Autor Wątek: KerbCon 2016/2017, edycja zimowa - Panel 7  (Przeczytany 15946 razy)

Sob, 14 Sty 2017, 08:54:15

Offline Mithrill

• Moderator
  • Kapral
  • Reputacja: 3

KerbCon 2016/2017

14 stycznia 2017r.

Po raz już sam nie wiem który witam wszystkich serdecznie na kolejnym panelu KerbConu, który powoli zaczyna zmierzać ku końcowi. Dziś otwieram przedostatnią już kategorię. Po jej zakończeniu nastąpi czas otwarty dla debiutantów/początkujących. Tymczasem, nie przedłużając, oznajmiam, że dziś otwierana kategoria to... kategoria ,,inne''. Jeśli więc chcecie pokazać coś, co nie pasuje do żadnego wcześniejszego tematu, zrób to teraz.

Jak zwykle gorąco zachęcam do udzielania się.

To na razie wszystko, do zobaczenia!

Sob, 21 Sty 2017, 23:21:24
Odpowiedź #1

Offline Mithrill

• Moderator
  • Kapral
 *cykanie świerszcza*
Jeśli przez tydzień nie ma nic, to wątpię już w sens trzymania tego w tym stanie. Z powodu braku zainteresowania KerbCon zostaje w tym momencie zamknięty do odwołania. Szczerze mówiąc, ta edycja w zasadzie od początku ledwo się trzymała z powodu małej aktywności i moich wiecznych opóźnień, a z początkiem tego panelu stała się do reszty trupem. Nie wiem, czy jest sens reanimować te tego trupa. Jestem oczywiście otwarty na opinie i propozycje, ale na dzień dzisiejszy zamykam KerbCon już ostatecznie. Przykro mi, że to się w ten sposób kończy.

Reklama

Odp: KerbCon 2016/2017, edycja zimowa - Panel 7
« Odpowiedź #1 dnia: Sob, 21 Sty 2017, 23:21:24 »

Nie, 22 Sty 2017, 00:08:46
Odpowiedź #2

Offline Kadaf

• Kapitan
  • Reputacja: 145
Powiem ci jak to z mojego punktu widzenia wyglądało, mam sobie taką stację na asteroidzie, uważam, że całkiem niezłą, chciałem wrzucić. Patrzę, jest sobie panel o stacjach kosmicznych. Sobie myślę, e, wrzucę jutro, teraz nie mam czasu. Zasiadłem dnia następnego koło godziny 19tej, patrzę, a tu już jakieś głosowanie. Widzisz, dałeś właściwie jeden dzień na wieczorne publikacje, a w ciągu dnia to nie każdy ma czas. Ogólnie to te całe glosowania to tak trochę moim zdaniem większy sens by miały pod koniec, jako podsumowanie, a nie co panel. Dodatkowo przy frekwencji małej oraz średniej ja osobiście nie mnożyłbym wątków a dawał wszystko w jednym. A faktycznie, zainteresowanie było niewielkie.

Nie, 22 Sty 2017, 09:50:25
Odpowiedź #3

Offline Mithrill

• Moderator
  • Kapral
A ja z kolei niestety nie jestem w stanie odwiedzić forum później nisz w okolicach, powiedzmy, 22. Poniekąd dobre pomysły, dzięki wielkie. Być może organizowanie czegoś takiego w sytuacji, kiedy nie wszyscy mogą być online, bo szkoła/praca/wyjazd, też jest ryzykowne. Może jeśli pojawi się zainteresowanie, pomyślę nad ,,próbą generalną'' w wakacje, bo wtedy są chyba największe szanse na zebranie dużej ilości osób. Na pewno będę też mógł być wtedy nieco bardziej elastyczny w kwestii godzin otwarcia/zamknięcia. Jeszcze raz dzięki!

Reklama

« Odpowiedź #3 dnia: Nie, 22 Sty 2017, 09:50:25 »

Śro, 25 Sty 2017, 15:20:17
Odpowiedź #4

Offline grabek77

• Plutonowy
  • Reputacja: 16
Co do dużej frekwencji w wakacje, to ja raczej byłbym sceptyczny, lepszym pomysłem jest więcej czasu na panel np 2 - 3 dni lub jeszcze więcej, bo nie każdy ma czas lub chęć robić coś w biegu (np w wakacje). Nie musimy się nigdzie spieszyć przecież z tymi panelami.
--
Pozdrawiam
Grabek

Czw, 26 Sty 2017, 00:05:08
Odpowiedź #5

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
ledwo się trzymała z powodu małej aktywności

Nie zgadzam się. Zmotywowałeś ludzi do pokazania więcej rzeczy niż się pojawiało na forum przez kilka miesięcy jak nie pół roku. Dobra robota, forum z małego stało się mikroskopijne, ale i tak coś wycisnąłeś!
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #5 dnia: Czw, 26 Sty 2017, 00:05:08 »

Czw, 26 Sty 2017, 15:12:04
Odpowiedź #6

Offline Hipekhop

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 2
Naprawdę dobra robota!
Od strony organizacyjnej kilka rzeczy moim zdaniem było niedopracowanych (nie wiedziałem co kiedy prezentować, oraz jaki jest ogólny plan całości), jakoś tak wszystko się odbyło dla mnie w sposób tajemniczy. To w ramach konstruktywnej krytyki- przydałby się czytelny plan co, gdzie i kiedy.
A pomijając to, co jakkolwiek można by poprawić- w naprawdę kiepskim czasie dla większości graczy rozruszałeś forum. Co tu dużo mówić... mogłoby być oczywiście lepiej, zawsze by się chciało by lepiej było i można wskazywać niedociągnięcia, ale moim zdaniem nie tylko było warto, ale rezultaty są bardzo pozytywne.
Następnym razem będzie jeszcze lepiej, nie myśl nawet o porzuceniu projektu! ;)

Czw, 26 Sty 2017, 23:07:35
Odpowiedź #7

Offline Robson

• Sierżant
  • Reputacja: 22
    • Opowieści Kerbali
No właśnie.
Powinien być rozpisany plan na cały Kerbkon, żeby ludziowie wiedzieli co na kiedy szykować.
Ja najczęściej dowiadywałem się, że jest prezentacja po zamknięciu tejże.
A do tego, dwa dni na przygotowanie misji, to chyba coś nie ten teges.
Niektórzy pewnie traktują KSP jako zabawę i coś machną na poczekaniu, ale jest spora grupa graczy poważnych, co planują misję, obliczają koszty, masę modułów, paliwo, dV, i inne duperele, i uwierzcie tego nie da się zrobić w dwa dni.
Robson Kerman - Profesor Orbitologii Teoretycznej. Zabójca Piwo Grillsa Kermana zwanego Niedźwiedziem z Eve.
Jego oficjalnym guru jest Sobol - budowniczy wspaniałych części rakiet.

Reklama

« Odpowiedź #7 dnia: Czw, 26 Sty 2017, 23:07:35 »

Sob, 28 Sty 2017, 17:19:13
Odpowiedź #8

Offline Mithrill

• Moderator
  • Kapral
@Hipekhop
Plan akurat był, ale w wątku w którym przedstawiłem projekt, co mogło pewnie być mylące - mój błąd. Postaram się rozwiązać to inaczej.

@Drangir
Miło z Twojej strony, że tak to postrzegasz, ale dla mnie aktywność w ilości 2-3 projektów na panel (trwający zwykle 2-3 dni) to niewiele. Tak czy inaczej, dziękuję.

@grabek77
Pewnie tak będzie. Mając więcej czasu, wydłużę trochę poszczególne panele. Nie wiem o ile, nie wiem jak, ale na pewno w wakacje zrobię nowy KerbCon i pomyślimy nad tymi zmianami. Taka ,,próba generalna''. Jedna na pewno, a dalej - to się zobaczy.

Sob, 28 Sty 2017, 18:00:00
Odpowiedź #9

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
aktywność w ilości 2-3 projektów na panel (trwający zwykle 2-3 dni) to niewiele.

Porównuję do forumowej aktywności, gdzie nie licząc tematu pokaż cokolwiek mamy jedną relację na miesiąc i samolot albo dwa od Wingeda :V PMB z tego nagle nie zrobisz, bo po prostu nie ma takiego potencjału na to wśród aktywnych użytkowników.
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

« Odpowiedź #9 dnia: Sob, 28 Sty 2017, 18:00:00 »

KerbCon 2016/2017, edycja zimowa-Panel 4

Zaczęty przez Mithrill

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 9966
Ostatnia wiadomość Sob, 07 Sty 2017, 19:26:16
wysłana przez Mithrill
KerbCon 2016/2017, edycja zimowa-Panel 2

Zaczęty przez Mithrill

Odpowiedzi: 8