Autor Wątek: Czy KSP potrzebuje błyszczących tekstur?  (Przeczytany 7175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czw, 08 Wrz 2016, 09:57:01

Offline Sobol

• Plutonowy
  • Reputacja: 51
Witam mam do Was małe zapytanko. Na fali sukcesów w moim własnym modzie postanowiłem odgrzać dyskusje z forum globalnego. Mianowicie chodzi o to czy uważacie, że przydałaby się paczuszka, która dodałaby do niektórych części metaliczny lub inny połysk? Na próbę wrzucam dwie na szybko sklecone zmiany w stockowych częściach.

Czw, 08 Wrz 2016, 12:59:57
Odpowiedź #1

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Moim zdaniem nie. Kiedyś były popularne mody do GTA San Andreas, dodające błyszczące shadery do aut, więc o ile materiały były w tym stylu, tak cała reszta gry miała bardzo proste modele i bardzo brzydkie tekstury w niskiej rozdzielczości, więc połączenie było jak Cadillaca na kolejowych kołach ciągnący bronę. oczywiście fakt że mi takie coś nie odpowiada nie skreśla moda, ale jeśli na to się zdecydujesz, poświęć czas na poszukanie źródeł i sprawdzenie które części powinny faktycznie błyszczeć  i w jakim stopniu
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

Odp: Czy KSP potrzebuje błyszczących tekstur?
« Odpowiedź #1 dnia: Czw, 08 Wrz 2016, 12:59:57 »

Czw, 08 Wrz 2016, 16:09:53
Odpowiedź #2

Offline Bill2462

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Zgadzam się z drangirem, choć to  podsunęło mi pewien pomysł : można  zrobić moda który ulepszy wszystkie stockowe części. Można by podmienić tekstury, modele oraz.wnętrza. Połysk może być dodany tam gdzie powinien być, np. na zbiornikach.
To mogła by być fajna modyfikacja. Zastanów się nad tym sobol. 

Czw, 08 Wrz 2016, 16:34:10
Odpowiedź #3

Offline Pizmak

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 3
Drangir przytoczył fajny przykład z tym GTA, też zawsze zwracałem na to uwagę. Bo widzisz, o ile podoba mi się wygląd tych części, to nie wiem jak będą się prezentowały z resztą gry. Tu już trzeba by mieć takie modele dla wszystkich części, mnóstwo modów wizualnych, aby planety nie wyglądały z orbity jak kupa, ale nawet wtedy pojawia się problem, jeśli używamy innych modów - będą się odcinać.

Namazane z P8 Lite przez Tapatalk

Dom jest tam, gdzie znacznik prograde.

Reklama

Odp: Czy KSP potrzebuje błyszczących tekstur?
« Odpowiedź #3 dnia: Czw, 08 Wrz 2016, 16:34:10 »

Czw, 08 Wrz 2016, 17:49:29
Odpowiedź #4

Offline Sobol

• Plutonowy
  • Reputacja: 51
@Bill na wymianę modeli jest mod zwany Ven's Stock Revamp, żeby zrobić coś porównywalnego trzeba by olbrzymiej ilości czasu i chęci. Jednak nikt nie mówi, że się nie da.
@Piżmak kilka modów upiększających już istnieje EVE etc.
Oczywiście póki co to wszystko jest tylko w dywagacjach bo po prostu nie mam na to czasu ;)