• Pomysł-Forumowa megakonferencja 5 2
Aktualna ocena:  

Ankieta

Co sądzisz o przedstawionych zmianach?

Nic mi się nie podoba
0 (0%)
Wszystko mi się podoba
3 (75%)
Podoba mi się tylko element konkurencji
0 (0%)
Nie podoba mi się tylko element konkurencji
1 (25%)
Podoba mi się tylko większa ilość edycji
0 (0%)
Nie podoba mi się tylko większa ilość edycji
0 (0%)
Podoba mi się tylko skrócenie czasu dla debiutantów
0 (0%)
Nie podoba mi się tylko skrócenie czasu dla debiutantów
0 (0%)

Głosów w sumie: 4

Autor Wątek: Pomysł-Forumowa megakonferencja  (Przeczytany 68024 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wto, 15 Lis 2016, 22:46:22
Odpowiedź #75

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Po pierwsze, zmienił bym program tej megakonferencji i zamknął go w 10 dniach. Wymagania są niejasne i nie wiem czy w ogóle potrzebne. A generalnie to nie wiem na czym sprawa aktualnie stoi, bo całość jest raczej niejasna.

Wto, 15 Lis 2016, 23:02:00
Odpowiedź #76

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
  • Reputacja: 3
Sprawa wygląda tak, że po pierwszej edycji pojawiły się pomysły na zmiany, które chcę przedyskutować. Jedną z nich jest wydłużenie czasu poszczególnych etapów, i o to w tej chwili pytam. Zmiana programu niekoniecznie wchodzi w rachubę, po prostu etapy będą dłuższe. A jeśli chodzi o wymagania, to które masz na myśli?
« Ostatnia zmiana: Wto, 15 Lis 2016, 23:05:09 wysłana przez Mithrill »

Reklama

Odp: Pomysł-Forumowa megakonferencja
« Odpowiedź #76 dnia: Wto, 15 Lis 2016, 23:02:00 »

Wto, 15 Lis 2016, 23:23:20
Odpowiedź #77

Offline Element4ry

• Plutonowy
Wymagania - wszystkie. Na forum jest za mało ludzi, żeby móc sobie wybierać koneserów. Wydłużenie etapów natomiast pozwoli cokolwiek zbudować na czas jak ktoś zaśpi - a to napędzi nieco wątek. Na koniec: zamiast dyskutować i bawić się w jakąś demokrację - działać. Co wyjdzie to wyjdzie a wnioski można wyciągnąć i poprawić błędy w kolejnej edycji.

Śro, 16 Lis 2016, 19:13:37
Odpowiedź #78

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
Jedyne wymagania jakie są, dotyczą debiutantów i służą zasadniczo ustaleniu granicy między bardziej a mniej doświadczonymi. A ankieta i pytania są po to, żeby potem nie było ,,hurr durr zuo, to powinno być tak czy owak''. Jeśli ktoś uważa, że zmiany idą w złą stronę, to zaznaczają opcję w ankiecie lub piszą.
Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości.

Reklama

« Odpowiedź #78 dnia: Śro, 16 Lis 2016, 19:13:37 »

Śro, 16 Lis 2016, 20:36:34
Odpowiedź #79

Offline Element4ry

• Plutonowy
W tym cały sęk - aby powiedzieć czy zmiany idą w złą lub dobrą stronę, trzeba zacząć coś robić i sprawdzić. Co do tej granicy - miało by to sens na forum gdzie jest 100 aktywnych użytkowników. Więc to ograniczenie powoduje, że w zasadniczej części tej megakonferencji uczestniczyć może... no nie wiem, z 5 osób?

Czw, 17 Lis 2016, 12:12:19
Odpowiedź #80

Offline Padalec

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
A gdyby tak, aby uniknąć wydłużania czasu trwania akcji, ale aby dać więcej czasu zmienić formułę? (nie czytałem całości, może już ktoś to proponował, wtedy po prostu jestem za ;) )

W opcji którą proponuję dni nie określałyby czasu trwania danego bloku, tylko ich start. Kończyłyby się wszystkie razem 2 lub 3 dni przed końcem. Dlatego też najdłuższy blok rozpoczynałby się dnia pierwszego, a najkrótszy dnia ostatniego. Te ostatnie 2-3 dni, to zakończenie oficjalnej części imprezy i czas głosowania, oraz możliwość prezentowania wszystkiego co nie pasowało wcześniej ze względu na prostotę/przeznaczenie humorystyczne/strach przed konkurencją/inne. Taki hydepark.

Trzeba by tylko ustalić jakiś sensowny harmonogram, tak aby najpopularniejsze konstrukcje miały najwięcej czasu a te rzadziej budowane (specjalistyczne wydobycie surowców?) najmniej. Ja nic w tej kwestii nie proponuję, bo gram za rzadko i tylko w trybie kariery.

Reklama

« Odpowiedź #80 dnia: Czw, 17 Lis 2016, 12:12:19 »

Nie, 20 Lis 2016, 22:27:50
Odpowiedź #81

Offline Mithrill

• Kapral
  • **

Ogłoszenie parafialne:
Szczerze dziękuję za Wasze opinie o nowej wersji KerbConu. W związku z tym ogłaszam program imprezy:

Start-27 grudnia
Koniec-15 stycznia
Dni 1 i 2-samoloty
Dni 3 i 4-rakiety
Dni 4 i 5-łaziki
Dni 6 i 7-statki międzyplanetarne
Dni 8 i 9-relacje z dłuższych misji
Dni 10 i 11-stacje kosmiczne
Dni 12 i 13-inne
Dni 14 i 15-czas dla debiutantów
Dzień 16-podsumowanie

Plan poszczególnych działów:
Otwarcie zgłoszeń-6:30 pierwszego dnia
Zamknięcie zgłoszeń i początek głosowania-17:30 drugiego dnia
Zakończenie głosowania-21:00 drugiego dnia

Ograniczenia wobec debiutantów są wszystkim (mam nadzieję) znane. Przypomnę, że debiutanci mogą, jeśli chcą, zaprezentować się w innym terminie.

Dziękuję i do zobaczenia na KerbConie!

Wto, 20 Gru 2016, 22:22:26
Odpowiedź #82

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
Wszystkim chętnym przypominam, że KerbCon zaczyna się już za chwileczkę, już za momencik... już za tydzień. Zgłaszanie prezentacji od 6:30 do 17 dnia następnego

Reklama

« Odpowiedź #82 dnia: Wto, 20 Gru 2016, 22:22:26 »