Przedwczoraj odkryłem CKAN
. Kto nie ma, musi to natychmiast. NIESAMOWITE narzędzie do modowania. Dotychczas pobierałem z Curse Forge i traciłem ogrom czasu na rozpakowywanie zipów, szukanie informacji o modach itp. Zaszły ogromne zmiany w mojej liście modów, na pewno poinformuje o nich w następnym poście. Kolejny o dwóch samolotach, Krakenie i Macce (Macka, o Macce). Jeden powolny, drugi naddźwiękowy. W kolejnym, Rakiety Orbitron I i II (dwójka jest tak duża(bo waży aż 4000 tysiące ton!), iż przemieszczanie rzeczy w vabie jest bardzo utrudnione, a ciągłe ścinki tylko umilają czas). Co do modów jeszcze, przypadkowo zainstalowałem Kopernikusa, na początku chciałem go odinstalować, ale tak mi się spodobały nowe planety, że zaniechałem ten pomysł.
Natomiast moim nowym mottem będzie zmodyfikowany cytat z filmu pt. "Pszczoły na rejonie" produkcji BEczKI. (Youtube - kanał BEczKA)
"Uj*bie tego ch*ja (ciszę na forum), choćby mi skrzydła ucieli (wmówili mi, że forum się nie odrodzi i nie ma to sensu)"
Motto trochę kontrowersyjne, ale jak już coś robić to z wielkim rozmachem. Misja ma być w stylu Kadafowego "Cel Laythe - sporo żelastwa leci w kosmos"
P.S. Z Antaresa T na pewno odlecą obydwa 4 osobowe pojemniki mieszkalne, to ma być holownik, a nie hotel z silnikami
[Post scalony: [time]Czw, 01 Cze 2023, 18:36:05[/time]]
(od teraz będę używać takiej nazwy nowych części misji Starnar(w sensie "Starnar, czyli ponowny rozruch forum"))
! Mamy już kolejną misji Starnar !
Tym razem mamy część lotniczą.
Rozpoczynamy od Krakena
Waży ledwie 10 i pół tony, posiada dwa zamknięte kokpity dla załogantów, pełne wyposażenie badawcze i moduły KAS. (Części badawcze niewidoczne na zdjęciu, zostały dodane później, jest to zdjęcie jeszcze z przed mojego odkrycia CKAN, więc nie ma jeszcze drzew, ani rozbudowanego KSC). Duża rozpiętość skrzydeł pozwala lądować przy nawet 20 m/s, i choć nie jest to dron Kadafa z Totalnej misji na Eve, starałem się, aby moja maszyna miała w miarę zbliżone parametry lądowania. Najprawdopodobniej trochę gimnastyki i Kraken lądował by przy prędkości 10 do 15 metrów na sekundę. Ma jeden silnik Wheesley.
Dokładne zdjęcie z wyposażeniem naukowym (Blisko silnika niewidoczne jeszcze jedno podwozie)
Cel podobny do samolocika Kadafa (a kogo by innego
, bardzo się inspiruje) z Laythe, czyli poszukiwania rudy, lecz myślę, że kokpity mam lepsze. Minusem jest to, że nie jest to pionowzlot (choć prędkość lądowania to rekompensuje).
Przechodzimy do kolejnego samolotu, a raczej samolociku.
Oto Macka
3 tonowy, autonomiczny (z możliwością przewożenia 2 załogantów, ale może latać bezzałogowo, Kraken nie ma takiej możliwości), na luzie osiąga prędkość naddźwiękową (nie jestem pewien, czy Kraken mógłby lecieć z taką prędkością, ale jeśliby potrafił, czego nie testowałem, rozpędzenie do takiej prędkości zajęłoby mu dużo czasu). Charakteryzuje się nadsterownością spowodowaną 4 małymi kołami zamachowymi, ale po ich wyłączeniu samolotem targa bezwładność, więc co najmniej 2 muszą być włączone. Zbytnia kontrola podczas lotu staje się ułatwieniem podczas lądowania. Podczas latania na niskich prędkościach, czy to podczas zwykłego lotu, czy lądowania, samolot utrzymuje zadane położenie. Nos pojazdu nie chcę ani trochę opaść przy takiej kontroli. Ma dwa silniki Juno.
Oba pojazdy charakteryzuje brak samoistnego oderwania się od ziemi podczas startu. Wymagają spadku terenu, aby się wznieść. Jednak jest cheat (sposób) na to. Wystarczy podczas jazdy z prędkością 50 m/s schować podwozie, a samochód ze skrzydłami natychmiastowo zmieni się w samolot.
Oraz spis modów:
W weekend przylatują rakiety!
Przedwczoraj odkryłem CKAN . Kto nie ma, musi to natychmiast.
Natychmiast zainstalować u siebie. Małe niedopatrzenie
[Post scalony: Czw, 01 Cze 2023, 18:44:49]
Posty się scalą, więc co tam. Zrobiłem parę błędów i musze je wyjaśnić.
(od teraz będę używać takiej nazwy nowych części misji Starnar(w sensie "Starnar, czyli ponowny rozruch forum"))
Chodziło o tytuł, temat odpowiedzi, ale się posty scaliły, więc go nie widać.
W tytule między "kolejną" i "misji" powinna być "część"
chyba wszystkie błedy