• Pomysł-Forumowa megakonferencja 5 2
Aktualna ocena:  

Ankieta

Co sądzisz o przedstawionych zmianach?

Nic mi się nie podoba
0 (0%)
Wszystko mi się podoba
3 (75%)
Podoba mi się tylko element konkurencji
0 (0%)
Nie podoba mi się tylko element konkurencji
1 (25%)
Podoba mi się tylko większa ilość edycji
0 (0%)
Nie podoba mi się tylko większa ilość edycji
0 (0%)
Podoba mi się tylko skrócenie czasu dla debiutantów
0 (0%)
Nie podoba mi się tylko skrócenie czasu dla debiutantów
0 (0%)

Głosów w sumie: 4

Autor Wątek: Pomysł-Forumowa megakonferencja  (Przeczytany 67861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pią, 15 Kwi 2016, 21:53:33
Odpowiedź #30

Offline Pizmak

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 3
Zależy co dokładnie masz na myśli. Ja chętnie bym się zaoferował, ale nie wiem czy będę się nadawał.

Namazane z P8 Lite przez Tapatalk

Dom jest tam, gdzie znacznik prograde.

Sob, 16 Kwi 2016, 14:39:17
Odpowiedź #31

Offline Element4ry

• Plutonowy
  • Reputacja: 38
Mogę poświęcić około czterdziestu minut dziennie w godzinach wieczornych na tą inicjatywę.

Reklama

Odp: Pomysł-Forumowa megakonferencja
« Odpowiedź #31 dnia: Sob, 16 Kwi 2016, 14:39:17 »

Pon, 18 Kwi 2016, 15:57:52
Odpowiedź #32

Offline Prottos97

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 5
  • Goniec z Łubianki
Jak coś mogę pomóc, mogę wygospodarować ok godzinę czasu wieczorem.

Wto, 14 Cze 2016, 17:56:15
Odpowiedź #33

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
Witam!
Jak już pisałem gdzie indziej-zbieg standardowych zjadaczy czasu i XCOM-a 2 dokumentnie wycofał mnie z forumowego życia.
Tak czy inaczej, dziękuję całym trzem osobom chętnym do wsparcia inicjatywy.
Zapytam jeszcze tylko: czy czas, jaki możecie poświęcić administracji konferencji jest taki sam niezależnie od daty?
Innymi słowy, czy w wakacje/weekendy możecie wygospodarować więcej/mniej/tyle samo (niepotrzebne skreślić) czasu?

Ja ze swojej strony mogę poświęcić pół godziny-godzinę wieczorem w tygodniu, natomiast w wakacje od 3 do 7 po południu. Jestem w domu od 1 do 14 lipca oraz od 18 sierpnia do końca.

Reklama

« Odpowiedź #33 dnia: Wto, 14 Cze 2016, 17:56:15 »

Sob, 18 Cze 2016, 22:32:20
Odpowiedź #34

Offline Prottos97

• Szeregowy
  • *
  • Goniec z Łubianki
Ja jestem dostępny od 25 lipca do 12 września co dzień. Będę mógł wygospodarować od 2-8h w zależności od tego ile czasu wolnego będę miał danego dnia.

Czw, 30 Cze 2016, 10:22:14
Odpowiedź #35

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
W takim razie wstępny termin proponuję ustalić na okres od 18 sierpnia do 1 września.
Na koniec: mój wstępny program:
Impreza zostanie oficjalnie zapowiedziana na kilka dni przed, coby każdy miał czas przygotować prezentacje
Dzień 1-prezentacje samolotów
Dzień 2-prezentacje rakiet
Dzień 3-prezentacje łazików
Dzień 4-prezentacje statków międzyplanetarnych
Dzień 5-prezentacje lądowników i baz
Dzień 6-relacje z dłuższych misji
Dzień 7-prezentacje stacji kosmicznych
Dzień 8-prezentacje innych rzeczy (satelity, statki itp.)
Dni 9,10 i 11-czas otwarty dla nowicjuszy
Dzień 12-podsumowanie.
Prezentacje w dniach 1-8 są dostępne dla wszystkich, którzy mają do zaprezentowania coś na temat, a w dniach 9-11-tylko dla osób rozpoczynających bądź to grę w Kerbale, bądź to karierę na forum.

Przepraszamy, ale goście nie mogą zobaczyć zawartości spoilera.

Reklama

« Odpowiedź #35 dnia: Czw, 30 Cze 2016, 10:22:14 »

Czw, 30 Cze 2016, 13:42:07
Odpowiedź #36

Offline MrChris

• Szeregowy
  • *
  • Reputacja: 1
Bardzo dobry pomysł! Po dłuugiej nieobecności aż miło zobaczyć, że coś się dzieje a forum nie jest jeszcze martwe. Takich akcji powinno być więcej aby tych ludzi utrzymać, dać im cel i motywacje aby na forum pozostawali aktywni - a jak wiadomo, aktywność użytkowników to klucz do pozyskania nowych. Co pomyśli sobie jakikolwiek gracz KSP który szuka takiego forum jak to ale zobaczy je w obecnej postaci. ( nowe tematy w odstępach paru tygodni ) "O polskie forum KSP, fajnie" - 15 minut później - " Martwe, nic tu po mnie"
 Co to ma do zawartych w tym temacie informacji? Podejście niektórych aktywnych jeszcze użytkowników uznających projekty innych graczy jako syf który można zignorować - otóż nie można. Doradź mu coś, powiedz co robi źle a może będzie cień szansy, że uda mu się przebić przez barierę która go hamuje i zacznie tworzyć coś interesującego. Użytkownik zostanie na dłużej a do tego podtrzymywana będzie aktywność społeczności i dopływ większej ilości osób.
Sam wielokrotnie wchodziłem aby sprawdzić czy społeczność odżyła lecz cisza skutecznie zniechęca.

Brawa dla Mithrill za pomysł i chęć realizacji!

Czw, 07 Lip 2016, 22:02:23
Odpowiedź #37

Offline angorek

• Sierżant
  • Reputacja: 35
Piszę się ! Jeszcze nie wiem w jakiej kategorii, ale na pewno coś pokażę :D
Pozdrawiam Daniel
rakiety.org.pl In thrust we trust !

Reklama

« Odpowiedź #37 dnia: Czw, 07 Lip 2016, 22:02:23 »

Czw, 07 Lip 2016, 22:46:33
Odpowiedź #38

Offline Nolanoth

• Szeregowy
  • *
Ja też się z chęcią zaangażuję i spróbuję coś wystawić.

Kiedyś miałem takie poczucie, że "kurde, Kadaf czy Drangir to mają projekty..." ale przecież jak czegoś nie zacznę, to nie ma co liczyć na jakiś sukces i uznanie. Dlatego pomału wchodzę na forum i zaczynam robić bardziej ambitne projekty. Póki co nie ma ich na forum zbyt wiele ale myślę że stopniowo będę je tu wprowadzał.

Czw, 07 Lip 2016, 22:54:56
Odpowiedź #39

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Spoiler alert. To się nie uda. Nie w tej formie. Nie wyjdzie konferencja na ponad 10 dni. Kto to opłaci? Chyba, że planujesz robić zrzutę od tych 15 (zawyżam) osób, które się pojawią. A co za tym idzie, potrzebujesz sali konferencyjne, na 10 dni (ponad). Załóżmy, że w Krakowie. Załóżmy, że Aby zobaczyć link - ZAREJESTRUJ SIĘ lub ZALOGUJ SIĘ. 30 zł za godzinę (zależy ile laptopów, możesz płacić nawet 80 zł) , przez np. 3-4 h dziennie, przez 10 dni. Moja matma mówi mi, że wyjdzie od 900 do 1200 zł. Aha. Czyli, pomijając koszty dojazdu, każda z 15 osób musi wyłożyć przynajmniej 80 zł. A gdzie dojazd, żarcie, kwaterunek (chyba, że któryś z forumowiczów ma mieszkanie w okolicach, załóżmy, Krakowa i wpuści tam ponad 10 osób, na 10 dni). Czyli co, 200 od osoby za to, żeby pokazać nowy łazik w sali z komputerami. Matma po raz kolejny pokazała, że nie każdy pomysł ma sens. Dziękuję

Czekam na komentarz "Tak, to daj lepszy pomysł i przestań się wymądrzać"

Reklama

« Odpowiedź #39 dnia: Czw, 07 Lip 2016, 22:54:56 »

Czw, 07 Lip 2016, 23:03:26
Odpowiedź #40

Offline JW

• Szeregowy
  • *
A ja myślałem, że to ma być "wirtualna" konferencja. Też sądzę, że prawdziwa by się nie udała.

Czw, 07 Lip 2016, 23:04:54
Odpowiedź #41

Offline Nolanoth

• Szeregowy
  • *
Znaczy można to zrobić przecież w wersji forumowej trochę na zasadzie konkursu w poszczególnych kategoriach. Bo ściągnąć niezgranych ludzi to tak ciężko. Dać ogłoszenie by był czas na przygotowanie projektów i np. od 18 sierpnia ruszyć.

Reklama

« Odpowiedź #41 dnia: Czw, 07 Lip 2016, 23:04:54 »

Czw, 07 Lip 2016, 23:15:20
Odpowiedź #42

Offline JackRyanPL

• Redaktor
  • Podporucznik
  • Reputacja: 65
Jeśli planowaliście to zrobić w stylu forumowej relacji to ja tylko pokazałem, że inna forma może nie wypalić. W formie "przez internet" - powodzenia i dobrej zabawy

Pią, 08 Lip 2016, 13:23:28
Odpowiedź #43

Offline Mithrill

• Kapral
  • **
@up

Oczywiście, że ma to być tylko w stylu forumowej relacji. Spotkanie w realu nawet nie przeszło mi przez głowę. Myślałem nad czymś w formie PMB: każdego dnia prezentacje na dany temat, a pod koniec głosowanie. Oczywiście, dni ,,dla nowych'' są wyjęte z podziału na tematy.

Przy okazji, pytanie: według jakiego kryterium ustalać, że tak to ujmę, doświadczenie projektowe?

Reklama

« Odpowiedź #43 dnia: Pią, 08 Lip 2016, 13:23:28 »

Pią, 08 Lip 2016, 13:40:36
Odpowiedź #44

Offline Pizmak

• Szeregowy
  • *
Masz na myśli to, jak określać, czy ktoś może brać udział jako nowicjusz? Jeśli tak, to może brak konstrukcji na forum? Taki kącik debiutantów. Tylko tutaj trzeba było by jasno określić czy na przykład konstrukcje w "Pokaż nam swój... cokolwiek" też się liczą.

Namazane z P8 Lite przez Tapatalk

Dom jest tam, gdzie znacznik prograde.