To ja też się wypowiem. Ogólnie za czasów PMB całe forum przeżywało rozkwit, co chwilę ktoś coś wrzucał w rozmaitych wątkach. A PMB było świetną akcją korzystającą z aktywności wielu użytkowników. Tyle, że teraz jest całkiem inaczej. Niemal nikt nie prezentuje niczego, starzy wyjadacze odpuścili sobie KSP z rozmaitych względów. Nowi wpadają na chwilę, ale też nic nie wrzucają. Chyba głównie by zapytać o bugi, albo pobrać spolszczenie, którego nie ma. Wielu było zdolnych konstruktorów jednego dnia, którzy mimo pochwał i zachęt nie pojawili się więcej na forum (to kontrargument dla tych, którzy twierdzą, że nikt nic nie wrzuca przez hejty na słabizny). Wydaje mi się, że po prostu na rynku gier jest sporo ciekawszych z takich czy innych względów pozycji i niszówka taka jak KSP z grafiką generalnie słabą nie ma jak konkurować z nowymi tytułami.
Wracając natomiast do tej konferencji, no to cóż, obawiam się, że miałem jednak rację w kwestii frekwencji. 8 osób weźmie udział. Ale jako widzowie, czy jako realizatorzy "szkoleń"? A w ogóle to po co te szkolenia tak naprawdę? Jest sporo wątków o tym jak latać od strony technicznej, czyli oberthy, asysty itd. Jeszcze więcej jak polecieć na Muna, czy gdzieś tam. Wątki o budowaniu? Jeśli ktoś ma talent to nie potrzebne mu żadne instruktarze, będzie dobry, jeśli talentu niet, to i tysiąc godzin nauki nic nie da.
I właśnie nie wiem Mithrill, czy ty pomysł na tę konferencję wymyśliłeś, by zrobić coś wielkiego? Czy coś sensownego? Ogólnie nie pytam złośliwie, tylko z ciekawości. Bo idea przedsięwzięcia moim zdaniem nie trafia w zapotrzebowanie. Bo czy jest zapotrzebowanie na wiedzę jak latać, czy budować? Nie kojarzę takich pytań na forum od dłuższego czasu. Ja tu widzę zapotrzebowanie w kwestii problemów technicznych z grą, bugi, instalowanie modów i tym podobne. I to wszystko.
Jednakże tak czy owak życzę powodzenia w realizacji projektu, może okaże się, że coś się tu wylęgnie ciekawego i mój sceptycyzm okaże się bezzasadny.