KERBAL SPEJS PROGRAM.

(TU BYŁO BRZYDKIE SŁOWO)

Sorry, zapomniałem doczytać , że masz linuksa.

W takim razie "CHOW TO INSTAL MODZ IN KERBAL SPEJS PROGRAM ON LINUKS"

Tłuk!

Użyłem wyszukiwarki google, jednak zaskoczę cie: nie wszyscy ludzie dobrze znają angielski. Kocham was hejterzy >:(
« Ostatnia zmiana: Śro, 21 Gru 2016, 15:42:21 wysłana przez MATI212 »
Kiedyś myśleliśmy że to niemożliwe... aż przyszedł ktoś, kto o tym nie wiedział i to zrobił.

Śro, 21 Gru 2016, 09:06:32
Odpowiedź #7

Offline Skyline

• Kapral
  • **
  • YT-Ber Cinematiców KSP
Użyłem wyszukiwarki google, jednak zaskoczę cie: nie wszyscy ludzie dobrze znają angielski. Kocham was hejterzy >:(

Sobie żartujesz, prawda?
Kogo tutaj próbujesz oszukać, cwaniaczku.
Nie pisałbym posta gdybym nie wiedział co wyskoczy po wpisaniu nazwy tego bezsensownego tematu.

PROSZĘ BARDZO!

Szczególnie, że wpisując dane słowo(czy zdanie) po Polsku, to najpierw wychodzą wyniki, z odpowiedzią PO POLSKU, bo się wpisało "PO POLSKIEMU"
Swoją drogą, myślę że jednak każdego stać(choć może jesteś nieszczęsnym wyjątkiem) na wpisanie "KSP MOD INSTALATION" Bo to raczej nie jest, wygórowany inglisz.

I znów pierdyliard wyników.

Zmieniam zdanie. Jesteś Tłuk, Cwaniak i Oszust.

"Kocham was hejterzy" - Aż sobie pozwolę tutaj użyć komentarza jednego z ciekawych osobistości, bo nic, równie dennego nie przychodzi mi na myśl. "Szkoda szczempić ryja" ~ ZB.

PS: Nawet jeżeli założyć, że po Polsku nie byłoby żadnych poradników, a twoja wiedza angielskiego nie różni się poziomem od wiedzy ucznia z II klasy podstawówki, to masz jeszcze nawet te filmiki, gdzie ktoś ci pokazuje jak to po kolei zrobić. "I JEDNAK ZASKOCZĘ CIĘ" : Nawet bez dźwięku możesz oglądać, więc twoje niedokształcenie z języka obcego nie ma tu nic do gadania. Wystarczy mieć oczy.

-------------------------
EDIT #2.

"Tu nawet nie ma co komentować... To forum i tak właściwie umarło, a niektóre osoby jeszcze je dobijają... Nie chcesz pomóc, to nie musisz, ale wtedy się nie odzywaj. Czy ten człowiek wejdzie tu jeszcze raz? Może tak. Wiem, że nikt się nie zmartwi, ale ja już tu nie wracam. Trzymajcie się - piszę do tych, którzy starają się nie obrażać innych." ~ Chudya.

Naprawdę? Nawet jeżeli forum ma 5, czy 10 aktywnych użytkowników, to wolę żeby to zostało tak jak jest, właśnie z tych kilku osób , które tworzą jakiś poziom tutaj.
Ale rozumiem, że w twoim założeniu, brałbyś każdego, tylko żeby "w statystykach" było więcej aktywnych osób. To nie wyjdzie na dobre, naprawdę.

« Ostatnia zmiana: Śro, 21 Gru 2016, 09:15:10 wysłana przez Skyline »

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Śro, 21 Gru 2016, 09:06:32 »

Śro, 21 Gru 2016, 10:27:59
Odpowiedź #8

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
No tak troszkę przesadziłeś Skyline, człowiek pisze po ludzku, używa polskich znaczków, składnia się trzyma kupy, tyle że leń, albo nieogar. Trochę tak jak i ja. Osobiście nie zakładałbym osobnego wątku do takiego banału, może nawet bym szpernął w necie, a ostatecznie zapytał kogoś na czacie. Kogoś zaufanego, kto tam często przebywa, czyli wychodzi na to, że siebie :)
Ale obrzucanie inwektywami kogoś, komu się nie chce szukać w necie, a poza tym wysławia się logicznie jest niespecjalne.

Teraz co do tego co napisałeś chudy, no więc tak, dobijanie czy chwalenie nie przekłada się nijak na aktywność. Mnóstwo było tu takich zdolniach jednego wątku, którego treść bywała świetna. Dostawali pochwały, których nawet ja nie szczędziłem, no i?
No i po zrobieniu jednej super rzeczy więcej się na forum nie pojawili. Więc to nie do końca tak jak widać.

Forum nie umiera przez takie czy inne traktowanie użytkowników, forum umiera, ponieważ umiera KSP. To coś, co już opisywałem wielokrotnie i polega na zawiedzionych nadziejach. Więcej planet, multi, lepsze powierzchnie, ciekawsze wydobycie, gigantyczna ilość zapowiadanych rzeczy... To wszystko miało być, ale nie będzie, ponieważ pracownicy Squadu byli traktowali jak gówno, więc sobie poszli w długą.
Więc generalnie obaj nieco rozmijacie się z adekwatnymi co do okoliczności odpowiedziami.

I tyle.

Śro, 21 Gru 2016, 15:44:28
Odpowiedź #9

Offline MATI212

• Szeregowy
  • *
INSTALACJA MODÓW W KERBAL SPACE PROGRAM

Jeżeli nie znasz lokalizacji plików gry najeżdżasz kursorem na grę i klikasz prawy przycisk myszy, następnie klikasz we "właściwości".

Następnie wybierasz zakładkę "pliki lokalne" i wciskasz "przeglądaj pliki lokalne".

Pojawi się okienko z plikami gry "FOLDER GRY".
Następnie ściągasz sobie mod który cię interesuje, przykładowo posłużę się modem ProceduralWings "FOLDER MODA".

Wchodzisz w folder GameData "FOLDER MODA" i kopiujesz jego całą zawartość do folderu GameData "FOLDER GRY".

Wydaje mi się że sposób instalacji na Linuksie nie różni się od Windowsa, mam nadzieję że pomogłem, w razie pytań pisz.

Dzięki, dzisiaj zainstalowałem pierwszy mod. Instalacja na linuxie nie różni się zbytnio od tej na windowsie.

Reklama

« Odpowiedź #9 dnia: Śro, 21 Gru 2016, 15:44:28 »

Śro, 21 Gru 2016, 20:08:25
Odpowiedź #10

Offline grabek77

• Plutonowy
  • Reputacja: 16
Pochwal się jeszcze jaki to mod, a ze swojej strony polecam przeszukać forum bo był niedawno poruszany temat modow "must have", czyli takich, które ułatwiają  (nie za bardzo) i uatrakcyjniaja gre.
« Ostatnia zmiana: Śro, 21 Gru 2016, 23:22:12 wysłana przez grabek77 »
--
Pozdrawiam
Grabek

Śro, 21 Gru 2016, 20:20:33
Odpowiedź #11

Offline MATI212

• Szeregowy
  • *
Pochwal się jeszcze jaki to mod, a ze swojej strony polecam przeszukać forum bo był niedawno poruszany temat modow "must have", czyli takich, które ułatwiają  (nie za bardzo) i uatrakcyjiaja gre.

Mod ten to Kerbal Planetary Base system. Widziałem ten wątek, ale ten mod chyba się nie kwalifikuje do niezbędnych.  :)

Reklama

« Odpowiedź #11 dnia: Śro, 21 Gru 2016, 20:20:33 »

Śro, 21 Gru 2016, 22:59:01
Odpowiedź #12

Offline kuhan2006

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Jak byś nie wiedział gdzie szukać modów, to łap link :-) Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Czw, 22 Gru 2016, 00:26:45
Odpowiedź #13

Offline angorek

• Sierżant
  • Reputacja: 35
Lub : Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !

Reklama

« Odpowiedź #13 dnia: Czw, 22 Gru 2016, 00:26:45 »

Czw, 22 Gru 2016, 09:42:51
Odpowiedź #14

Offline MATI212

• Szeregowy
  • *
 Dzięki wszystkim.

Jak instalować mody do 0.20

Zaczęty przez Zerdzio

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 2252
Ostatnia wiadomość Sob, 22 Cze 2013, 20:56:53
wysłana przez Schulze13
Jak instalować mody do wersji 23.5

Zaczęty przez malyglodPL

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 1995
Ostatnia wiadomość Czw, 24 Lip 2014, 13:14:01
wysłana przez Drangir
[Rozwiązane] ISA MAP SAT- skąd wziąć i jak instalować?

Zaczęty przez Barti_The_Wolf

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1951
Ostatnia wiadomość Sob, 01 Mar 2014, 10:22:50
wysłana przez Raynus
Jak wgrywać mody?

Zaczęty przez macieksem

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4351
Ostatnia wiadomość Wto, 31 Gru 2013, 13:06:08
wysłana przez Raynus
[Rozwiązane] Mody na 0.22