• Space Launch System Part Pack 5 3
Aktualna ocena:  

Autor Wątek: Space Launch System Part Pack  (Przeczytany 93439 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie, 27 Gru 2015, 15:00:43
Odpowiedź #45

Offline Robson

• Sierżant
  • Reputacja: 22
    • Opowieści Kerbali
Takie pytanko:
Jak robię segregację według producenta w VAB, to mi znikają Twoje części, a Sobkos nie występuje na liście.
Tylko ja tak mam, czy to jednak Twoje niedopatrzenie?
Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.
Jego oficjalnym guru jest Sobol - budowniczy wspaniałych części rakiet.

Nie, 27 Gru 2015, 15:24:44
Odpowiedź #46

Offline Sobol

• Plutonowy
  • Reputacja: 51
Jeszcze nie pracowałem  nad zakładkami i tym podobnymi. Po woli będę się do tego zabierał bo jestem już prawie na finale prac nad częściami. Dziś praktycznie pozbyłem się już konieczności instalacji Aerojet Kerbodyne. Zrobione AeroCap i LAS:

Dzięki Robson, że zwróciłeś uwagę będę mógł zanotować do poprawki ;)

Reklama

Odp: Space Launch System Part Pack
« Odpowiedź #46 dnia: Nie, 27 Gru 2015, 15:24:44 »

Wto, 05 Sty 2016, 09:28:51
Odpowiedź #47

Offline Sobol

• Plutonowy
hm, hm może w ciągu kilku najbliższych dni wyjdzie mała aktualizacja. W końcu usiadłem do prac związanych z RO a także dostaniecie części ostatnio zaprezentowany. Nie liczyłbym jednak na zrobienie tego już gdyż w końcu dorwałem się i chcę też trochę pograć :P

Pią, 22 Sty 2016, 11:20:03
Odpowiedź #48

Offline Sobol

• Plutonowy
Wybaczcie mały zastój w modzie ale musiałem się trochę ograć po zmianie sprzętu :D Wczoraj z racji braku internetu przez najbliższy tydzień powróciłem do prac nad nim myślę, że się wam spodobają. Rozpocząłem również prace nad RO póki co wszystko oprócz zbiorników zrobiłem nawet jakieś tam małe testy na proceduralnych się odbyły i wszystko wygląda dosyć ładnie. Dla bardziej dociekliwych udało mi się pozbyć kilkunastu niedoróbek graficznych co mam nadzieje znacznie poprawi wygląd moda. Do zobaczenia przy następnej aktualizacji ;)

Reklama

« Odpowiedź #48 dnia: Pią, 22 Sty 2016, 11:20:03 »

Czw, 28 Sty 2016, 15:30:33
Odpowiedź #49

Offline Sobol

• Plutonowy
Następna aktualizacja już jest. W przyszłym tygodniu na pewno wypuszczę pliki do RO. Chcecie się przekonać co się zmieniło sprawdźcie sami ;)

Sob, 06 Lut 2016, 09:21:16
Odpowiedź #50

Offline Sobol

• Plutonowy
Wybaczcie opóźnienia w realizacji przede wszystkim plików dla RO ale sesja mnie złożyła. Więc mało ostatnio robiłem ale czymś tam moge się pochwalić więc wrzucam małą zapowiedź nad czym pracuję:

RO niestety stoi na tym etapie na którym stanęło dwa tygodnie temu więc nie ma czym się chwalić potwierdzę tylko, że lata z proceduralnymi i RS-25 ze stocka ale jak już mówiłem nie jest to coś co chciałbym udostępniać:
Jak ktoś chętny to przygarnę jednego dobrego człowieka do pomoc. Co trzeba zrobić? Napisać opisy części (mile widziane anglojęzyczne) oraz ewentualnie po testować otrzymywane ode mnie elementy ;)

Reklama

« Odpowiedź #50 dnia: Sob, 06 Lut 2016, 09:21:16 »

Nie, 07 Lut 2016, 10:16:56
Odpowiedź #51

Offline KovlorPL

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 0
 :) fajny mod   rzucę na niego okiem

Śro, 10 Lut 2016, 15:00:10
Odpowiedź #52

Offline Sobol

• Plutonowy
Nie próżnujemy, pracujemy! Jakby to ująć ładnie i coraz ładniej, po woli nawet mi zaczynają się podobać te części. Poprawiony ICPS wygląda tak dostał nowiuśki silnik oraz jego adapter:

Reklama

« Odpowiedź #52 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 15:00:10 »

Śro, 10 Lut 2016, 21:31:43
Odpowiedź #53

Offline JW

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 5
WOW, gratuluję. Jestem pod wielkim wrażeniem staranności z jaką wykonałeś te części. Tak trzymaj!

Śro, 10 Lut 2016, 21:57:22
Odpowiedź #54

Offline Robson

• Sierżant
  • Reputacja: 22
    • Opowieści Kerbali
Myślę, że powinniśmy się Sobolowi bardziej odwdzięczyć za jego wkład, niż tylko wbijanie reputacji.
Nie wiem, może coś w stylu KSP Hall of Fame?

Jakieś propozycje?
Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.
Jego oficjalnym guru jest Sobol - budowniczy wspaniałych części rakiet.

Reklama

« Odpowiedź #54 dnia: Śro, 10 Lut 2016, 21:57:22 »

Czw, 11 Lut 2016, 16:52:39
Odpowiedź #55

Offline Sobol

• Plutonowy
Dzięki za wsparcie, ale myślę, że żadne sale sławy tak mi nie pomogą jak chętna osoba która zrobiłaby mi dwie rzeczy. Pierwsza: chodzi o zaprojektowanie logo inspirowane lub zmodyfikowane na podstawie tego:

Wytyczne w miejsce Freedom - Sobkos, w miejsce STS-98 - COMPANY w miejsce MANKIND - KERBKIND a co :D mile widziana, a wręcz konieczna wymiana flagi na POLSKĄ! i USA na PL z resztą co ja się produkuję może sami wymyślicie coś co mnie uwiedzie bardziej niż moja własna wizja.
To jedna rzecz, druga natomiast trzeba to logo zrobić i przesłać mi w dwóch formatach i rozmiarach: DDS 256x160 pikseli i w TRUECOLOR 64x40 pikseli. Życzę powodzenia i oczekuje na pomoc. Bonus dla wykonawcy jego dzieło zostanie umieszczone w tym i we wszystkich innych modach ewentualnie zrobionych przeze mnie no i oczywiście włączony zostanie po przez jakże zaszczytne :D podziękowania w tym i międzynarodowym wątku. Co do całego Hall of Fame to dla mnie dużo większą nagrodą będzie jeśli ktokolwiek zainteresuje się i pokusi się o tworzenie swoich modyfikacji do KSP. Służę swoją pomocą. Za wszystkie punkty rep, komentarze i inne formy uznania wielkie dzięki a tym czasem EUS czeka.

Czw, 11 Lut 2016, 19:08:29
Odpowiedź #56

Offline krzychu072

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 5
Świetny pomysł z polską flagą zostaniemy zauważeni na świecie :D ,
 powodzenia w rozwijaniu moda :)
ps, przydał by się chociaż jeden craft , nowe części nie od razu się ogarnia a jak jest jedna rakieta chociaż  to bardziej wiadomo co do czego i nie trzeba długo myśleć co jak działa  :)

Reklama

« Odpowiedź #56 dnia: Czw, 11 Lut 2016, 19:08:29 »

Czw, 11 Lut 2016, 21:12:41
Odpowiedź #57

Offline Sobol

• Plutonowy
Crafty są na pewno z którejś ze starszych wersji moda w najnowszej nie udostępniłem bo nie miałem czasu ani pewności że będą działać poprawnie. Jak się zapoznasz przynajmniej ze szczątkową konstrukcją SLS myślę że nie będziesz miał większych problemów z jej złożeniem ;)

Sob, 13 Lut 2016, 11:57:17
Odpowiedź #58

Offline Sobol

• Plutonowy
Exploration Upper Stage prawie ukończony zostało tylko poprawić model adaptera silników i zmienić jego teksturowanie, ale to drobnostka.
Aktualizacja zapewne pod koniec tego miesiąc lub w pierwszych dniach marca z racji tego, że chcę poprawić już wszystkie istniejące części tak żeby to dobrze wyglądało i odpowiednio działało. Co do plików RO muszę tylko do tego przysiąść więc myślę że po niedzieli się pojawią. 

Reklama

« Odpowiedź #58 dnia: Sob, 13 Lut 2016, 11:57:17 »

Śro, 17 Lut 2016, 09:25:05
Odpowiedź #59

Offline Sobol

• Plutonowy
Jak wiecie z innych wątków na forum KerbalStuff wygasł więc tymczasowo mod, a raczej dostęp do niego jest zawieszony. Na początku marca postawię go na Curse i DropBox z tego drugiego źródła będzie dostępna również konfiguracja dla RO. Tymczasem prace posuwają się całkiem nieźle do przodu. Zasadniczo w tej formie moda, w której znany jest dotychczas wersje załogowe są ukończone, czym dzielę się z wami poniżej. Do poprawy zostało jeszcze kilkanaście elementów. W dużej mierze to drobiazgi, choć nie wszytko bo RS-25 na pewno otrzyma nowy model, poza nimi poprawki dotyczą wersji cargo, która działa ale jest po prostu brzydka.

Kilka osób prosiło mnie o zrobienie kapsuły ORION, nie powiem nie jest to mój priorytet ale zbieram materiały oraz szkolę się z wykonywania części niezbędnych do poprawnego działania modułu załogowego, więc w zgodzie z zapowiedzią sprzed kilku dni w formie osłony termicznej MPCV kiedyś pojawi się w tym modzie.

[PART]Battery Pack Z-175. Kanciasta energia.

Zaczęty przez aleksyb

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 18303
Ostatnia wiadomość Sob, 30 Sie 2014, 21:50:49
wysłana przez angorek
Kestes Launch System

Zaczęty przez Sobol

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 14049
Ostatnia wiadomość Pią, 23 Mar 2018, 17:03:01
wysłana przez Sobol
Endurance Space Exploration System (1.0.2)

Zaczęty przez KebabKerman

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 10092
Ostatnia wiadomość Nie, 10 Maj 2015, 06:56:24
wysłana przez winged
LCD - Launch CountDown

Zaczęty przez Zerdzio

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 8736
Ostatnia wiadomość Pon, 29 Lip 2013, 18:21:58
wysłana przez Zerdzio
Mody do Kerbali start pack