Autor Wątek: Prędkość sondy kosmicznej  (Przeczytany 9179 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sob, 21 Cze 2014, 17:47:52
Odpowiedź #30

Offline Moskit

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 31
Wolę nie wiedzieć co ty planujesz wynieść na orbitę, jeżeli potrzebujesz aż takiej konstrukcji. Ogólnie poza zaaplikowaniem moda Joint Reinforcement i taśmą, to raczej nie widzę innego rozwiązania. Zresztą Twoja konstrukcja jest w moim mniemaniu po prostu zła.

Sob, 21 Cze 2014, 18:05:35
Odpowiedź #31

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Element4ry, lekki offtop: W jaki sposób zmieniać nazwę/typ z space center? oO

Reklama

Odp: Prędkość sondy kosmicznej
« Odpowiedź #31 dnia: Sob, 21 Cze 2014, 18:05:35 »

Sob, 21 Cze 2014, 20:01:59
Odpowiedź #32

Offline adrianoos966

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ
Wolę nie wiedzieć co ty planujesz wynieść na orbitę, jeżeli potrzebujesz aż takiej konstrukcji. Ogólnie poza zaaplikowaniem moda Joint Reinforcement i taśmą, to raczej nie widzę innego rozwiązania. Zresztą Twoja konstrukcja jest w moim mniemaniu po prostu zła.

To że konstrukcja nie jest najwyższych lotów to ja wiem.
Osobiście nie znam innych sposobów wynoszenia ciężkich ładunków oprócz ładowania silników i paliwa do bólu uszu od ryku silników i lagów na kompie, a jest jeszcze taka sztuka że trzeba się ograniczać z częściami... bo laguje!
Ściągam moda a i linki widać jednak będę musiał zastosować.

Jaki proponujesz sposób na tę rakietę???
Bo buduje i buduje i brak mi już pomysłów na prostą w budowie, b. silną i stabilną rakietę oprócz tego "czegoś" co zaprezentowałem
Ale poszukam też na forum jak budują duże rakietnice.

Sob, 21 Cze 2014, 21:16:41
Odpowiedź #33

Offline BlackLion

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 2
Widzę, że afera się zawiązała, więc też się odezwę. Do autora tematu: we wcześniejszych postach pisałeś, że wysyłałeś dziesiątki sond na Muna i Minmusa oraz zbudowałeś jakąś tam bazę na Minmusie, a tymczasem nie umiesz sterować orbitą? (poprawcie mnie jeżeli się mylę) Coś mi tu śmierdzi, tak samo to, gdzie napisałeś, że korzystasz z wersji 0.23. Jeżeli mamy Ci w jakikolwiek sposób pomóc, czy też wyjaśnić, jak małemu dziecku o co chodzi w tej grze, pobierz demo, lub kup grę na steamie oraz przedstaw nam dowód (przekonaj nas) że masz legalną wersję tej gry. Koniec kropka.

Reklama

« Odpowiedź #33 dnia: Sob, 21 Cze 2014, 21:16:41 »

Sob, 21 Cze 2014, 21:39:56
Odpowiedź #34

Offline adrianoos966

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
Widzę, że afera się zawiązała, więc też się odezwę. Do autora tematu: we wcześniejszych postach pisałeś, że wysyłałeś dziesiątki sond na Muna i Minmusa oraz zbudowałeś jakąś tam bazę na Minmusie, a tymczasem nie umiesz sterować orbitą? (poprawcie mnie jeżeli się mylę) Coś mi tu śmierdzi, tak samo to, gdzie napisałeś, że korzystasz z wersji 0.23. Jeżeli mamy Ci w jakikolwiek sposób pomóc, czy też wyjaśnić, jak małemu dziecku o co chodzi w tej grze, pobierz demo, lub kup grę na steamie oraz przedstaw nam dowód (przekonaj nas) że masz legalną wersję tej gry. Koniec kropka.

Co do sterowanie orbitą, od początku do końca chodziło mi o zrobienie takiej orbity żeby jej nie poprawiać, w czasie manewru jest niebieski znacznik na który najeżdżałem jak potrafiłem ale manewr za jeden raz nie wychodził dlatego sądziłem że robię coś źle. Potem chciałem użyć mechjeba aby zrobił tę robotę PRECYZYJNIE (manewr prościutko na planetę) Wtem na owym forum dowiedziałem się że krzywizny to norma a ja histeryzuje.
Co do problemu legalności i twojej "afery", jeśli w regulaminie zabronione jest pomagać piratom lub banowanie ich to nie pomagaj albo banuj jeśli regulamin tego nakazuje (regulaminu nie czytałem  ???)
Ty nie pomagasz i nie mam do ciebie o to pretensji, jeśli ktoś nie chcę pomagać, czy ze mną rozmawiać niech nie rozmawia i nie pomaga.

Tak TheVitcim, dam ci lajka za pomoc w zamknięciu tego tematu, i postaram się więcej nic nie zakładać.
Proszę o zamknięce tematu
Pozdro.
« Ostatnia zmiana: Sob, 21 Cze 2014, 21:50:10 wysłana przez adrianoos966 »

Nie, 22 Cze 2014, 10:56:59
Odpowiedź #35

Offline ShookTea

• Plutonowy
  • Reputacja: 20
Ciekawostką jest fakt, że w trakcie rejestracji nie potwierdza się znajomości regulaminu - po prostu wcześniej wyświetla się "dość długi tekst", mówiący o tym, że administracja może wyciągać konsekwencje za zachowywanie się niezgodnie z regulaminem. Żadnego znaczka "przeczytałem i akceptuję regulamin" nie było. BTW... czy naprawdę ktoś poza mną czyta regulaminy w trakcie rejestracji? :D Bo np. mnie po przeczytaniu pewnego regulaminu* ominęły mnie problemy :)

Ja bym dokładniej zanalizował ten fragment:
"jeśli w regulaminie zabronione jest pomagać piratom lub banowanie ich to nie pomagaj albo banuj"
To jest jawne wskazanie na posiadanie pirackiej kopii gry.

Jeszcze dalej:
W regulaminie nie jest zabronione pomagać piratom. Nie jest nawet zabronione pisać tematów czy prosić o pomoc, mówiąc przy tym o sobie jako o piracie (pewnie dlatego ominął mnie ban w temacie "powitania", gdy jeszcze nie miałem kupionej gry). Jeśli chodzi o piractwo, zabronione jest tylko umieszczanie nielegalnych kopii oraz propagowanie piractwa ("jestem piratem, jestem od was lepszy, bo mam to samo, co wy, a nie musiałem płacić").

Regulamin tutaj jest wyjątkowo krótki, naprawdę warto go przeczytać i wiedzieć, co można, a co nie :) - Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

* Pamięta ktoś Pobieraczka? :]
« Ostatnia zmiana: Nie, 22 Cze 2014, 11:01:05 wysłana przez ShookTea »

Reklama

« Odpowiedź #35 dnia: Nie, 22 Cze 2014, 10:56:59 »

Nie, 22 Cze 2014, 19:50:44
Odpowiedź #36

Offline Raynus

• Sierżant
  • Reputacja: 17
Administracja forum nie podpisuje się pod takimi działaniami oraz nie wymaga żadnego dowodu zakupu czy posiadania.
(regulaminu nie czytałem  ???)

Panie i panowie... nie wiem co powiedzieć
Dlatego też usuwam Twój post.
Ciekawostką jest fakt, że w trakcie rejestracji nie potwierdza się znajomości regulaminu - po prostu wcześniej wyświetla się "dość długi tekst"
Regulamin forum nie jest umową między stronami, gdzie potrzeba obustronnego podpisu. Jest on swojego rodzaju instrukcją bezpieczeństwa, która informuje Cię, jak nie zrobić sobie krzywdy (bana).
propagowanie piractwa
= pomoc piratom, chwalenie piractwa, chwalenie się posiadaniem pirackiej wersji i wszelkie podobne sprawy.
* Pamięta ktoś Pobieraczka? :]
Pamiętam.

Całą wieś proszę o schowanie wideł. Jeżeli ktoś rozrzuca gnój, to proszę wołać sołtysa (mnie/ingwdena). Koniec dyskusji.