• Pomysł-Forumowa megakonferencja 5 2
Aktualna ocena:  

Ankieta

Co sądzisz o przedstawionych zmianach?

Nic mi się nie podoba
0 (0%)
Wszystko mi się podoba
3 (75%)
Podoba mi się tylko element konkurencji
0 (0%)
Nie podoba mi się tylko element konkurencji
1 (25%)
Podoba mi się tylko większa ilość edycji
0 (0%)
Nie podoba mi się tylko większa ilość edycji
0 (0%)
Podoba mi się tylko skrócenie czasu dla debiutantów
0 (0%)
Nie podoba mi się tylko skrócenie czasu dla debiutantów
0 (0%)

Głosów w sumie: 4

Autor Wątek: Pomysł-Forumowa megakonferencja  (Przeczytany 68846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czw, 04 Sie 2016, 17:21:44
Odpowiedź #60

Offline Prottos97

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 5
  • Goniec z Łubianki

Z ramienia Tow. Mithrilla
(który pod swoją nieobecność powierzył organizację mi)

Ogłaszam uroczyście że:
Kerbcon startuje 18 sierpnia

Program:
Dzień 1-prezentacje samolotów
Dzień 2-prezentacje rakiet
Dzień 3-prezentacje łazików
Dzień 4-prezentacje statków międzyplanetarnych
Dzień 5-prezentacje lądowników i baz
Dzień 6-relacje z dłuższych misji
Dzień 7-prezentacje stacji kosmicznych
Dzień 8-prezentacje innych rzeczy (satelity, statki itp.)
Dni 9,10 i 11-czas otwarty dla nowicjuszy
Dzień 12-podsumowanie.
Prezentacje w dniach 1-8 są dostępne dla wszystkich, którzy mają do zaprezentowania coś na temat, a w dniach 9-11-tylko dla osób rozpoczynających bądź to grę w Kerbale, bądź to karierę na forum.

Wymagania dla debiutantów:
-dwie lub mniej prezentacje na forum (wątki typu pokaż nam swój cokolwiek, wyzwania i konkursy się nie liczą)
-50 lub mniej wiadomości na forum
-50 lub mniej godzin przegranych w kerbale.

Zapraszamy wszystkich do udziału!
« Ostatnia zmiana: Wto, 09 Sie 2016, 21:10:26 wysłana przez Prottos97 »

Śro, 10 Sie 2016, 00:06:12
Odpowiedź #61

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Kurka, mam akurat zjazd i nie będzie mnie na Pececie przez cały czas trwania :(
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Reklama

Odp: Pomysł-Forumowa megakonferencja
« Odpowiedź #61 dnia: Śro, 10 Sie 2016, 00:06:12 »

Śro, 10 Sie 2016, 15:18:32
Odpowiedź #62

Offline Prottos97

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 5
  • Goniec z Łubianki
Zawsze możesz przygotować coś wcześniej i przekazać komuś aby to wrzucił w odpowiednim czasie do odpowiedniego wątku :)

Pon, 29 Sie 2016, 01:09:34
Odpowiedź #63

Offline Nolanoth

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 3
Proszę państwa, jutro ostatni dzień Kerbconu, ostatni dzień dla debiutantów. Z tej okazji warto pochwalić się swoim kunsztem budowania statków, sond, łazików, stacji i miliona różnych rzeczy których nie sposób tu wymienić. Warto też dlatego, że z każdą prezentacją można rozwijać swoje umiejętności i podnosi się jakość forum.
Także gorąco zachęcam do zrobienia kilku fajnych fotek, dodaniu opisu i przedstawienia światu swoich hangarowych perełek. ;)

Reklama

« Odpowiedź #63 dnia: Pon, 29 Sie 2016, 01:09:34 »

Czw, 29 Wrz 2016, 21:13:36
Odpowiedź #64

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
UWAGA UWAGA UWAGA

Jeśli wszyscy słyszą, oznajmiam i zapowiadam że w tą sobotę, od godziny 16:00 (słownie- szesnastej zero zero) nastąpi (mam nadzieję) dyskusja na czacie o przyszłości KerbConu. Minął już miesiąc od zakończenia imprezy, więc myślę, że będziemy w stanie spojrzeć na chłodno i odpowiednio podejść do tematu.

P.S. Jeśli nikt się nie zorientował, pod ostatnim czapterem ,,Filara'' zostawiłem małe pytanko , które na razie pozostaje bez odpowiedzi.

Czw, 27 Paź 2016, 19:59:11
Odpowiedź #65

Offline Mithrill

• Kapral
  • **

Tak, to znowu ja.
Niniejszym informuję, że próba dyskusji na czacie zakończyła się jedynie ustaleniem kilku rzeczy, które mogą dodać naszej konferencji nieco znaczenia. Po przemyśleniu prezentuję je poniżej, razem z innymi pomysłami w tym temacie.

Po pierwsze, dostałem uwagi, że urządzanie imprezy raz na rok to za rzadko. W związku z tym jest opcja aby zrealizować TRZY edycje każdego roku: wielkanocną, letnią-od 15 sierpnia i zimową-od 27 grudnia.

Po drugie, doszliśmy na czacie do wniosku, że z uwagi na małą ilość propozycji w dziale dla debiutantów musi zostać zmieniony program-od teraz czas otwarty dla debiutantów zostaje skrócony do jednego dnia. Niestety, inaczej nie da się też zrealizować dodatkowych edycji bez zahaczania o rok szkolny-a tego nikt nie chce.

Po trzecie i najważniejsze, przypuszczam, że KerbCon potrzebuje elementu konkurencji. Dlatego zapowiadam już teraz, że od następnej edycji (pod warunkiem pozytywnego odzewu) będzie obowiązywał inny program dzienny.
Każdy kolejny dział tematyczny rozpocznie się o godzinie 7:30. Zgłaszanie prezentacji odbywać się będzie od rozpoczęcia do godziny 21:00. Wówczas w ankiecie rozpocznie się głosowanie na najlepszy projekt, które potrwa do godziny 23:00. W ostatni dzień zwycięzcy z poszczególnych dni będą konkurować między sobą o głosy uczestników oraz-być może-opinię jury.

Dajcie znać, co o tym sądzicie, jakie powinny być przewidziane nagrody; ogólnie: komentujcie. Zachęcam również do udziału w ankiecie i udzielenia się tutaj: Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ

Reklama

« Odpowiedź #65 dnia: Czw, 27 Paź 2016, 19:59:11 »

Czw, 27 Paź 2016, 23:56:27
Odpowiedź #66

Offline Drangir

• Major
  • *
  • Reputacja: 92
  • Smok rakietowy
    • DeviantArt
Ze swojej strony sugerowałbym wydłużenie każdego etapu do 2-3 dni. Wiem że publikujesz tematy wczesniej, ale nie oszukujmy się, na ostatnią chwilę powstaje mnóstwo zabawek. 
Cytat: Steven Universe
- Wasze obliczenia były niepoprawne.
- Nie mogły być niepoprawne, skoro żadnych nie robiliśmy.

Pią, 28 Paź 2016, 17:50:24
Odpowiedź #67

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
Przykro mi, ale chyba się nie da, jeśli całość ma się zmieścić w okresie wolnym. Szczególnie jeśli mowa o edycji wielkanocnej i świątecznej, bo wtedy właśnie jest on bardzo krótki.

Reklama

« Odpowiedź #67 dnia: Pią, 28 Paź 2016, 17:50:24 »

Pią, 28 Paź 2016, 22:01:00
Odpowiedź #68

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Też się uczę, też wiele zależy od tego ile mam wolnego. Ale możesz wstać wcześniej, 20-30 min powiedzmy i rozpocząć jeden etapów Megakonferencji. Nie musisz potem tego doglądać, pilnować. Mijają 2-3 dni i ponownie wstajesz wcześniej niż zwykle, zamykasz etap, otwierasz kolejny. Proste

Sob, 29 Paź 2016, 08:30:10
Odpowiedź #69

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
Nie brzmi źle, Jack. Jedyny problem to zmieszczenie głosowania. Może mógłbym dać czas na głosowanie od 17 (wtedy mniej więcej wracam) do 21 (wtedy mniej więcej zasypiam) i działoby się samo.
Jest też druga opcja: zimową i wielkanocną robimy skrótowo, a letnią z przedłużonymi etapami. Tylko znów trzeba by wstrzelić się w termin, gdzie większość osób nie wyjeżdża. Na razie zostawiłbym to tak jak jest i popatrzył na frekwencję. Jak będzie większa, to przedłużymy.

Reklama

« Odpowiedź #69 dnia: Sob, 29 Paź 2016, 08:30:10 »

Sob, 29 Paź 2016, 08:45:39
Odpowiedź #70

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Też możesz wstać wcześniej i je wstawić. Ile to jest? 15 min?

Sob, 29 Paź 2016, 12:35:14
Odpowiedź #71

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
Mogę, idzie po prostu o to żeby nie okazało się że przedłużymy czas, a zgłoszeń będzie dalej za mało. Nie widzę przeszkód, wszystko zależy od frekwencji. Myślę, że za jakiś tydzień przedstawię ogłoszenie z zapowiedzią i programem. Na razie plan jest taki: albo jeden dzień na jeden etap i wtedy początek o 7:30 lub wcześniej, głosowanie od 21 do 23; albo po kilka dni na etap, początek ok. 6:30, głosowanie od 17 do 21 po kliku dniach. Tak mi osobiście pasuje, nie wiem jak wam. Wypowiedzcie się.

Przepraszamy, ale goście nie mogą zobaczyć zawartości spoilera.

Reklama

« Odpowiedź #71 dnia: Sob, 29 Paź 2016, 12:35:14 »

Wto, 15 Lis 2016, 20:45:30
Odpowiedź #72

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
Tiaaa, miał być tydzień, wyszły dwa. Szkoda, że ankietę trudno nazwać miarodajną.
W tej sytuacji pytanie do Was: wybieramy opcję skrótową (27 grudnia-5 stycznia) czy rozszerzoną (27 grudnia-15 stycznia), czyli dwa dni na temat? Odpowiedzcie, proszę, bo od tego sporo zależy. Na nowe głosy w ankiecie też bym się nie obraził.

Wto, 15 Lis 2016, 21:57:29
Odpowiedź #73

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Ankieta jest ogólnie kiepsko skonstruowana. Osobiście nie trzymał bym się tak ścisłych ram czasowych, więc wzrok kieruję na tą dłuższą opcję.

Reklama

« Odpowiedź #73 dnia: Wto, 15 Lis 2016, 21:57:29 »

Wto, 15 Lis 2016, 22:19:04
Odpowiedź #74

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
@up
Wydaje mi się, że wyszczególniłem wszystkie możliwe opcje. Co powinienem, Twoim zdaniem, poprawić?